Сьогодні іменини святкують Віктор, Станіслав, Арсен, Бенедикт, Денис, Іда, Михаїл, Ульрика, Марк, Сильвестр.

ВІКТОР 

Ім'я походить від латинського слова "Віктор", що означає "переможець".

Віктор - довірливий хлопчик, вірить усьому, що говорять йому дорослі. Довідавшись про обман, він сильно засмучується, Віктор не злопам'ятний, швидко забуває образи й знову з довірою ставиться до людей.

Можна намагатися змусити Віктора займатися музикою, наприклад, навчати грі на піаніно або скрипці, але малоймовірно, що з Віктора вийде професійний музикант. Щирий інтерес у хлопчика будуть викликати книги про індіанців і фільми про розвідників. Небезпечні пригоди викликають у нього більше почуттів і емоцій, ніж абстрактні музичні образи.

Ставши дорослим, Віктор буде вибирати професію, більше пов'язану із чимсь конкретним і відчутним. З нього вийде гарний електрик або шофер. Він може стати професійним футболістом, домогтися успіхів у стрілянині з лука. Якщо ж Віктор стане художником, то швидше за все він віддасть перевагу графіці. Віктор - борець за справедливість. Довідавшись про поганий вчинок рідних або близьких, буде довго волати до їхньої совісті й розсудливості. Для шлюбу Віктор має такі необхідні якості як терпіння, обґрунтованість, неквапливість, здатність займатися кропіткою й монотонною працею. Він здатний виконати будинку будь-яку роботу - від лагодження крана до миття посуду.

Якщо дружина намагається командувати ним, то він ставиться до цього поблажливо й не намагається робити із цього проблему. У Віктора сильно розвинене почуття обов'язку. Віктор - хороший, але строгий батько. Його дітям доведеться постійно дотримуватися складеного розпорядку дня й виконувати всі заплановані справи.

СТАНІСЛАВ

Ім'я має польське походження й означає "стати славним".

Станіслав з дитинства має неврівноважену психіку. Він примхливий, намагається домогтися свого за всяку ціну, упертий і нестриманий. Не може об'єктивно оцінити сформовану обстановку, важко визнає свою провину. Ці риси характеру будуть шкодити йому протягом всього життя .

У Станіслава постійно будуть виникати бійки з однолітками. Можуть виявитися проблеми з дільничним міліціонером: він може скривдити брутальністю дівчинку. Станіславові не варто вибирати професію, що вимагає беззаперечного підпорядкування начальникові, наприклад, військовослужбовця. Якщо Станіслав буде займати керівну посаду, то його підлеглим доведеться важко. Станіславові складно догодити, важко підлаштуватись під мінливий настрій і своєрідний, не всім зрозумілий хід думок.

Дружиною Станіслава стає звичайно боязка й покірна жінка. З жінкою, здатною постояти за себе, Станіславові не ужитися. До дружини ставиться добре й завжди кається у своїй нестриманості. Не вистачає практичності для ведення домашнього господарства. Може здивувати дружину несподіваним подарунком. Відносини з батьками дружини складаються благополучно.

АРСЕН

У перекладі з давньогрецького: мужній.

Добрі за характером, ці хлопчики не завдають турбот батькам. Добре вчаться, з однолітками конфліктують мало. Товариські, але другом назвуть не кожного. Ранимі й чутливі. Займаються музикою, але під тиском батьків.

Люблять тварин, тримають у будинку собак, але лінуються доглядати за ними. Взагалі ці хлопчики хочуть робити тільки те, що їм подобається, для цього можуть і прибрехати. Часто потрапляють у безглузді й двозначні ситуації, які самі ж створюють.

"Літні" Арсени - небалакучі, воліють слухати, що говорять інші. По природі своїй вони не лідери. Їм важко просуватися по службовим сходам, і якщо роблять кар'єру, то тільки завдяки батькам. "Зимові" - спритні, сміливі у вчинках, але дуже вперті, і це ускладнює їм життя. Займаються спортом, але без помітних результатів.

"Осінні" Арсени - хитрі, розважливі, працьовиті й акуратні. Цінують дружбу, але нічого не стануть робити безкорисливо для іншого. Будують плани, найчастіше далекі від реальності. Уживчиві, але якщо посваряться, довго тримають образу й ніколи не зроблять першого кроку до примирення. Нерідко женяться двічі. "Осінні" Арсени звичайно повторюють долю своїх батьків. За професією вони конструктори, спортивні тренери, лікарі, кухарі, художники, архітектори, водії, юристи. Деякі з них присвячують себе служінню Богу. Колекціонують стародавні ікони, книги, монети. Сьогодні це ім'я зустрічається дуже рідко.

