Усе через залишену на плиті їжу.

2 червня о 01:08 до Служби порятунку Рівне нщини за номером "101" надійшло повідомлення про задимлення в одній з квартир багатоквартирного житлового будинку у місті Рівне по вулиці Дубенській.

Ще до приїзду рятувальників мешканці самостійно змогли достукатися та розбудити молодого чоловіка, що там прожив. Він і зняв з плити підгорілий посуд. Вогнеборці по приїзду лише перекрили газопостачання та відкривали вікна на сходовій клітині під'їзду для швидшого провітрювання поверху від диму.

Чоловік поставив варитися їжу і просто банально заснув. Навіть не відчувши, як уся квартира наповнилася димом, зате дим відчули сусіди. Лише завдяки пильності мешканців і оперативності працівників ДСНС вдалося запобігти смертельному отруєнню людини.

Зважаючи на часті подібні випадки підгорання їжі рятувальники закликають мешканців бути обережними у побуті і дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки. Адже залишена без нагляду на увімкненій газовій плиті страва здатна призвести до отруєння господарів, пожежі чи навіть вибуху у помешканні.

Читайте також: На Рівне нщині ліквідували пожежу у будинку без жителів