Сьогодні іменини святкують Антон, Василь, Віктор, Іван, Фелікс, Ян і Тамара.

АНТОН

Це ім'я, імовірно, пішло від давньоримського імені Антоній, що означає "вступаючий у бій".

Маленькою дитиною Антон чарівний і відразу ж розташовує до себе. Ці якості зберігаються в нього на все життя. Основні риси характеру Антона багато в чому схожі з характером матері, але основною опорою в дитинстві для нього є батько. До батьків Антон ставиться завжди з любов'ю й повагою.

Під час навчання в школі Антон не відзначається успіхами й у загальній масі учнів непомітний. Але якщо Антон після школи вирішить продовжити освіту, тоді він перетворюється прямо на очах: буде багато займатися й добре здавати іспити. Не боїться роботи, охоче береться за будь-які справи й у підсумку вміло справляється з ними. На роботі він стане майстром своєї справи, може стати і талановитим ученим. Любить книги й читає їх з величезним задоволенням.

Антон у відносинах з жінками імпульсивний, почуття іноді беруть гору над розумом, і тоді він може нанести образу близькій людині, але доброта й лагідність дозволяють уникати йому серйозних конфліктів.

До вступу в шлюб Антон ставиться з усією серйозністю.

ПРИВІТАННЯ

Хай добрий Ангел береже повік
Вогонь зорі, що долею зветься.
Життя, неначе вишитий рушник,
Багрянцем калиновим усміхнеться.
Нехай волошками цвітуть літа прекрасні,
Нехай здійсняться тисячі бажань,
Щоб доля дарувала тільки щастя,
Ні грама бід, ні капельки страждань!

ВАСИЛЬ

Ім'я походить від давньогрецького слова, яке означає "царський, царствений".

Василь у дитинстві дуже любить возитися зі звіринками й пташками, ніколи не скривдить беззахисну істоту. Вася - мазунчик бабусь і дідусів. Йому постійно необхідно перебувати в товаристві однолітків. Спілкування із друзями у Василя на першому місці.

Він може вступити в конфлікт із дружиною, щоб не допустити обмеження інтересів товариша. Василеві подобається його робота, але він не буде прагнути до першості у своїй справі, щоб не зачепити честолюбні помисли своїх друзів. Одна з небагатьох негативних якостей Василя - це пристрасть до спиртного. На роботі це захоплення йому прощається, тому що він сумлінно ставиться до своїх обов'язків і має гарні професійні якості. Василь любить футбол і хокей, але сам не грає, а воліє похворіти на трибуні в компанії друзів.

У відносинах з жінками Василь прагне продемонструвати лицарські якості, і йому приємно, якщо його прагнення будуть помічені. Василь - людина обов'язку. У нього навіть думок не буде про розлучення, якщо виявиться, що в дружини не надто приємний характер або вона погана господарка. Василь безмовно прийме всі побутові незручності й не стане нарікати на свою долю.

Народження дитини для Василя - величезна подія. Він відчуває до своїх дітей найдужчі почуття, у чомусь порівнянні з материнськими. У Василя не буває проблем у відносинах з тестем, а от до тещі від носиться з побоюванням.

ПРИВІТАННЯ

Ангел вдома в тебе був,
Тож молитву твою чув,
І на твої іменини,
Вже дарує щохвилини:
Пуд здоров'я і пуд віри,
Кілограмів сто надії,
Фунтів тисячі любові,
І кохання не на слові,
А каратів так відерце,
Радості у Ваше серце,
Ну і ще букет удачі,
І добра у Вашу вдачу!

ВІКТОР

Ім'я походить від латинського слова "Віктор", що означає "переможець".

Віктор - довірливий хлопчик, вірить усьому, що говорять йому дорослі. Довідавшись про обман, він сильно засмучується, Віктор не злопам'ятний, швидко забуває образи й знову з довірою ставиться до людей.

Можна намагатися змусити Віктора займатися музикою, наприклад, навчати грі на піаніно або скрипці, але малоймовірно, що з Віктора вийде професійний музикант. Щирий інтерес у хлопчика будуть викликати книги про індіанців і фільми про розвідників. Небезпечні пригоди викликають у нього більше почуттів і емоцій, ніж абстрактні музичні образи.

Ставши дорослим, Віктор буде вибирати професію, більше пов'язану із чимсь конкретним і відчутним. З нього вийде гарний електрик або шофер. Він може стати професійним футболістом, домогтися успіхів у стрілянині з лука. Якщо ж Віктор стане художником, то швидше за все він віддасть перевагу графіці. Віктор - борець за справедливість. Довідавшись про поганий вчинок рідних або близьких, буде довго волати до їхньої совісті й розсудливості. Для шлюбу Віктор має такі необхідні якості як терпіння, обґрунтованість, неквапливість, здатність займатися кропіткою й монотонною працею. Він здатний виконати будинку будь-яку роботу - від лагодження крана до миття посуду.