Давньогрецьке Арсеніус можна перевести як "мужній", "чоловічий". У Росію потрапило з Візантії, але дуже довгий час не було поширеним. Святий заступник іменинника - преподобний Арсеній Комельський. Походив він із дворянського роду, але у всьому себе обмежував, дотримувався строгого посту, живучи в монастирі.

Був ігуменом, але незабаром вийшов у Комельський ліс, ставши безмовним пустельником. Молитвою святий пустельник, що прагне до безмовного життя вдалині від людей, утихомирював диких звірів. Провівши довге чернече життя в пості, молитві й безперестанних працях, старець мирно вручив дух свій Господові в 1550 році.

Наш прекрасний іменинник сьогодні перед нами як уособлення мужності, втілення мужності. Дійсно, можна сказати, що Бог обдарував його всіма чоловічими достоїнствами - силою, не обділивши в той же час розумом, сміливістю й у той же час розважливістю, рішучістю й обережністю. Що ж можна побажати такому зразку мужності? Хіба що стати самою досконалістю, адже цього вже не так і важко буде досягти. Ну а крім того, бажаємо тепла й затишку в будинку, успіхів і перемог у справах, щоб будь-яка справа, за яку тільки прийметься наш іменинник, горіла в нього в руках. Загалом, бажаємо простого чоловічого щастя.

ДЕНИС

Це ім'я походить від давньогрецького імені Діонісіос. У міфології Древньої Греції Дионіс - бог природи й вина.

Денис росте дуже товариським хлопчиком. Його кращими друзями стають не тільки діти в окрузі, але й сусідські собаки, яких він по дорозі в школу підгодовує бутербродами. Непогано було б купити хлопчикові щеня. Це допомогло б виховувати такі якості, як обов'язковість, працьовитість, дбайливість. У школі вчиться добре, але може одержувати зауваження від учителів за неспокійне поводження. Денис стає посидющою й акуратною людиною, не позбавленим здібностей. Легко переборює всілякі складності в житті. Часто йому посміхається фортуна. Може виграти велику суму в лотерею. Денис із дитинства на все життя запеклий колекціонер. Не боїться кропіткої роботи. Принциповий. Часто нав'язує свої ідеї навколишнім.

Перший шлюб у Дениса може скластися невдало. Дружина часто вступає в конфлікт із його батьками. Із цієї причини молодій сім'ї краще жити окремо. При виборі супутниці життя може в першу чергу керуватися корисливими мотивами. Добре знає ціну грошам.

МАРК

Походить від грецького імені Марке, котре, у свою чергу, відбулося приблизно від латинського слова "маркус" - молоток. Інша версія полягає в тім, що воно бере початок від Марса (бога-заступника людей і черід, згодом - бога війни).

Марко егоцентричний, і цю рису, що потім, у дорослому житті, буде успішно маскуватися чарівною посмішкою, підкресленою ввічливістю й готовністю до самопожертви, можна легко розрізнити в раннім дитинстві. Маркуша робить усе для того, щоб мама, тато, дідусь, бабуся й гості займалися тільки ним.

У школі він ревниво ставиться до успіхів однолітків, не виносить їхньої переваги, однак намагається приховати почуття заздрості. Так само веде він себе й ставши дорослим: досить терпимо до тих, хто суперечить йому й не зважає на його інтереси. Тут, видимо, позначаються кар'єрні міркування. У Марка майже завжди можна виявити в будинку гарну бібліотеку, у якій переважають іноземні автори, він виписує багато газет. Любить грати в карти, злиться, коли програє, може поводитися при цьому безцеремонно.

Жениться дуже обережно. Шукає жінку, що могла б стати йому бездоганною подругою, беззаперечною помічницею, людиною, здатною жертвувати своїми інтересами в ім'я честолюбних планів чоловіка.

До того ж вона повинна визнавати безсумнівну інтелектуальну перевагу Марка, якщо навіть його й немає. Жінка з вираженою індивідуальністю, творчо обдарована, буде скоріше дратувати й гнітити Марка.

Він прагматичний і потайливий. Навіть для найближчих він ніколи не буває відкритий повністю.

У побуті невибагливий. У будинку - хазяїн, "усьому голова ". Дітей виховує в строгості й слухняності, іноді проявляє до них зайву жорстокість. Любить доводити своє, сперечається. Обожнює розмови із дружиною й тещею про свої хвороби.