Помада - це такий косметичний засіб, який завершує макіяж. Є жінки, які не користуються ніякою іншою косметикою, крім губної помади. Тому підходити до вибору помади треба ретельно. Неправильно вибраний відтінок і текстура здатні візуально зістарити жінку.

Візажисти радять не використовувати такі відтінки губної помади, щоб не виглядати старшою за свої роки.

Неприродний рожевий колір з перламутром 

Мало того, що неприродний рожевий відтінок здешевить образ, так ще перламутр додасть кілька зайвих років. Все тому, що всі зморшки і опущені куточки губ стають більш виразними, коли на них нанесений перламутр.

Слід замінити такий відтінок на помаду кольору рожевої пудри або лососево-рожевий колір. Ці відтінки відносяться до благородних. Крім того, вони мають напівматову консистенцію. Від цього жінка тільки виграє і буде виглядати молодше.

Нюдові помади

Така помада підійде тільки молодій дівчині з натуральними рожевими губами. Для зрілої жінки нюдовая помада ніяк не підходить. Бліда шкіра буде здаватися на тлі такого відтінку ще більш блідою. Створиться враження, що губи взагалі відсутні на обличчі.
Замінити нюдовий відтінок можна будь-яким нейтральним відтінком. Вибрати його треба в залежності від натурального кольору волосся. Жінкам з темним волоссям підійдуть бежеві відтінки, світловолосим жінкам - пудрові відтінки.

Морквяний колір

Помада оранжевого кольору дуже вимоглива до шкіри жінки. Якщо шкіра не ідеальна, то стане видно всі зморшки. Ще морквяні губи відразу створюють враження жовтих зубів, що грає не на користь жінки.
Замість помаранчевої помади можна використовувати персикові відтінки і колір корала. Ці тони виглядають благородно і добре відтіняють шкіру, не підкреслюючи при цьому її недоліки.

Помада коричневого кольору

Помади з коричневим відтінком не варто купувати жінці у віці 40+. Якщо коричневий колір світлий, то він зіллється з шкірою, зробить її блідою і невиразною. Якщо помада темно-коричневого кольору, то вона відразу ж підкреслить кола під очима, роблячи їх ще темніше.

Фуксія 

Тільки молоді красуні з темним волоссям можуть собі дозволити помаду кольору фуксії. Іншим жінкам фарбувати губи таким тоном не варто. Образ відразу ж стане вульгарним і дешевим.
Можна замінити фуксію ліловим відтінком.