В електронному кабінеті водія з'явилася нова функція - "Керування належним користувачем". Тобто, особа, яка користується автомобілем, але не є його власником може на законних підставах кермувати машиною. І у разі автоматичної фото або відеофіксації порушень правил дорожнього руху штрафи буде отримувати не власник авто, а водій.

З 20 січня 2020 року в "Електронному кабінеті водія" можна призначити належного користувача автомобіля. Іншими словами, це особа, яка законно користується транспортним засобом, що їй не належить.

Ця послуга на сьогоднішній день актуальна, але вона буде більш актуальна і запитувана тоді, коли у нас вступить в дію законодавство щодо фото на відеофіксації порушень Правил дорожнього руху. Тобто тоді квитанції про правила дорожнього руху будуть не власникові транспортного засобу, а особі, яка керує транспортним засобом, тобто належному корисутвачеві, - розповідає начальник регіонального сервісного центру МВС в Рівне нській області Валерій Белець.

Призначити "належного користувача" можна безкоштовно на сайті Регіонального Сервісного центру, перед цим авторизувавшися в електронному кабінеті водія. Далі обрати з переліку необхідну послугу

А далі ввести інформацію про транспортний засіб та вказати електронну пошту і номер телефону безпосередньо власника машини. Після цього останній повинен підтвердити завершення процедури отримавши повідомлення.

Скористатися нею може як фізична так і юридична особа при одній умові, що належний користувач має посвідчення водія Державного зразка або посвідчення водія іноземної держави, яке підпадає під вимоги Конвенції про дорожній рух 1968 року.

Ми запитали у керманичів чи будуть вони користуватися новою послугою і чи потрібна вона взагалі.

Хто зробив, той і має розрахуватися.

Нагадаємо, щоб Призначити належного користувача на автомобіль не потрібно іти у Сервісний центр, зареєструватися можна вдома через інтернет. 

Читайте також: п`ять німецьких автобусів заполонять вулиці Рівного