Сьогодні іменини святкують Олексій, Валентин, Євсей, Єлизавета, Леонтій, Лонгін, Неон, Пасікрат, Савва, Станіслав, Фома та Людмила.

ОЛЕКСІЙ

Ім'я походить від давньогрецького слова "алекс", що означає "захищати".

Це ім'я дасть синові спокійна й тиха жінка. Хоча із самого дитинства Олексій дуже прив'язаний до матері й багато в чому схожий на неї, однак відразу ж починає відчувати себе захисником матері, а в більше дійшлий вік може стати захисником і для інших жінок. Олексій воліє бути людиною справи й менше займатися розмовами. У дитинстві він звичайно не є заводилою, але його думка має часом вирішальне значення. Дорослий Олексій старанний у будь-якій справі, якою займається, і із задоволенням робить навіть кропітку роботу. Він завжди прагне до досконалості й домагається успіхів у будь-якій справі - виробництві, науці, спорті, бізнесі. Олексій не позбавлений честолюбства й завдяки цьому домагається гарного положення в суспільстві.

Олексій-індивідуальність із яскраво вираженими творчими здібностями й завдяки їм він може домогтися значних досягнень у живописі, літературі, театрі, завдяки своїй тонкій інтуїції Олексій може домогтися успіхів у точних науках.

У сім'ї Олексій спокійний, турботливий, працьовитий. Уступає в дрібницях дружині й тещі, але в серйозних питаннях все-таки намагається відстояти свою точку зору й переконати близьких у своїй правоті. У жінці особливо цінує акуратність і охайність. Через неохайний вигляд дружини не буде влаштовувати сцен, але дасть зрозуміти, що йому це неприємно.

Якщо дружина конфліктує з навколишніми, то Олексій намагається бути на її стороні й допомогти своєю порадою й участю. Олексій завжди вірний чоловік, а от дружина іноді може скористатися зайвою довірливістю Олексія.

На все життя Олексій зберігає щиру прихильність до своїх батьків. З любов'ю відноситься й до своїх дітей.

ПРИВІТАННЯ

В цей день ти справляєшся не свій день народження, а день народження свого ангела. Я хочу привітати його з цією датою. Я не знаю, скільки йому століть, але саме сьогодні він найкрасивіший і найпернатіший. Ну, а тобі, я хочу побажати, щоб ви ніколи не розлучалися, щоб твій ангел завжди перебував у тебе за спиною, оберігаючи від усіх бід і напастей. Я бажаю тобі доброго і вірного помічника, який вкриє тебе від будь-якої негоди своїм крилом!

ВАЛЕНТИН

Ім'я походить від латинського слова "валео", що означає "бути здоровим". Одержало широке поширення серед слов'янських народів.

Валентин - слухняна й старанна дитина. У школі в нього багато друзів. Валентин - гарний товариш, на якого завжди можна покластися. Захищає дівчат від кривдників. Не позбавлений вольових якостей. Любить спостерігати за поводженням тварин і птахів. Серйозним захопленням можуть стати акваріумні рибки. Валентин схильний до споглядальності й спокою. Він проявляє більше інтересу до гуманітарних наук, ніж до природніх. У юнацькому віці Валентин може захопитися такими предметами, як філософія або психологія, і він цілком може стати гарним лікарем психіатром або психотерапевтом. Може домогтися успіхів і в інших сферах діяльності.

Вільний час присвячує спокійним заняттям. Любить почитати книгу, посидіти за шахами або кросвордом. Валентин віддає перевагу спокійній прогулянці не занадто далеко від будинку й не відправиться в туристичний похід з можливими пригодами.

У жінці в першу чергу цінує скромність, рівний характер. Швидко сходиться з батьками дружини. У сім'ї намагається уникати конфліктів. Не буде сваритися через наспіх приготовлений обід. Байдужий до алкоголю й не захоплюється іншими жінками.

ПРИВІТАННЯ

Щиро вітаю тебе з Днем Ангела! Нехай цей день буде для тебе дійсно радісним і наповненим Божою присутністю!