Якщо дружина намагається командувати ним, то він ставиться до цього поблажливо й не намагається робити із цього проблему. У Віктора сильно розвинене почуття обов'язку. Віктор - хороший, але строгий батько. Його дітям доведеться постійно дотримуватися складеного розпорядку дня й виконувати всі заплановані справи.

ПРИВІТАННЯ

Вітаючи Тебе сьогодні,
Сказати хочу знов і знов,
Нехай завжди живуть з Тобою
Надія, Віра та Любов.
Хай добрий Ангел із небес
Боронить і не розчарує,
І дивних тисячі чудес
В житті твоїм Тобі дарує!

ІВАН

Це ім'я має стародавню форму Іоанн давньоєврейського походження, що означає "Яхве (Бог) змилостивився, помилував".

Хлопчики з таким розповсюдженим ім'ям можуть мати самий різний характер. Вони можуть бути тихими й непримітними, можуть бути непосидами й бешкетниками. В Іванах можливе сполучення найрізноманітніших якостей: сили й слабості, добра й жорстокості, ніжності й гніву

Мають надзвичайно широке коло інтересів і захоплень, за багато що беруться й багато чого їм вдається зробити. Івани зустрічаються серед людей самих різних професій, вони можуть бути лісорубами, поетами, льотчиками, лікарями, вантажниками. Відкриті назустріч усьому світу.

Завжди в курсі справ своїх родичів і близьких знайомих. За столом прагнуть зібрати численну компанію й повеселитися від душі. Івани, як правило, щедрі, але зустрічаються й скупі. Серед захоплень неодмінно футбол, риболовля. Політичні події теж не залишаються осторонь. Жінці, що вирішила зв'язати свою долю з Іваном, треба пам'ятати, що її буде чекати відчайдушне життя. Будинок завжди буде відкритий, вервечка гостей ніколи не буде перериватися.

Іван довірливий і чуйний. Він гнучкий, але може бути й упертим, якщо справа торкнеться його кревних інтересів. Дорожить шлюбом, але може захопитися однієї з подружок дружини.

Не ревнивий. Але на залицяння за своєю дружиною може відреагувати непередбаченим чином. У домашнім господарстві роботу ділить на чоловічу й жіночу й свою частину справ виконує без нагадувань. Діти дуже люблять батьків, що носять ім'я Іван.

ПРИВІТАННЯ

Щоб Ваше здоров'я, як кремінь було,
Щоб щастя сімейне його берегло,
Щоб радість завжди була на порозі,
А лихо в далекій і вічній дорозі.
Хай поруч з Вами Ангел Ваш летить,
Убереже Вас від біди повсюди,
Нехай несе Вам радість кожна мить,
І благодать Господня з Вами буде!

ФЕЛІКС

Ім'я походить від латинського слова "фелікс": щасливий, процвітаючий.

Фелікс - улюбленець матері, що потурає всім його примхам. Батько більш строгий до сина, і той намагається як можна рідше потрапляти йому на очі. У школі Фелікс учиться нерівно, відрізняється лінню, хоча здатності в нього є. На зауваження вчителів реагує болісно, може розлютитись, наговорити різного і потім... розплакатися. Складність натури, її подвійність властива й дорослим Феліксам. Вони начебто б увічливі, контактні, при першому знайомстві справляють враження "свого хлопця".

Однак пізніше стає очевидним, що й гарний настрій, і привітність, і щедрість проявляються у Фелікса в тих випадках, коли його чекає близька й безпосередня вигода. Фелікс, наприклад, може зробити такий дорогий подарунок, що люди ойкнуть, але пройде час і всі зрозуміють, що подарунок був лише засобом досягнення важливої для Фелікса мети.

Роботу й професію Фелікс шукає престижну, що дає швидкий і великий дохід. Часто їх можна зустріти в сфері обслуговування. Якщо конфлікти на роботі й виникають, то головним чином через велику любов Фелікса до грошей і принциповості, коли справа стосується грошей. Любить похизуватись, схильний переоцінювати власну особистість, не завжди виконує власні обіцянки.

"Літні" - більше невдачливі, але їх рятують працьовитість, наполегливість і впертість.

Жениться з вигодою, намагається, щоб матеріальні й інші позитивні сторони шлюбу сполучалися із красою й сексуальністю майбутньої дружини. У сім'ї прагне до лідерства, але з думкою дружини рахується.

Буває невірний, із приводу своїх зрад не мучиться, але невірність дружини сприймає важко. Для того, щоб у сім'ї все було гарно, дружина Фелікса повинна завжди залишатися привабливою й ледь таємничою.

