Щоб надати обличчю більш привабливе вираження, треба нафарбувати брови правильним кольором. Дослідження показали, на брови оточуючі звертають більше уваги, ніж на очі. Тому їх оформленню необхідно надавати особливого значення. Це стосується як форми брів, так і їх кольору. Правильно підібраний відтінок зробить погляд м'якше. Навпаки, якщо відтінок брів підібраний неправильно, то погляд буде здаватися холодним.

Під колір волосся

Відповідно до кольору волосся брови повинні бути наступних відтінків:

Для блондинок існують обмеження. Їм рекомендується фарбувати брови приблизно на 2 тони темніше, ніж колір волосся. Можна зробити брови темніше тільки на 1 тон. Кращим відтінком стане графіт. Підійде колір, який повторює натуральний колір коренів волосся.

Брюнеткам треба бути обережними при використанні чорного кольору. Синьо-чорні брови в поєднанні з такими ж чорними волоссям створять відчуття трагізму. Тому чорні брови підійдуть не всім брюнеткам. Тільки дівчата зі смаглявою шкірою можуть експериментувати з синьо-чорним відтінком. Іншим брюнеткам рекомендується вибрати колір на тон світліше, ніж волосся.

У шатенок брови не повинні зливатися з волоссям. Виглядає шатенка яскравіше, коли брови темніші, ніж волосся. Краще вибрати теплі тони коричневого кольору. Якщо дівчина хоче пом'якшити різкі риси обличчя, то їй треба зробити брови більш насиченими, але тільки на один тон. Так можна відвернути увагу від дрібних зморшок і інших вікових змін.

Колір брів для дівчат з мідним відтінком волосся повинен бути теплим. Наприклад, це можуть бути коричневі тони, як світлі, так і темні. Все залежить від насиченості кольору волосся.

Перш ніж вибрати свій тон, треба поекспериментувати, щоб зрозуміти, що підійде найкраще. Крім кольору волосся, варто врахувати і колір очей.

Під колір очей

Щоб підкреслити красу і колір очей, треба підібрати правильний колір брів:

  • Олівець бежевого тону і світлі відтінки коричневого кольору покажуть всю глибину блакитних очей. Тона повинні бути теплими. Тоді очі будуть випромінювати особливе світло і тепло.
  • Для зелених очей підходить багато відтінків. Це можуть бути всі відтінки карамельного кольору. Також допоможуть відтінити зелень коричневі відтінки.
  • Світлі сірі очі будуть виділятися на тлі брів графітового тону або каштанового.
  • Карі очі не варто підкреслювати, вони і так виділяються. Тому дівчатам з карими очима варто орієнтуватися на волосся, вибираючи колір для того, щоб пофарбувати брови.

Ще стилісти дають пораду дівчатам. Щоб брови були максимально природними, необхідно вибирати м'які тони. Вони наближені до натурального кольору.

З огляду на свій колір очей і волосся, можна за допомогою брів змінити вираз обличчя і зробити його більш привабливим.