ЄЛИЗАВЕТА

Значення імені Єлизавета — «та, що шанує Бога», «обітниця Господу». Ім’я має давньоєврейське походження.

В дитинстві Лізонька — дівчинка непосидюча та вкрай активна. Нізащо не всидить і хвилинки на місці, й тим більше не стане виконувати чужі вказівки. Рідні, не в змозі впоратися з малою пустункою, частенько називають її вертким бісеням, та варто Лізі всміхнутися — і всі просто тануть від її чарівності та дитячої безневинності.

В класі Ліза — головна витівниця. Вже щось як вигадає — хоч стій, хоч падай. Товариська і весела, дівчинка настільки допитлива, що за компанію з подругами відвідуватиме безліч гуртків одночасно, аби тільки не нудьгувати вдома. Часто захоплюється в’язанням, тож домашні ляльки без святкового вбрання точно не залишаться.

Однолітки люблять дівчинку за вміння підтримати і вмить підняти настрій. Проте Ліза живе з відчуттям, що її недооцінюють, і в цьому глибинна причина її сварок з близькими. Бажання звернути на себе увагу та заслужити загальну любов нерідко призводить до необдуманих вчинків, про які потім доведеться жаліти.

Вдома Єлизавета найніжніша дружина і найтурботливіша донька, та варто лиш їй потрапити в жіночий колектив, як Ліза перетворюється на холоднокровного дипломата з лідерськими якостями.

Дати волю почуттям, розплакатися на роботі чи в школі — не про Лізу. Життєрадісна та чуттєва, Єлизавета все ж на перше місце ставить витримку, розум та вміння контролювати себе.

Зазвичай власниці імені — надзвичайно привабливі та комунікабельні. Легко знаходять підхід до людей. У родині прагнуть створити затишок і комфорт.

Кар’єра для Лізи — не головне. Втім це не означає, що Єлизавета — пасивний співробітник. Навпаки — дівчина здатна досягнути найвищих щаблів професійного розвитку, однак найбільше в житті цінує теплі сімейні стосунки. Часто обирає професію педагога, теле- або радіоведучої, акторки.

ПРИВІТАННЯ

Вітаю з Днем ангела. Нехай Ваш ангел просвічує Вас на всяк час, зберігає від усього злого і заохочує на добрі справи.

ЛЕОНТІЙ

У перекладі з давньогрецького: левиний.

З дитинства вперті, хоча в батьків з ними немає особливих проблем. У спілкуванні досить важкі, вибираючи собі друзів, переслідують певну вигоду. Жадібні, не позбавлені кар'єризму, до людей ставляться із зарозумілістю. Дуже схожі на матір. Освоюють найрізноманітніші професії: столяра й лікаря, адміністратора й слідчого, програміста й педагога, механіка й артиста.

"Зимові" - жорстокі й дуже ревниві. Женяться, як правило, пізно. Завжди роблять те, що вважають потрібним і вигідним для себе. Хоч і одружені, але завжди внутрішньо самотні й замкнуті. Просуваються по службовим сходам повільно, тому що не вміють пристосовуватися. Обов'язкові й ніколи нікого не підводять. Гарні чоловіки й батьки. Завжди акуратні в одязі. Краватка - неодмінна приналежність їхнього туалету. "Весняним" доводиться в житті нелегко. Вони не дуже товариські. Як правило, ці люди досить інтелігентні, відчувають тягу до знань, багато хто з них - ерудити.

Мають успіх у жінок і самі приділяють їм підвищену увагу. Але у відповідальних ситуаціях пасують і на серйозні відносини не вирішуються. Дружини, як правило, дуже їх ревнують, хоча сім'ю вони ніколи не кидають. Дуже соромливі й намагаються приховати це. Мають гарну інтуїцію. Леонтій - прекрасний керівник, і колектив, яким він керує, завжди дружний і згуртований.

Ім'я Леонтій у перекладі із грецького означає "левиний". Заступник імені - священномученик Леонтій Нікейський, відомий своєю надзвичайною стійкістю. У часи тяжких гонінь за віру в Христа не відрікся від віри, за що був вигнаний зі свого села, пішов у ліс і до кінця днів своїх прожив пустельником, відмовляючи собі у всіх життєвих радостях.

