Сьогодні День Ангела святкують Василь, Давид, Іван, Ісаак, Ярослав, Марк.

ВАСИЛЬ

Ім'я походить від давньогрецького слова, яке означає "царський, царствений".

Василь у дитинстві дуже любить возитися зі звіринками й пташками, ніколи не скривдить беззахисну істоту. Вася - мазунчик бабусь і дідусів. Йому постійно необхідно перебувати в товаристві однолітків. Спілкування із друзями у Василя на першому місці.

Він може вступити в конфлікт із дружиною, щоб не допустити обмеження інтересів товариша. Василеві подобається його робота, але він не буде прагнути до першості у своїй справі, щоб не зачепити честолюбні помисли своїх друзів. Одна з небагатьох негативних якостей Василя - це пристрасть до спиртного. На роботі це захоплення йому прощається, тому що він сумлінно ставиться до своїх обов'язків і має гарні професійні якості. Василь любить футбол і хокей, але сам не грає, а воліє похворіти на трибуні в компанії друзів.

У відносинах з жінками Василь прагне продемонструвати лицарські якості, і йому приємно, якщо його прагнення будуть помічені. Василь - людина обов'язку. У нього навіть думок не буде про розлучення, якщо виявиться, що в дружини не надто приємний характер або вона погана господарка. Василь безмовно прийме всі побутові незручності й не стане нарікати на свою долю.

Народження дитини для Василя - величезна подія. Він відчуває до своїх дітей найдужчі почуття, у чомусь порівнянні з материнськими. У Василя не буває проблем у відносинах з тестем, а от до тещі від носиться з побоюванням.

ПРИВІТАННЯ

Нехай під крилами своїми
твій ангел береже тебе,
Дарує лиш приємні миті,
і долю добру хай пошле.

ДАВИД

У перекладі з давньоєврейського означає - улюблений. Характер гордий, наполегливий, прагматичний. Давиди товариські, оточені друзями, але саме через них мають багато неприємностей. Схожі на матір. Мають незвичайну фізичну силу.

Не виносять неправди, можуть розлютитись, але відразу швидко відходять, зла не тримають. "Зимові" - гарні спортсмени (борці, боксери), домагаються непоганих результатів. У деяких з них у спорті проходить все життя. "Літні" - люди незвичайно добрі, обожнюють дітей, та й самі народжуються в багатодітній сім'ї. Дуже працьовиті. Освоюють професії інженерів, тренерів, адміністраторів, художників, кухарів, закрійників, фрезерувальників, ювелірів. У першому шлюбі виникають проблеми, другий більш вдалий. Володіють даром переконувати, ніколи нічого не обіцяють, якщо не можуть зробити.

Люблять великих собак. Намагаються подолати свої недоліки - і цілком успішно. Добре готують. Це ім'я з давньоєврейської перекладається як "улюблений". У російськиї святцях заступником імені вважається Давид Солунський (Фессалонікійський), пустельник.

Преподобний Давид спочатку підвизався в монастирі Пафнутія Боровського, потім на довгі роки зволів залишитися в самоті, відмовившись від мирської суєти й підносячись молитвами до Бога, заклинаючи Його відгородити від різного роду втіх і людських проблем. Жив він на милостиню парафіян, однак уникав зустрічей з ними.

В 1515 році став засновником Вознесенсько-Давидовської пустелі, що розташовувалася на ріці Лопасні, в 23 верстах від Серпухова. Помер преподобний в 1520 році.

Власник цього імені неприступно гордий і не прощає навіть самої маленької неправди, тому, намірившись йому збрехати, варто гарненько подумати.

Давиди сильно прив'язані до сімейного вогнища й намагаються як можна більше допомагати своїм прекрасним супутницям. Ці люди, як правило, чудово готують і зможуть заткнути за пояс навіть досвідчену господарку.

ПРИВІТАННЯ

Хай Ангел-Хранитель вночі
Запалить тобі три свічі…
Перша свіча – за любов:
Даруй її знов і знов.
Друга – за доброту,
правду і прямоту…
Третя свіча – оберіг
Від всіх негараздів і лих.

ІВАН

Це ім'я має стародавню форму Іоанн давньоєврейського походження, що означає "Яхве (Бог) змилостивився, помилував".

Хлопчики з таким розповсюдженим ім'ям можуть мати самий різний характер. Вони можуть бути тихими й непримітними, можуть бути непосидами й бешкетниками. В Іванах можливе сполучення найрізноманітніших якостей: сили й слабості, добра й жорстокості, ніжності й гніву

Мають надзвичайно широке коло інтересів і захоплень, за багато що беруться й багато чого їм вдається зробити. Івани зустрічаються серед людей самих різних професій, вони можуть бути лісорубами, поетами, льотчиками, лікарями, вантажниками. Відкриті назустріч усьому світу.

