Сонцезахисний крем
Б’юті-спеціалісти наполягають - креми від сонця повинні бути на вашій поличці незалежно від пори року.

Ми можемо погоджуватися з цим або ні, та саме зараз настає той період, коли сонцезахисні креми купують навіть ті, хто зазвичай не замислюється про захист від сонця. Літній сезон диктує свої правила. Але підходити до вибору крему з SPF необхідно так само ретельно, як і до зволожуючого чи будь-якого іншого доглядового засобу. Адже індивідуальні особливості шкіри ніхто не відміняв. 

Коли мова йде про сонцезахисні креми, то існує розподіл за відтінком шкіри. Тому що саме цей фактор може нам сказати, наскільки вразливий організм до сонячного випромінювання. Існує шкала фототипів, яку створив відомий американський лікар-дерматолог Томас Фітцпатрік. За цією шкалою є шість фототипів. Саме від того, до якого типу належить ваша шкіра, буде залежати вибір сонцезахисного засобу. Адже фактор SPF (15, 30, 50 і т.д.) означає, у скільки разів довше ми можемо перебувати на сонці так, щоб не обгоріти. Тож пропоную роздивитися кожен тип окремо, щоб ви змогли знайти себе і зрозуміти, який рівень захисту вам необхідний. 

Кельтский тип. Шкіра дуже світла, засмага не лягає, натомість більш імовірним є опік, нерідко багато веснянок. Очі блакитні, сірі або зелені. Волосся дуже світле, руде. Висока чутливість до ультрафіолету, опік може з’явитися в перші п’ятнадцять хвилин на сонці. Бажано уникати впливу сонячного випромінювання. При необхідності перебування на сонці обов’язково використовувати сонцезахисний крем з високим рівнем SPF (від 30 до 50).

Нордичний/світлий європейський тип.Шкіра світла, можуть бути веснянки. Очі блакитні, сірі, зелені, іноді світло-карі. Волосся світло-русе, русе, світло-каштанове. Також дуже висока чутливість до ультрафіолету та ймовірність опіків. Засмага погано лягає і недовго триває, але можливий і гарний золотистий відтінок за умови короткочасного перебування на сонці до 11:00 та після 16:00. Необхідний рівень захисту SPF приблизно 30. 

Середньоєвропейський/змішаний тип. Шкіра трохи смаглява, кольору слонової кістки. Очі найчастіше сірі або карі. Волосся темно-русе, всіх відтінків каштанового, дуже рідко чорне. Засмага з’являється швидко і лягає рівно. Однак можливий опік, якщо в перший раз занадто довго перебувати на сонці. Використовувати необхідно високий або помірний рівень захисту - SPF від 15 до 30.

Середземноморський/південно-європейський тип. Шкіра смаглява, з оливковим відтінком, веснянки відсутні. Очі карі, темно-карі, чорні. Волосся темно-каштанове або чорне. Шкіра має високий природний захист від ультрафіолету. Засмага з’являється швидко і є дуже стійкою. Сонячні опіки майже не трапляються, але надмірне перебування на сонці призводить до фотостаріння шкіри. Варто використовувати легкі сонцезахисні засоби з SPF від 10 до 20.

Індонезійський/середньосхідний/азіатський тип. Шкіра смуглява, коричнева, може мати жовтий відтінок. Очі темно-карі, чорні. Волосся темно-коричневе, чорне. Високий рівень природного захисту, опіки можливі лише при дуже активному і довгому впливу ультрафіолету. Набута засмага майже не відрізняється від звичайного кольору шкіри. Слід користуватися захистом невисокого рівня, приблизно SPF 10.

Африканський тип. Шкіра темно-коричнева або чорна. Очі темно-карі, чорні. Волосся найчастіше чорне. Така шкіра має ідеальний природний захист. Сонячні опіки не утворюються, незалежно від часу перебування на сонці. Захист від сонця не потрібен. 

Але майте на увазі, що в сезон активного випромінювання ультрафіолету кожному слід використовувати сонцезахисні засоби з SPF 50+, аби запобігти не тільки обгоранню, а й фотостарінню шкіри. З рівнем захисту розібралися. Що ще необхідно знати про вибір крему від сонця? Всі ми знаємо, що буває суха, комбінована, жирна, чутлива та нормальна шкіра. Є різні рекомендації для кожної з них. Якщо ви власник жирної шкіри, то основна мета - це запобігти закупорюванню пор. Обирайте ті засоби, у складі яких є мінеральні компоненти - оксид цинку і діоксид титану. Якщо у вас суха або чутлива шкіра, уникайте штучних ароматизаторів, адже вони можуть викликати подразнення. Нормальна та комбінована шкіра найменш прискіплива до вибору кремів від сонця, тому власники цього типу можуть обирати ті продукти, текстура яких більше подобається. 

Бувають універсальні засоби, які підходять для всіх типів шкіри, навіть для чутливої. Частіше за все вони містять натуральні активні компоненти. Саме таким є продукт корейського бренду Some By Mi - Захисний крем з фільтром SPF50 + PA ++++. Компанія дотримується принципу - краса шкіри базується на її здоров’ї. Захисний крем Some By Mi містить відомий в косметології компонент - центеллу азіатську. Вона має багато корисних властивостей: заспокоює, зволожує, відновлює, омолоджує шкіру. Окрім центелли до складу засобу також входять ніацинамід і аденозин. Вони поліпшують загальний стан шкіри, зменшують видимість зморшок. Крем має високий рівень захисту від сонця - SPF 50. Використовується в останню чергу, після усіх етапів догляду. 

 Придбати натуральний сонцезахисний крем від Some By Mi можна в інтернет-магазині Cosibella.com.ua. А якщо маєте сумнів, чи підійде цей засіб саме вам, ви завжди можете отримати безкоштовну консультацію від косметологів Cosibella.