Небайдужі рівняни об'єдналися і творять добро. Роздають продуктові набори, купують та завозять ліки для тих, хто не може вийти з дому. Волонтери благодійної організації "Мережа 100% життя Рівне" створили навіть свої спеціальні посвідчення. Оскільки зараз трапляються ситуації, коли шахрайським способом зловмисники потрапляють в домівки до людей. Про тих, кому не байдужі долі нужденних дивіться у наступному сюжеті циклу "Підтримай своїх".

"Зніми корону" і залишайся вдома під час карантину, або допомагай іншим. Таку ініціативу започаткували волонтери у Рівному. 

 

"Це не є якимось там проектом нашої організації. Це так сказати на базі діяльності нашої організації. Так як воно починалося - ми працювали спочатку для наших пацієнтів, так як воно починалося спочатку для наших пацієнтів, почали долучатися зовсім інші люди, з якими ми познайомилися саме завдяки ції ініціативі", - каже Юрій Лазаревич, волонтер

Кошти, які передбачалися на проекти на навчальні тренінги спрямували на закупівлю гуманітарної допомоги для сімей, дітей, які потребують паліативної допомоги.

"Дітки, які...і ліки. Всього вистачило на 44 дитини. Хоча ми зараз збираємо потреби і будемо звертатися до інших благодійників з таким ж проханням підтримати саме дітей, які потребують паліативної допомоги" , каже Ганна Котенко, в.о. директора "Мережа 100 відсотків життя"

Після відміни транспорту під час карантину - пацієнти, яким життєво-необхідно приймати ліки - не залишилися без допомоги волонтерів.

"Пацієнти, ну перша хвиля з ким ми стикнулися - це наші постійні пацієнти, яких ми ведемо - це люди з ВІЛ-інфекцією, з туберкульозом. Коли відмінили транспорт люди просто не могли добратися до своїх медичних закладів і отримати препарат, який їм потрібно приймати безпереривно. Тому сама перша була така допомога - це відправка таких препаратів, отримання у медичних закладах і відправка новою поштою пацієнтом...лікування", розповідає Юрій.

А ще підвозили звільнених з колонії людей.

Зараз волонтери щотижня роздають молочні набори нужденним людям. А також продуктові набори. Вартість яких від 200 до 800 гривень.

Читайте також: #Підтримайсвоїх: Більше 60 тисяч гривень та засоби захисту медикам: у Рівне нському районі люди допомогли своїй ЦРЛ

Хлопцю 16 років. Він пересувається за допомогою милиць. Тому, окрім продуктового набору, волонтери подарували йому і рукавиці.

Його виховує бабуся.

Не забувають волонтери і про багатодітних сімей. Мамі - продукти харчування, а дітям іграшки, солодощі та кульки.

"Я з цією родиною познайомилася нещодавно за часи волонтерства. Сьогодні свято в них, свято в нас" , каже Тетяна ДЕМЧЕНКО, волонтерка.

Волонтери благодійної організації "Мережа 100% життя Рівне " мають посвідчення. Їх обов'язково показують при зустрічі з тими, кому допомагають. Долучитися до благодійників і разом творити добро у період карантину можуть всі охочі. Звертайтеся в колцентр організації - 0634155263.

"У нас відкритий рахунок нашої організації, куди можуть пожертвувати ці кошти, можуть звернутися в офіс до нашої організації ці всі можливості", каже Юрій

 А ми продовжуватимемо ініціативу "Підтримай своїх" у наступних сюжетах. Волонтерите, тоді звертайтесь до нас за номером гарячої лінії 096 11 40 011. 

“Проект здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.”