Навіть дуже красиві очі з довгими віями виглядають більш виразними, якщо фарбують край вій. Для цього найчастіше використовується олівець. Перевага олівця в тому, що він не залишає відбитків на повіках, не розтікається. Його легше наносити, ніж інші засоби, легше варіювати яскравість стрілки. У разі, якщо треба щось виправити, так як стрілка не сподобалася, олівець легше стерти.

Щоб намалювати красиві стрілки олівцем, необхідно мати під руками

Не звичайний косметичний олівець, а спеціальний олівець, призначений для слизової оболонки ока.

Називається такий олівець Кайя. Його відмінність в тому. що він буває тільки чорного кольору. Все тому, що зливається з кольором вій, роблячи їх більш довгими.

Знадобиться ватна паличка, якщо раптом щось піде не так. Дзеркало бажано гарненько закріпити таким чином, щоб не довелося його тримати рукою.

Щоб провести тонку лінію, потрібно мати в запасі тонку синтетичну кисть. Однак це за бажанням.
Після того, як під рукою є все те, що потрібно, можна починати. Діяти треба в наступному порядку:

  • Щоб створити ефект густих вій, малюється стрілка не над віями, а між ними. Зробити це не так легко, як здається на перший погляд. Відразу варто загострити увагу на тому, що стрілка робиться до того, як нанесена туш.
  • Верхню повіку треба підняти, інакше не вийде заповнити простір між віями.
  • Акуратно фарбуються порожні місця між віями, а також слід тонким шаром пройтися по слизовій. Олівцем можна нанести товсту лінію. Тому і знадобиться тонка синтетична кисть. Вона впорається з цим завданням відмінно. Крім того, тонкий шар завжди довше тримається.

Важливо не закривати відразу очі і не опускати їх вниз. Олівець повинен висохнути. Тому треба підняти очі вгору і почекати кілька хвилин.

Щоб перевірити, висох олівець чи ні, треба опустити очі і моргнути. Якщо на нижній повіці залишився відбиток, значить, його потрібно прибрати ватною паличкою. Верхню повіку треба підправити олівцем.
Коли підводка зливається з кольором вій, і немає порожнього простору, погляд стає набагато виразніше, ніж був до цього. Варто взяти цей спосіб на озброєння, щоб завжди заворожувати своїм поглядом.