Сьогодні іменини святкує Олег, Адріан, Єфрем, Макар, Михайло, Олексій, Петро, Семен, Федір, Хома.

ОЛЕГ

Ім'я має скандинавське походження й означає "священний", "ватажок".

У дитинстві Олег легко піддається чужому впливу й може швидко засвоїти дурні звички, тому батькам треба стежити за колом знайомих свого сина.

У школі Олег учиться добре по всіх предметах, але значні здібності проявляє в точних науках. В Олега аналітичний склад розуму й схильність піддавати все аналізу, що буде проявлятися й у повсякденному житті.

Властива Олегові зосередженість дає особливо позитивні результати в заняттях науками. Олег важкий у спілкуванні, тому що він не завжди знаходить розуміння своїх поглядів і до того ж йому не завжди вдається придушити в собі почуття деякої переваги над іншими людьми. Ідеалом жінки для Олега є його мати, тому, вибираючи майбутню супутницю життя, прагне знайти в жінці риси характеру, властиві його матері. Якщо жінка не зможе зрозуміти цієї тонкості відносин з Олегом, тоді в сім'ї можливі часті сварки.

З тещею в Олега звичайно встановлюються ввічливі відносини без прояву яких-не будь сильних почуттів. Олег - вірний чоловік. Намагається надати допомогу дружині у всіх домашніх справах. В Олега золоті руки. У відносинах з дітьми в Олега не вистачає теплоти й щирості, тому в його дітей часто важкий характер.

ПРИВІТАННЯ

Вітаючи Тебе сьогодні,
Сказати хочу знов і знов,
Нехай завжди живуть з Тобою
Надія, Віра та Любов.
Хай добрий Ангел із небес
Боронить і не розчарує,
І дивних тисячі чудес
В житті твоїм Тобі дарує.

МАКАР

Це ім'я є у святцях, так називали багатьох хлопчиків, що народилися на Макарів день. У перекладі з давньогрецької означає: блаженний, щасливий.

Це здатні й разом з тим уперті діти з мінливим характером. Вони добрі, виконавчі й товариські, у них багато друзів, через які вони часто потрапляють у неприємні історії. Працьовиті й неконфліктні, завдяки цьому в основному й домагаються того, чого хочуть.

"Зимові" - більш замкнуті, вони "поборники прогресу", але мало кому вдається здійснити свою мрію. Під гарячу руку їм краще не потрапляти, щоправда, вони швидко відходять. Мовчуни, охотнее слухають інших.

Люблять, щоб у сім'ї було багато дітей, але часто перший шлюб буває невдалим. Макари - гарні майстри.

Успішно працюють мулярами, штукатурами, покрівельниками, ковалями, однак серед них є й музиканти, і педагоги, і воєначальники. Воліють працювати самостійно, без помічників.

Не квапляться з висновками й тому не допускають серйозних помилок. Гостинні, але самі ходити в гості не люблять.

Це ім'я відбулося від давньогрецького "макаріос" - "щасливий", і його власники повністю виправдують це значення. Їм з народження дається багато чого , про що інші мріють протягом довгих років. На жаль, не всі Макари здатні по достоїнству оцінити цей дарунок, тому він нерідко розтрачується впусту. У цей день всі віруючі поминають Макарія Єгипетського, або Олександрійського. Макарій Єгипетський не був знатного походження, замолоду він служив пастухом, а потім 60 років прожив у пустелі. На 40-му року життя рукоположений пресвітером, після чого чинив богослужіння серед численних учнів.

ПРИВІТАННЯ

Імя дивовижне на світі існує,
І скажемо щиро-найкращим пасує.
І той,кому Бог це імя посилає,
В житті наче зіронька ясная сяє.
То ж хочу нині я тобі побажати
Тепло щирих друзів в житті відчувати,
Коханою бути,любов дарувати!
З Днем Ангела!!!

МИХАЙЛО

Ім'я походить від давньоєврейського імені Мікаель, що означає "рівний, подібний до Бога".