Слава про нього дійшла до Русі. Після смерті його зарахували до лику святих. Леонтій незвичайно гарний і шляхетний. Його внутрішню красу не -кожній жінці дано розглянути. Це ім'я наділяє свого хазяїна чисто земними якостями - такими, як сила, міцність, працьовитість.

ПРИВІТАННЯ

У День ангела хочу побажати, щоб твій ангел завжди тебе оберігав і допомагав тобі в усіх твоїх справах – домашніх і робочих, щоб всі твої починання були втілені в життя, щоб тебе завжди супроводжували удача, процвітання і успіх.

СТАНІСЛАВ

Ім'я має польське походження й означає "стати славним".

Станіслав з дитинства має неврівноважену психіку. Він примхливий, намагається домогтися свого за всяку ціну, упертий і нестриманий. Не може об'єктивно оцінити сформовану обстановку, важко визнає свою провину. Ці риси характеру будуть шкодити йому протягом всього життя .

У Станіслава постійно будуть виникати бійки з однолітками. Можуть виявитися проблеми з дільничним міліціонером: він може скривдити брутальністю дівчинку. Станіславові не варто вибирати професію, що вимагає беззаперечного підпорядкування начальникові, наприклад, військовослужбовця. Якщо Станіслав буде займати керівну посаду, то його підлеглим доведеться важко. Станіславові складно догодити, важко підлаштуватись під мінливий настрій і своєрідний, не всім зрозумілий хід думок.

Дружиною Станіслава стає звичайно боязка й покірна жінка. З жінкою, здатною постояти за себе, Станіславові не ужитися. До дружини ставиться добре й завжди кається у своїй нестриманості. Не вистачає практичності для ведення домашнього господарства. Може здивувати дружину несподіваним подарунком. Відносини з батьками дружини складаються благополучно.

ПРИВІТАННЯ

Вітаємо з Днем Ангела! Нехай твій небесний охоронець буде поруч Тебе у хвилини радості і смутку, кохання і розлучень, щохвилини, щосекунди. Коли Ти впадеш, він - підніме, коли ти заплачеш - втішить, коли ти радітимеш він разом з тобою радітиме.

ЛЮДМИЛА

Це слов'янське ім'я, що означає "мила людям".

Людмила з раннього дитинства освоює навички ведення домашнього господарства. Свої обов'язки по будинку виконує старанно, любить створювати затишну обстановку. Люда старанно доглядає за ляльками, може сама зшити для них одяг. Їй подобається перебувати в компанії маленьких подружок, налагоджувати стосунки в колективі між однолітками.

Улюблений предмет у школі - домоведення, має гарні музичні здібності. Підростаючи, Людмила стає більш самолюбною, більше уваги приділяє своїй персоні. У неї можуть не заладитися відносини із сестрою. Приділяє багато часу й сил, щоб завжди бути на висоті. Людмила може домогтися гарних результатів у мистецтві й у діяльності, що вимагає вміння знаходити контакт із людьми.

У заміжжі Людмила повною мірою проявляє свої здатності у веденні домашнього господарства.

Люда чудово готує, проявляючи в процесі готування страв винахідливість і своєрідний підхідд у самих звичайних випадках. Уміння рукоділити допомагає заощаджувати засоби в сімейному бюджеті. Діти завжди виглядають ошатно.

Чоловік може часом проявляти невдоволення надмірною самостійністю Людмили і з цієї причини у відносинах можуть виникнути серйозні ускладнення. У випадку розлучення Людмила не падає духом і наполегливо намагається знову вийти заміж. Людмили по-батькові: Миколаївна, Володимирівна, Олександрівна, Дмитрівна мають важчий характер, ніж інші.

ПРИВІТАННЯ

Вітаю з іменинами! Бажаю завжди знаходити спільну мову зі своїм ангелом! Щоб він тобі завжди і у всьому допомагав, а ти, в свою чергу, не змушував його за себе червоніти.