Більше 60 тисяч гривень. Саме таку суму грошей зібрали люди для потреб медиків у Рівненському районі. Волонтери закупили необхідні засоби захисту для працівників центральної районної лікарні, що у селищі Клевань. Не обійшлось без труднощів. А саме у закупівлях, а також шахраїв, які намагались зняти кошти з картки. Чи впорались волонтери, дивіться далі у наступному сюжеті циклу "Підтримай своїх".

Амбулаторія у селі Зоря, ФАПи у селі Голишів та Білів, центральна районна лікарня у Клевані, а також швидка медична допомога. Не забули ні про кого. По можливості допомогли усім.

Активні молоді жительки Рівне нського району, створили групи у соцмережах, почали збирати кошти для потреб медиків. Водночас і контактувати з останніми, аби знати у чому нестача.

Люди активно долучились до збору коштів. Для цього був розміщений номер картки у різноманітних групах в інтернеті. За короткий термін волонтерам вдалось зібрати трохи більше 60 тисяч гривень.

Одні грішми - інші засобами. Вихованці деяких клеванських навчальних закладів шили маски, підприємці допомагали пластиковими бочками для дезінфекції одягу. Хтось дарував термометри та антисептики. Чимало волонтери придбали.

"У той період масової істерії взагалі було важко щось дістати. Ціни були високі, кожен хотів заробити. Хотіли великими партіями, а ми не могли закупити на лікарню цілими партіями. Тому нам продавали не по оптовій ціні, а по роздрібній. Але ми це зробили," - розповідає волонтерка Діана Карповець.

Придбали тести для виявлення грипу, рукавиці, респіратори, захисні костюми, екрани для обличчя, антисептики. У першу чергу роздавали це для інфекційного та приймального відділення, а також для швидкої допомоги.

"Приємно, це раз. Друге - свідомо тим, що народ відгукнувся на проблеми, які є у нас у лікарні. Беремо загалом нашу лікарню. І у даній ситуації я вдячний людям, які проявили таку свідомість, розуміння проблем, які у нас є. І зокрема це є Вералія, яка нам дуже суттєво допомогла. Я хотів би подякувати ще самим волонтерам, які у нас були, і ці волонтери теж привозили засоби захисту для наших медпрацівників", - каже Ігор Гудима, головний лікар Рівне нської ЦРЛ

Волонтери у свою чергу горді тим, що змогли об'єднати людей у спільній боротьбі проти COVID. А місцеве населення довело, що їм не байдуже.

"Реально лікарі розчулювались, були сльози в очах і їм було дуже приємно, що люди про них не забули," - розповідає Алла Лукащик, волонтерка.

"Ми українці і вміємо об'єднуватись навколо будь якої проблеми, буль якої біди і все у нас вийде," - каже волонтерка Олександра Басиста.

"Живуть дуже хороші люди в Україні, є у нас така риса - ми можемо об'єднатись разом. Ми один за одного, один за всіх і всі за одного, так як у приказці. Це дійсно так," - каже Діана Карповець

А ми продовжуватимемо ініціативу "Підтримай своїх" у наступних сюжетах. Тому якщо Ви або хтось із ваших знайомих близьких чи друзів займається волонтерством у період карантину повідомте нам на номер гарячої лінії 096 11 40 011. 

“Проект здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.”