Важко переносить стреси, може легко спитися.

ПРИВІТАННЯ

Хай Ангел-Хранитель вночі
Запалить тобі три свічі...
Перша свіча – за любов:
Даруй її знов і знов.
Друга – за доброту,
правду і прямоту...
Третя свіча – оберіг
Від всіх негараздів і лих.

ЯН

Володар імені Ян відрізняється своєю вихованістю та ерудицією. Незважаючи на свою впертість, Яніс у всьому звик слухати голос розуму. Носій імені Ян не з тих людей, які легко поступляться своїми принципами. Іноді Яник буває надмірно емоційний, але в цілому – це оптимістичний чоловік, що розуміє жарти. Часто у цієї людини бувають проблеми з-за його нонконформізму. Він постійно хоче бути головним і не переносить, коли йому доводиться підкорятися. Яніс впевнений в собі і завжди може кардинально змінитися, якщо знадобиться кинути те, на що витратив багато сил. Яна дуже важко похитнути в його впевненості.

Коли справа заходить про вибір майбутньої спеціальності, то людина з ім’ям Ян не стане слухати ні рекомендацій, а вчинить так, як вважає за потрібне. Яніс може присвятити себе науковим дослідженням, але тоді він не досягне приголомшливого успіху. Часто носій імені Ян стає начальником відділу або власного підприємства. Але тут Янушу може зіграти погану службу його бажання робити всю роботу самостійно замість того, щоб доручити її більш кваліфікованого працівника. Навіть якщо Яник не керує, до його думки все одно будуть прислухатися. Іноді у нього можуть виникати проблеми з начальством.

На шляху до заповітного результату володар імені Ян використовує свої логіку, здатність передбачати події і розбиратися в людях. Яник вважає, що негативний досвід – теж досвід. Яніс обов’язково прийме його до уваги перед наступною спробою.

Людина з іменем Ян відрізняється своєю хазяйновитістю та гостинністю. Яник швидко стає душею будь-якої компанії, так що його часто можна побачити на гучній вечірці. Носій імені Ян любить жіноче товариство, але його обраниця ніколи не буде розпещена зайвою ласкою. Часто перший шлюб Яніса буває невдалим. Все із-за того, що Януш хоче бути головним і ніколи не йде на поступки. Плюсом є те, що цей чоловік – господар своїм почуттям.

Володар імені Ян – типовий екстраверт. Оточуючі люблять спілкуватися з Янісом з-за його оптимізму і жартів. Якщо носій імені Яніс з кимсь подружитися, то буде допомагати цій людині, абсолютно не думаючи про вигоду. Іноді Яник здається настільки ідеальним, що починає дратувати. Януш не завжди говорить те, що думає.

ПРИВІТАННЯ

Всю доброту, яка існує у світі,
Всю радість, що живе серед людей,
Найкращі, всі, що до вподоби, квіти
Даруємо Вам в Ангела день!
Хай Матір Божа Вас охороняє,
В душі панує світла доброта,
Ісус Христос здоров'я посилає
На многії та благії літа!

ТАМАРА 

Ім'я давньоєврейського походження, означає "смоківниця".

Тамара з дитинства прагне до розмаїтості в житті. Вона не може подовгу читати книжку, швидко втрачає інтерес до ігор. У той же час їй властива допитливість і цікавість. Тамара - досить артистична натура, їй подобається красуватися перед гостями, у школі обов'язково бере участь у самодіяльному театрі, У неї з'являється звичка грати яку-небудь роль і в житті.

Може зображувати зразкову, слухняну дочку, може зображувати знайому сусідку або наслідувати відому артистку. У спілкуванні доброзичлива, привітна, але з незнайомими людьми не забуває про обережність. У Тамари є схильність до лідерства, тому нерідко вона виходить заміж за людину молодшу її за віком. У цьому випадку в родині складаються відносини, що задовольняють обох - чоловіка й жінку. Дружині вдається задовольнити свої лідерські якості, а чоловік позбувається від постійних конфліктів у сімейних відносинах.

Бюджетом родини розпоряджається ощадливо, але при покупках для дітей не зупиняється перед ціною. Дуже запальна, може влаштувати сцену ревнощів при сторонніх зі сльозами й лементом. Уміє добре готувати, квартиру тримає в зразковому порядку. Подобається переставляти меблі й обновляти обстановку у квартирі. Любить подорожувати й знайомити з новими людьми.

ПРИВІТАННЯ

Весна обдарувала вже тебе красою,
Чарівність поцілунком долі обняла
І щастя кришталевою росою
На пелюстках троянд усмішкою лягла.
Квітчає день святкову мить хвилини,
Так ніжно процвітає проліском твоя душа:
Сьогодні ти святкуєш іменини,
Сьогодні ми тобі бажаємо радості сповна!