Сьогодні іменини святкують Анастасія, Георгій (Юрій), Іван, Іларіон, Марія, Микола, Петро, Павло, Семен, Сергій, Степан.

АНАСТАСІЯ

Це ім'я - жіноча форма чоловічого імені "Анастас" і означає "повернення до життя".

Настенька (зменшувальне ім'я від Анастасії) - найпоширеніше ім'я героїнь російських казок. Дівчинці з таким ім'ям судилося бути найкрасивішою, розумною, ніжною. Вона загальна улюблениця й ніколи не обдурить хороших очікувань. Анастасія росте мрійливою, у неї добре розвинена уява. Вона беззахисна перед злими й хитрими людьми, її можна обдурити й скривдити, тому Настеньці необхідні захист і підтримка.

Батькам треба докласти певні зусилля, щоб Настя з раннього дитинства привчалася прибирати за собою іграшки, складати книги, допомагати старшим у роботах в будинку. Вихована в дитинстві працьовитість зберігається на все життя. Анастасія може стати гарною артисткою, вихователем у дитячому садку, лікарем. Її тонкий щиросердечний устрій розташовує людей до довіри, допомагає швидко встановлювати відверті стосунки. Заміж виходить рано. Завоювати серце Анастасії неважко, тому що вона чутлива, її легко зворушити, у неї розвинене почуття жалю.

Вибирає сильного, упевненого у своїх силах чоловіка. Анастасія - віддана й турботлива дружина, гострі відчуття на стороні не в її характері. Вона гарна господарка, любить прикрашати будинок квітами й витонченими речами. Віддає всю себе дітям, ладить із усіма родичами чоловіка.

ПРИВІТАННЯ

У День ангела хочу побажати, щоб твій ангел завжди тебе оберігав і допомагав тобі у всіх твоїх справах – домашніх і робочих, щоб усі твої починання були втілені в життя, щоб тебе завжди супроводжувала удача, процвітання і успіх.

ЮРІЙ

Це ім'я являє собою слов'янську форму імені Георгій, що означає "хлібороб".

Юрій - це спокійний, зосереджений на своєму внутрішньому світі чоловік. У дитинстві він любить дивитися на хмари, що пропливають по небу. Зворушливо ставиться до тварин, може підібрати бездомного собаку й доглядати за ним, Його зовнішній вигляд перебуває в протиріччі зі стриманим поводженням і філософським складом розуму. Жести, манера говорити відрізняються в Юрія деякою артистичністю. У школі й інституті вчиться добре, посидющий і наполегливий у досягненні поставленої мети. Успішно може працювати інженером, штукатуром, електриком, тренером. У колективі користується повагою товаришів по службі, але великі й шумні компанії воліє уникати.

Юрій не піклується про те, щоб звернути на себе увагу жінок. Вони самі звертають на нього увагу. Його природна артистичність відразу ж викликає в жінок розташування до нього. Юрій займає дещо пасивну позицію, і жінці доводиться брати ініціативу у свої руки.

У сімейному житті акуратний. Піклується про дітей, допомагає дружині по господарству. Дружина Юрія повинна вміти підтримувати рівні відносини зі свекрухою.

ПРИВІТАННЯ

Вітаємо тебе з Днем Ангела! Нехай твій небесний охоронець буде завжди з тобою поруч і в хвилини радості, і в хвилини смутку, любові і розлучень, щохвилини, щосекунди. Коли ти впадеш, він – підніме, коли ти заплачеш – втішить, коли ти будеш радіти, він теж разом з тобою буде радіти.

ІВАН

Це ім'я має стародавню форму Іоанн давньоєврейського походження, що означає "Яхве (Бог) змилостивився, помилував".

Хлопчики з таким розповсюдженим ім'ям можуть мати самий різний характер. Вони можуть бути тихими й непримітними, можуть бути непосидами й бешкетниками. В Іванах можливе сполучення найрізноманітніших якостей: сили й слабості, добра й жорстокості, ніжності й гніву

Мають надзвичайно широке коло інтересів і захоплень, за багато що беруться й багато чого їм вдається зробити. Івани зустрічаються серед людей самих різних професій, вони можуть бути лісорубами, поетами, льотчиками, лікарями, вантажниками. Відкриті назустріч усьому світу.

