Дорогобузьке городище
Здолбунівською місцевою прокуратурою вживаються заходи щодо недопущення пошкодження пам’ятки археології національного значення на території Гощанського району

За процесуального керівництва Здолбунівської місцевої прокуратури слідчими СВ Гощанського ВП Острозького ВП ГУНП в Рівне нській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливих протиправних дій осіб при виділенні жителю Гощанського району у приватну власність земельної ділянки на якій знаходиться пам’ятка археології національного значення – Городище і селище літописного міста Дорогобуж, ІХ-ХІІІ ст. (ч. 1 ст. 367 КК України).

Читайте також: Мальовничі краєвиди Рівне нщини: Дорогобузьке городище

У ході досудового розслідування кримінального провадження, з метою забезпечення збереження речового доказу та припинення будівельних та інших робіт на зазначеній земельній ділянці, що призводить до пошкодження об’єкта археологічної спадщини, слідчим за погодженням із прокурором Гощанського відділу Здолбунівської місцевої прокуратури до Гощанського районного суду скеровано клопотання про накладення арешту на земельну ділянку.

Ухвалою Гощанського районного суду від 18.05.2020 клопотання задоволено та обмежено право власника у відчуженні, розпорядженні та користуванні земельною ділянкою до прийняття кінцевого процесуального рішення у кримінальному провадженні.

Хід досудового розслідування у кримінальному провадженні перебуває на контролі керівництва місцевої прокуратури, повідомляє Здолбунівська місцева прокуратура Рівне нської області.

Читайте також: На освіті Рівне нщини незаконно заробили майже 2 мільйони гривень?