Незважаючи на те, що багато з нас люблять банани, але не всі знають як правильно їх обирати аби отримати максимальну користь.

 Насичено жовті, в темні цятки, або навпаки зеленуваті - які ж банани краще вибрати?

Колір плодів залежить від ступеня їх зрілості, а в залежності від зрілості банана, фрукт має і різні по корисності властивості. Наприклад, зеленуваті не достиглі банани містять більше натрію, який корисний для підтримки водно-сольового балансу в організмі людини. А в стиглих бананах більше калію і багато інших необхідних вітамінів, при цьому у стиглих плодів набагато вища калорійність ніж у недозрілих.
 
Ознаки смачних і корисних бананів
 
Банани повинні мати рівномірний насичений жовтий колір, без зелених вкраплень. Допускається наявність коричневих плям, це свідчить про те, що банан на піку своєї стиглості.
 
Вони повинні добре пахнути. Стиглий банан має характерний насичений і приємний аромат.
 
 
Банани також повинні мати цілу непошкоджену шкірку і плодоніжки.
 
Фрукти повинні бути пружними і щільними. М'який банан з зморшкуватою шкіркою є перестиглим і несмачним.
 
І звичайно ж, на бананах повинна бути наклейка виробника з інформацією про те, чи не вирощений даний фрукт за допомогою хімії та ГМО. Якщо на наклейці є код, то легко можна визначити, банан з ГМО або без (коди 4011 та 94011 означають, що фрукти вирощені природним шляхом і є органічними). Якщо ж на банані є маркування з п'ятизначним кодом, який починається з цифри 8 - це значить, що банани з ГМО і купувати цей продукт не варто.