РАЕС
Третій рік поспіль освітній проєкт Рівненської АЕС та Українського ядерного товариства готує з числа старшокласників зони спостереження електростанції потенційних атомників.

Цьогоріч випускниками «Ядерної школи РАЕС» вперше за історію проєкту стали близько 170 учнів.

Атомна енергетика України постійно потребує фахових спеціалістів, адже галузь, яка забезпечує державу дешевою та екологічно чистою електроенергією невпинно розвивається. Для знайомства молоді із технологією АЕС з метою їх профорієнтації й підготовки потенційного кадрового резерву на Рівне нській АЕС реалізовується «Ядерна школа РАЕС». Цьогорічними випускниками проєкту стали учні різних освітніх закладів міста-супутника, Володимирецького та Маневицького районів.

Впродовж двох семестрів учасники «Ядерної школи РАЕС» дізнавались про специфіку роботи обладнання, освоювали знання щодо принципу функціонування енергооб’єкту, відвідували від 8 до 15 лекцій провідних фахівців РАЕС, спілкувались із молодими спеціалістами електростанції, вчились командній роботі, лідерству та управлінським навичкам, спостерігали роботою енергетиків в основних виробничих цехах. Молодь побувала в інформаційному та навчально-тренувальному центрах, центральному пості контролю АСКРС, на соціальних об’єктах, відкритих розподільчих пристроях та інших промислових об’єктах проммайданчика електростанції. Кульмінацією навчальної програми за традицією стало ознайомче стажування школярів на робочих місцях працівників експлуатаційних підрозділів і керівництва Рівне нської АЕС, що дозволило освоїти ази різних професій атомно-енергетичної галузі.

Читайте також: Молодіжні організації Рівне нщини поділилися планами на рік