Фото ілюстративне
Понад 131 млн грн отримали лікарні Рівненської області за квітень в межах Програми медичних гарантій.

131,3 млн грн виплатила НСЗУ 55-ти медичним закладам Рівне нщини, які надають екстрену та спеціалізовану допомогу за квітень в межах Програми медичних гарантій. Всього по Україні НСЗУ виплатила понад 4,4 млрд грн 1619-ти закладам. З них 466 млн отримали 25 центрів екстреної медичної допомоги.

- Національна служба здоров’я - надійний фінансовий партнер медичних закладів. Ми в повному обсязі і вчасно платимо закладу за надані послуги пацієнтам. І ця фінансова стабільність працює в інтересах пацієнта. Це стосується і первинки, і програми “Доступні ліки”, а з 1 квітня - і спеціалізованої допомоги. НСЗУ підтримує збільшення обсягу коштів на систему охорони здоров’я. Проте, виступає за раціональне використання наявних ресурсів. Для того, щоб пацієнти могли отримати якіснішу допомогу. А ефективні лікарні – більше коштів. Кожна гривня бюджету Програми медичних гарантій працюватиме на пацієнта, - каже очільниця НСЗУ Оксана Мовчан.

Бюджет Програми медгарантій 72 млрд грн. Близько тисячі закладів охорони здоров’я матимуть фінансування від НСЗУ в 2020 році у межах ПМГ-2020 більше, ніж було за субвенцією 2019 року.

Наприклад, Рівне нський обласний протипухлинний центр в 2020 році за контрактом з НСЗУ отримає в 2,6 разів більше медсубвенції 2019 року: контракт з НСЗУ - на понад 72 млн грн, субвенція-2019 - 26,9 млн грн.

У Рівне нській області найбільші суми нарахувань за контрактом з НСЗУ з комунальних закладів отримали Рівне нська обласна клінічна лікарня – 17,1 млн грн, Центральна міська лікарня Рівне нської міської ради – 10,8 млн грн та Рівне нський обласний протипухлинний центр – 7 млн грн.

- Щорічно в центрі лікування проходить близько 22,5 тис. пацієнтів, а наші лікарі роблять понад 5 тис операцій. Ми сподіваємось, що зміни, які відбуваються зараз, дозволять покращити умови для лікування пацієнтів. З НСЗУ ми уклали договір на надання послуг за дев'ятьма напрямками, які стосуються діагностики та хіміотерапевтичного, радіологічного лікування онкозахворювань у дорослих та дітей, хірургії, стаціонарної паліативної допомоги, а також пріоритетних послуг з ранньої діагностики онкозахворювань. За умовами контракту ми отримаємо 72 млн грн, це - вдвічі більше минулорічної медичної субвенції. Це означає, що в нас буде можливість в більшій мірі пролікувати пацієнтів згідно лікарського формуляру, - каже головний лікар Рівне нського обласного протипухлинного центру Григорій Максим’як.

Керівництво Національної служби здоров'я України (НСЗУ), презентувало результати перших виплат лікарням за Програмою медичних гарантій та реагування на COVID-19 у рамках реформи. Саму презентацію можна переглянути у відео: 

Читайте також: Як медики швидкої Рівне нщини працюють в період карантину?