Завжди в курсі справ своїх родичів і близьких знайомих. За столом прагнуть зібрати численну компанію й повеселитися від душі. Івани, як правило, щедрі, але зустрічаються й скупі. Серед захоплень неодмінно футбол, риболовля. Політичні події теж не залишаються осторонь. Жінці, що вирішила зв'язати свою долю з Іваном, треба пам'ятати, що її буде чекати відчайдушне життя. Будинок завжди буде відкритий, вервечка гостей ніколи не буде перериватися.

Іван довірливий і чуйний. Він гнучкий, але може бути й упертим, якщо справа торкнеться його кревних інтересів. Дорожить шлюбом, але може захопитися однієї з подружок дружини.

Не ревнивий. Але на залицяння за своєю дружиною може відреагувати непередбаченим чином. У домашнім господарстві роботу ділить на чоловічу й жіночу й свою частину справ виконує без нагадувань. Діти дуже люблять батьків, що носять ім'я Іван.

ПРИВІТАННЯ

Бажаю неймовірної радості, приголомшливого успіху, чарівного натхнення, щирих посмішок, щирих друзів! А ще – вдалих днів, хороших новин, величезної сили духу, приємних подій та невичерпного оптимізму!

МАРІЯ

Ім'я має давньоєврейське походження. Існує кілька значень імені - гірка, улюблена, уперта.

Маша - добра, ніжна, спокійна дівчинка. У неї улюблене заняття - побути нянькою для маленьких дітей. Дуже вразлива, важко переживає навіть невелике зауваження на свою адресу. У той же час у її характері присутні твердість, достоїнство, здатність постояти за себе.

Дії її іноді носять імпульсивний характер. Відповідально ставиться до навчання в школі й завжди старанно виконує домашні обов'язки. Однолітки цінують її за працьовитість, здатність виявити співчуття. Доросла Марія випромінює навколо себе тепло, пещення, увагу. Вона завжди готова допомогти людині, що потрапила в лихо. У шлюбі вірна, але, щоб відносини із чоловіком були більше теплими і щирими, необхідно мати в родині хоча б одну дитину. Марія - дуже віддана мати, віддає всю себе дітям. Діти відповідають їй взаємністю, завжди виступають на її боці.

У Марії гарні відносини зі свекрухою, якщо вона стара й немічна жінка, якщо ж вона здорова й не має потреби у турботі, то можливі складності. Важко переживає невірність чоловіка.

ПРИВІТАННЯ

Хай Ангел-Хранитель вночі
Запалить тобі три свічі…
Перша свіча – за любов:
Даруй її знов і знов.
Друга – за доброту,
правду і прямоту…
Третя свіча – оберіг
Від всіх негараздів і лих.

МИКОЛА

Ім'я походить від давньогрецького імені Ніколаос, що перекладають як "переможець народів".

Микола з дитинства росте міцним і здоровим, хворіє рідко. Не пристає з капризами до батьків, напевно, тому вони не завжди приділяють Миколі достатнього часу. Учиться добре по всіх предметах. Серед однолітків його відрізняє сила, активність і кмітливість.

Труднощі переборюють без сторонньої допомоги. Урівноважений, працьовитий і працездатний. Микола здатний опанувати будь-якою професією, буде добре заробляти.

У колективі простий у спілкуванні, товариський. На посаді керівника в Миколі можуть виявитися риси, що характеризують його як жорстокого й навіть деспотичного начальника. Підлеглі будуть побоюватися його. У стані гніву погано контролює свій стан і здатний наламати дрів. Микола легко захоплюється жінками. Жінку, що йому сподобалася, відразу ж запрошує на побачення й через кілька днів може запропонувати їй вийти за нього заміж. Думка навколишніх його при цьому не цікавить. У любові жагучий, але ревнивий.

Здатний багато працювати над благоустроєм свого будинку. Допомагає дружині в куховарстві, ходить за покупками. Дуже любить дітей. Пестить їх, потурає всім їхнім примхам і капризам. Миколі треба бути обережним з алкоголем, тому що він швидко до нього звикає й може стати алкоголіком.

