Усе аби привернути увагу до підпалів сухостою/

Київське «Динамо» опублікували пост про те, що їх команда на власному полі підпалила ігровий газон. Втім, наспраді ж, клуб хотів привернути увагу до проблеми випалення сухостою. І траву ніхто не підпалював.

«ФК «Динамо» Київ прийняв рішення випалити траву на своєму домашньому полі, аби вона краще росла у наступному сезоні. Ми слідуємо старій добрій традиції палити сухостій, покладаємо на цей процес великі сподівання і рекомендуємо зробити те саме на стадіонах «Олімпійський» та «Арена-Львів». Правда ж маячня? Ми теж так думаємо!», - заявили у спільноті.

Футбольний клуб закликає повідомляти про випадки підпалів і нарешті викорінити цю «традицію».

«У такий спосіб ми хочемо привернути увагу до підпалів на полях значно більших за футбольні. За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, з початку року в Україні сталося більше 12 000 пожеж в екосистемах. Через випалювання сухостою гинуть люди, живцем згоряють тисячі тварин і знищуються кілометри площин. На думку лікарів, наслідки підпалів можуть спричиняти легеневі захворювання, яких усьому світу зараз і так вистачає», - йдеться у зверненні. 

Читайте також:На Рівне нщині не зменшується попит на "теплі кредити"