Із хлопчиком Михайлом у вчителів і батьків проблем, як правило, не буває. Він намагається все робити добре й вчасно. Може брати участь у спортивних іграх разом зі своїми друзями й співати в дитячому хорі. Михайлові властивий логічний склад розуму. У незнайомій обстановці орієнтується швидко. Болісно сприймає критичні зауваження. Він може одержати будь-яку спеціальність: учителя, юриста, токаря, водія. З Михаилов виходять гарні керівники найвищого рівня. Вдається їм кар'єра й на військовій службі. Михайло легкий у спілкуванні, незлопам'ятний. Любить возитися з кішками й собаками. Із задоволенням проведе час на садовій ділянці.

У жінці Михайла приваблює м'якість і відхідливість. Дуже добрий у відносинах з дітьми, не може ні в чому їм відмовити, балує дорогими іграшками, приділяє весь свій вільний час. З увагою ставиться до батьків, доглядає за ними, капризи старих його не дратують. П'є мало. За столом поводиться вільно. багато жартує, любить співати пісні. Сп'янівши, стає сентиментальним.

ПРИВІТАННЯ

В день Ангела бажаю я любові
І від душі успішних перемог,
Натхнення, щастя світлого, здоров’я
І хай тебе оберігає Бог!

ОЛЕКСІЙ

Ім'я походить від давньогрецького слова "алекс", що означає "захищати".

Це ім'я дасть синові спокійна й тиха жінка. Хоча із самого дитинства Олексій дуже прив'язаний до матері й багато в чому схожий на неї, однак відразу ж починає відчувати себе захисником матері, а в більше дійшлий вік може стати захисником і для інших жінок. Олексій воліє бути людиною справи й менше займатися розмовами. У дитинстві він звичайно не є заводилою, але його думка має часом вирішальне значення. Дорослий Олексій старанний у будь-якій справі, якою займається, і із задоволенням робить навіть кропітку роботу. Він завжди прагне до досконалості й домагається успіхів у будь-якій справі - виробництві, науці, спорті, бізнесі. Олексій не позбавлений честолюбства й завдяки цьому домагається гарного положення в суспільстві.

Олексій-індивідуальність із яскраво вираженими творчими здібностями й завдяки їм він може домогтися значних досягнень у живописі, літературі, театрі, завдяки своїй тонкій інтуїції Олексій може домогтися успіхів у точних науках.

У сім'ї Олексій спокійний, турботливий, працьовитий. Уступає в дрібницях дружині й тещі, але в серйозних питаннях все-таки намагається відстояти свою точку зору й переконати близьких у своїй правоті. У жінці особливо цінує акуратність і охайність. Через неохайний вигляд дружини не буде влаштовувати сцен, але дасть зрозуміти, що йому це неприємно.

Якщо дружина конфліктує з навколишніми, то Олексій намагається бути на її стороні й допомогти своєю порадою й участю. Олексій завжди вірний чоловік, а от дружина іноді може скористатися зайвою довірливістю Олексія.

На все життя Олексій зберігає щиру прихильність до своїх батьків. З любов'ю відноситься й до своїх дітей.

ПРИВІТАННЯ

Хай Ангел-Хранитель вночі
Запалить тобі три свічі...
Перша свіча - за любов:
Даруй її знов і знов.
Друга - за доброту,
правду і прямоту...
Третя свіча - оберіг
Від всіх негараздів і лих

ПЕТРО 

Ім'я походить від давньогрецького слова "Петра", що означає "стрімчак, кам'яна брила".

Петро - допитливий хлопчик. З раннього віку він починає мучити батьків питаннями. Його цікавить усе: навіщо будують гнізда пташки, де вночі перебувають трамваї, як улаштований будильник. Маленький Петро музично обдарований, у нього може бути непоганий голос. Батькам було б непогано влаштувати сина в музичну школу.

Петро вчиться легко й не доставляє турбот учителям. Замолоду часто займається колекціонуванням фотографій артистів і музичних записів співаків. Петро по закінченні школи прагне продовжити утворення. У своїй спеціальності бореться за лідерство, і тому дуже ретельно ставиться до своєї професійної підготовки. У Петра є схильність до аналізу й систематизації, тому він може стати слідчим, математиком, інженером.

