На Рівненщині продовжує діяти програма «теплих» кредитів. Банкові позики, за які люди купують енергоощадне обладнання та утепляють домівки, частково відшкодовують з державного, обласного та місцевих бюджетів.

«Обласна програма підтримки діє не один рік. Нею скористалися тисячі наших громадян. Попит на «теплі» кредити не зменшується. І цей рік не виключення. З початку 2020 року здійснено понад 5 тисяч відшкодувань на суму більше один мільйон гривень. Гроші спрямували з обласного бюджету на компенсацію відсотків за позиками громадян. Таким чином, для людей кредити здешевшали, а відтак вони стали доступнішими», - пояснила заступник голови ОДА Людмила Шатковська.

Загалом, окрім державного та обласного бюджетів, компенсують банківські позики на енергоощадні заходи й з місцевих бюджетів. Цього року фінансову підтримку передбачили у 14 районах, трьох містах, а також одинадцяти ОТГ області.

За «теплими» кредитами необхідно звертатися до ПАТ АБ «Укргазбанк» та АТ «Ощадбанк».

Крім того, відшкодовують відсотки за кредитами для ОСББ та ЖБК. Генеральні договори про взаємодію підписано з ПАТ АБ «Укргазбанк», АТ «Ощадбанк» та АТ КБ ПриватБанк. З початку року з обласного бюджету здійснено 121 відшкодування для ОСББ на загальну суму понад 484 тис. гривень.

Загалом на 2020 рік на реалізацію Обласної програма відшкодування відсотків за кредитами, залученими на впровадження енергозберігаючих заходів в житловому секторі передбачено 3,5 млн гривень (2,5 млн гривень – відшкодування відсотків за кредитами, залученими фізичними особами та 1 млн гривень – відшкодування відсотків за кредитами ОСББ). 

Читайте також: голів ОСББ та управителів житла Рівне нщини запрошують до онлайн-бізнес-школи