Останній дзвоник без учнів: 587 шкіл області свято проводять онлайн.

Через карантинні обмеження виконання цієї місії на себе взяли класні керівники та директори закладів, які вітають своїх школярів через ФБ, вайбер та Інстаграм.

Таким сьогодні є свято закінчення школи.

«В усіх 587 закладах загальної середньої освіти області 29 травня – останній навчальний день, - розповідає в.о. начальника управління освіти і науки Рівне нської ОДА Олександр Набочук. - Завершення 2019-2020 навчального року в умовах карантину особливе, адже масові заходи за участю учасників освітнього процесу, у тому числі свято останнього дзвоника, не проводяться». 

Керівник освіти розповів, що 8 488 одинадцятикласників не матимуть урочистостей з нагоди вручення документів про повну загальну середню освіту, а самі документи зможуть отримати безпосередньо у закладі після складання ЗНО на початку серпня. Вступна кампанія уже стартуватиме з 1 серпня.

Окрім того, 16 851 учнів 4-го класу та 13 294 дев’ятикласників звільнені від проходження ДПА.

Олександр Набочук додав, що оформлення документів про початкову та базову середню освіту, табелів має бути завершено до 15 червня.

Документи для випускників 9 класів будуть видаватися за шкільними графіками з урахуванням особливостей карантину. Документи тих учнів, які не планують навчатися в іншому закладі освіти, варто надіслати електронним зв’язком, а вже у вересні видати паперовий варіант.

Читайте також: ядерна школа РАЕС підготувала рекордну кількість випускників