ПРИВІТАННЯ

Ти вір в життя і будь собою.
Хай час летить собі, а ти,
Як сонце ранньою весною,
Цвіти промінням золотим.
І хай в очах твоїх відкритих
Нестримна молодість буя,
І хай несе тебе по світу
Життя бурхлива течія.
І завжди ангел-хоронитель
Тебе боронить від біди,
Ти просто вмій життю радіти
Й по ньому з усмішкою йди!

ПЕТРО

Ім'я походить від давньогрецького слова "Петра", що означає "стрімчак, кам'яна брила".

Петро - допитливий хлопчик. З раннього віку він починає мучити батьків питаннями. Його цікавить усе: навіщо будують гнізда пташки, де вночі перебувають трамваї, як улаштований будильник. Маленький Петро музично обдарований, у нього може бути непоганий голос. Батькам було б непогано влаштувати сина в музичну школу.

Петро вчиться легко й не доставляє турбот учителям. Замолоду часто займається колекціонуванням фотографій артистів і музичних записів співаків. Петро по закінченні школи прагне продовжити утворення. У своїй спеціальності бореться за лідерство, і тому дуже ретельно ставиться до своєї професійної підготовки. У Петра є схильність до аналізу й систематизації, тому він може стати слідчим, математиком, інженером.

У виборі дружини не квапиться, довго перевіряє чи відповідає обраниця його ідеалу. Одна з основних вимог до дружини - це бути вірною, інші якості для Петра не настільки важливі. У ревнощах може бути нестриманим.

Дуже любить свою матір, і тому дружині Петра треба зважати на вплив свекрухи на вчинки чоловіка. Домашньою роботою займається час від часу. П'є небагато й рідко, в основному по святах.

ПРИВІТАННЯ

З днем Ангела Вас вітаю,
Всіх земних благ Вам бажаю
За душу людяну і простоту;
Всі квіти світу Вам дарую
За добре серце й доброту.
Хай доля зачарує Вам світ здоров’ям,
Щастям, миром і натхненням.
Бажаємо прожити ще сто літ
Під Божим і людським благословенням!

ПАВЛО

Павло - добра й чуйна дитина. Він з великим бажанням буде допомагати матері доглядати за молодшим братом або сестричкою. Ніколи не порушить заборон дорослих і буде переконувати своїх друзів не переступати рамки дозволеного. З віком у Павла ще більше виявиться здатність до співпереживання, співчуття.

Люди зможуть йому довірити свої таємниці. Павло схильний пофілософствувати й нерідко професію вибирає відповідно своєму спокійному характеру. Колеги по роботі будуть цінувати в Павлові працьовитість, надійність і здатність у будь-який момент прийти на виручку товаришеві. Виконує свою роботу так, що ні підганяти, ні змушувати його не треба. Павло завжди скористається з можливості заробити додаткові гроші, але тільки якщо це не зажадає від нього порушення розміряного укладу життя. У характері Павла немає нічого занадто яскравого й видатного, і відносини з жінкою в нього, як правило, рівні й теплі.

Він не здатний на жагучі й бурхливі почуття. Надає допомогу дружині по будинку, велику увагу приділяє вихованню дітей. Воліє приймати гостей у себе, ніж ходити самому в гості. П'є Павло в міру, за столом не проявляє сильних емоцій.

ПРИВІТАННЯ

Рано-вранці, до сходу сонця
Ангел стукав у віконце
І сказав мені новину,
Що у тебе іменини!
Бажаю тобі: тихих зоряних ночей,
Блакитних чи карих, чи сірих очей,
І щастя безмежного, щастя людського,
В житті кохати когось лиш одного.

СЕМЕН

Ім'я має давньоєврейське походження й означає "почутий Богом у молитві".

Зовні Семен більше схожий на матір, ніж на батька. Він також успадковує й багато рис характеру, властивих матері. Він добрий, м'який і незлобивий.

Семен буде гарним другом, що завжди прийде допомогти у важку хвилину, близько до серця прийме чуже лихо. Серед Семенів багато обдарованих людей, із задатками талановитої особистості. Володіючи силою волі, вони домагаються значних успіхів у житті. Семени серйозно ставляться до вибраної професії. Працьовиті, наполегливі, мають пробивні здатності. Серед Семенів багато лікарів, музикантів, інженерів, адміністраторів.