У виборі дружини не квапиться, довго перевіряє чи відповідає обраниця його ідеалу. Одна з основних вимог до дружини - це бути вірною, інші якості для Петра не настільки важливі. У ревнощах може бути нестриманим.

Дуже любить свою матір, і тому дружині Петра треба зважати на вплив свекрухи на вчинки чоловіка. Домашньою роботою займається час від часу. П'є небагато й рідко, в основному по святах.

ПРИВІТАННЯ

Хай ангел життя твоє оберігає,
Біда нехай тебе не знає,
Хай горе від тебе біжить,
Друзі нехай не кривдять.
І що б усім ворогам на зло
Тобі завжди у всьому везло!

СЕМЕН 

Ім'я має давньоєврейське походження й означає "почутий Богом у молитві".

Зовні Семен більше схожий на матір, ніж на батька. Він також успадковує й багато рис характеру, властивих матері. Він добрий, м'який і незлобивий.

Семен буде гарним другом, що завжди прийде допомогти у важку хвилину, близько до серця прийме чуже лихо. Серед Семенів багато обдарованих людей, із задатками талановитої особистості. Володіючи силою волі, вони домагаються значних успіхів у житті. Семени серйозно ставляться до вибраної професії. Працьовиті, наполегливі, мають пробивні здатності. Серед Семенів багато лікарів, музикантів, інженерів, адміністраторів.

Семен постійно перебуває у вирі складних справ, але не відмахується й від "дрібничок", не вважає їх невартими своєї персони. Не забуде поздоровити товариша із днем народження й вручити йому хоча б невеликий подарунок. Допоможе в рішенні якої-небудь побутової проблеми або дасть пораду, до кого ще можна звернутися.

У шлюбі Семени - зразкові чоловіки. У дружин не виникає з ними ніяких проблем. Вони господарські, надають допомогу по будинку, займаються покупкою продуктів. Семени краще за своїх дружин орієнтуються в економічному становищі сім'ї. На цьому ґрунті можуть виникати конфлікти, якщо Семенові трапиться вперта й надмірно принципова дружина.

ПРИВІТАННЯ

Хай ангел життя твоє оберігає,
Біда нехай тебе не знає,
Хай горе від тебе біжить,
Друзі нехай не кривдять.
І що б усім ворогам на зло
Тобі завжди у всьому везло!

ФЕДІР

Ім'я має давньогрецьке походження й означає "Божий дарунок". Федір у дитинстві похмурий, мовчазний і впертий. Він ніколи не виступає ініціатором дитячих ігор і перебуває іноді осторонь від однолітків. Батькам і вчителям буде особливо подобатися акуратність Федора.

Речі в нього завжди будуть у повному порядку, книги й ручки складені на столі, а з відірваним ґудзиком відразу ж прибіжить до матері. Не любить давати списувати домашні завдання, які сам зробив. На роботі Федір перебуває на гарному рахунку. Він надійний і докладний. З колегами доброзичливий, у конфлікти не вступає, але відносини обмежуються в основному службовими справами. Після роботи поспішає додому, відмовляючись піти з товаришами по службі випити кружку пива.

У Федора "золоті руки', уміє робити по будинку майже все. Якщо у Федора є машина, то вона в нього завжди буде в повному порядку.

Федір у відносинах з жінками не любить поспіху. Перш ніж запропонувати руку й серце, він повинен переконатися, що вибір його правильний і шлюбні відносини зв'яжуть їх на все життя.

Жінки, що звикли до постійних шанувальників і гарячих визнань, ніколи не зацікавлять його. Випадкові зв'язки в шлюбі малоймовірні. Теща поважає Федора, зважає на його думку.

ПРИВІТАННЯ

З Днем Ангела тебе вітаю,
Та нехай твій Ангел тебе оберігає.
Стежку життя квітами барвистими посипає,
Мир, злагоду, любов дарує та в усьому допомагає.
Смійся, радій, будь коханою та від усього серця люби,
Бо так чудово, що на цій землі є така людина, як ти!