Семен постійно перебуває у вирі складних справ, але не відмахується й від "дрібничок", не вважає їх невартими своєї персони. Не забуде поздоровити товариша із днем народження й вручити йому хоча б невеликий подарунок. Допоможе в рішенні якої-небудь побутової проблеми або дасть пораду, до кого ще можна звернутися.

У шлюбі Семени - зразкові чоловіки. У дружин не виникає з ними ніяких проблем. Вони господарські, надають допомогу по будинку, займаються покупкою продуктів. Семени краще за своїх дружин орієнтуються в економічному становищі сім'ї. На цьому ґрунті можуть виникати конфлікти, якщо Семенові трапиться вперта й надмірно принципова дружина.

ПРИВІТАННЯ

Вітаючи Тебе сьогодні,
Сказати хочу знов і знов,
Нехай завжди живуть з Тобою –
Надія, Віра та Любов.
Хай добрий ангел із небес
Боронить і не розчарує,
І дивних тисячі чудес
В житті твоїм Тобі дарує.

СЕРГІЙ

Ім'я походить від римського родового імені Сергіус, що означає "високий, вельмишановний".

У дитинстві Сергій - слабкий і хворобливий хлопчик. З віком він стає більш міцним, починає займатися спортом. У його характері усе сильніше проявляються мужні риси. Сергій віддає перевагу енергійним діям , але в нього також зберігається здатність і до співпереживання. У роботі Сергій проявляє сумлінність, обов'язковість, завжди виконує свої обіцянки і йому не треба двічі нагадувати про щось. Свою думку про навколишніх воліє тримати при собі. Серед захоплень на першому місці музика й кіно. Бере участь у художній самодіяльності. Сергії часто стають акторами, композиторами, художниками.

З рідними й близькими Сергій покладливий і згідливий, турботливий у відносинах зі своїми батьками. Намагається поводитися так, щоб випадково не нанести образу навколишнім. Зі своїми проблемами Сергій справляється поодинці, не присвячуючи навколишніх у свої щиросердечні переживання.

Сергія приваблюють спокійні й ласкаві жінки. Дуже охоче бере участь у господарських справах по будинку. Майстер на всі руки. Лідерством в сім'ї готовий поступитися дружині, але у важливих питаннях готовий відстоювати свою точку зору. Серед друзів любить розповідати анекдоти. П'яніє повільно.

ПРИВІТАННЯ

Нині в гарної людини –
Найкрутіші іменини.
Будуть в тебе подарунки,
Привітання й поцілунки.
Я приєднуюсь до всього,
Хай в житті все буде кльово!
Хай здоров'я не підводить,
Й грошенята хай підходять!
Вітаю З Днем ангела!

СТЕПАН

Ім'я походить від давньогрецького слова "стефанос" і означає "вінок" Маленький Степан - пустотливий і непосидючий хлопчик, любить найрізноманітніші ігри. Спілкуватися з ним легко й весело. Степан дуже рухливий, і за підручниками йому всидіти важко.

Але, маючи гарну пам'ять, він швидко схоплює потрібний матеріал, легко його запам'ятовує. Батькам може завдавати турбот своїм невгамовним характером, а вчителі будуть його побоюватися за спостережливість і гострі зауваження, які він робить, помічаючи помилки дорослих. Степан може вибрати професію, пов'язану із творчим характером праці. Він буде гарним художником, модельєром, архітектором. У Степана багато друзів і знайомих, для нього відкриті всі двері. Швидко орієнтується в новій обстановці. Недовго пам'ятає образи. Особливо добре себе відчуває в жіночому товаристві. При дамах Степан блищить дотепністю, веселий і галантний, для кожної жінки знайде вдалий комплімент.

У сімейному ж житті відносини Степана із дружиною будуть складатися не так безхмарно. Надмірна товариськість Степана буде давати привід для ревнощів. Можливе розлучення й новий шлюб. Дітьми займається час від часу, перекладаючи всі турботи, пов'язані з їхнім вихованням, на дружину.

ПРИВІТАННЯ

Ангел вдома в тебе був,
Тож молитву твою чув,
І на твої іменини,
Вже дарує щохвилини:
Пуд здоров’я і пуд віри,
Кілограмів сто надії,
Фунтів тисячі любові,
І кохання не на слові,
А каратів так відерце,
Радості у Ваше серце,
Ну і ще букет удачі,
І добра у Вашу вдачу!