Завжди в курсі справ своїх родичів і близьких знайомих. За столом прагнуть зібрати численну компанію й повеселитися від душі. Івани, як правило, щедрі, але зустрічаються й скупі. Серед захоплень неодмінно футбол, риболовля. Політичні події теж не залишаються осторонь. Жінці, що вирішила зв'язати свою долю з Іваном, треба пам'ятати, що її буде чекати відчайдушне життя. Будинок завжди буде відкритий, вервечка гостей ніколи не буде перериватися.

Іван довірливий і чуйний. Він гнучкий, але може бути й упертим, якщо справа торкнеться його кревних інтересів. Дорожить шлюбом, але може захопитися однієї з подружок дружини.

Не ревнивий. Але на залицяння за своєю дружиною може відреагувати непередбаченим чином. У домашнім господарстві роботу ділить на чоловічу й жіночу й свою частину справ виконує без нагадувань. Діти дуже люблять батьків, що носять ім'я Іван.

ПРИВІТАННЯ

Ти вір в життя і будь собою.
Хай час летить собі, а ти,
Як сонце ранньою весною,
Цвіти промінням золотим.
І хай в очах твоїх відкритих
Нестримна молодість буя,
І хай несе тебе по світу
Життя бурхлива течія.
І завжди ангел-хоронитель
Тебе боронить від біди,
Ти просто вмій життю радіти
Й по ньому з усмішкою йди!

ІСААК

Ісаак схильний до утопічним ідеям та проектам. Він упертий, у всьому прагне переконатися на власному досвіді; рідко вислуховує поради і неохоче дає їх сам. Ісаак індивідуаліст, йому байдужа громадська думка; він знає, чого хоче і як цього домогтися. Йому часто заздрять або не розуміють. Ісаак часто виявляється жертвою власних помилок і витає в хмарах, але в ньому немає злості або ницості.

Ісаак урівноважений, тактовний, ніколи не вихлюпує назовні свої емоції. Об’єктивний, що не цікавий, має гарну пам’ять, ніколи не змінює своїх переконань. До справи Ісаак ставиться серйозно, але без фанатизму. Служить розуму, а не пристрасті, але заразливо темпераментний. Біля нього люди немов розморожують.

Ісаак завжди повинен бути впевнений, що надходить по совісті. Любить домашній затишок, живе багатим внутрішнім життям. При виборі професії керується не її престижністю, а корисністю для суспільства. Завжди добре знає, до чого прагне. Домагається успіхів на тому терені, де є потреба у компетентний і безкорислива людина.

Ім’я Ісаак хлопчик флегматичний, терплячий, усміхнений і доброзичливий. Спокійний в школі, добре вчиться, любить читати, збирає книги. Користується авторитетом у однокласників, хоча і не любить звертати на себе увагу. Уже в дитинстві Ісаак виглядає цілком дорослим, не по роках серйозним.

Дорослий Ісаак залишається врівноваженим, тактовним людиною, що не піддається чужому впливу, які не люблять нав’язувати свою думку. Він кілька відсторонений від людських радощів та смутку, піднятий над суєтою, налаштований на філософський лад. Його гасло: «Що б не трапилося — все на краще», він упевнений в перемозі світового добра, найчастіше вірить в Бога, який все бачить і віддає належне.

У імені Ісаак дуже сильна воля, справі своєму віддається цілком, без помпи і користі. Цінність професії в його очах визначається не престижністю, а корисністю для суспільства. Ісаак має гарну пам’ять, але він не цікавий, йому не цікаво все те, що не пов’язане з його професією або його будинком.

Ісаак — непересічна особистість, але високих чинів він зазвичай не досягає.

Рідко, але, звичайно, трапляється, і Ісаак стає різким і холодним. Але він швидко бере себе в руки, ніколи не виливаючи своїх емоцій, не виявляючи їх гнівом або ранить словом.

Ісаак дуже подобається жінкам, він завжди елегантно одягнений, з хорошим почуттям гумору, щедрий, випромінює тепло і доброзичливість. Він надзвичайно ніжний і зворушливий чоловік, люблячий батько. У родині Ісаак лідер, може бути суворим, аж до розриву відносин з дорослим сином або дочкою, які не підкорялися його волі. Врешті-решт він упокорюється, хоча і не змінює своїх переконань, вважаючи, що надходить по совісті.

ПРИВІТАННЯ

З днем Ангела Вас вітаю,
Всіх земних благ Вам бажаю
За душу людяну і простоту;
Всі квіти світу Вам дарую
За добре серце й доброту.
Хай доля зачарує Вам світ здоров’ям,
Щастям, миром і натхненням.
Бажаємо прожити ще сто літ
Під Божим і людським благословенням!

ЯРОСЛАВ

Ярослав (лютий - слав.)

Упертий і настирний, Ярослав проте легко піддається впливу навколишніх: батьків, учителів, друзів. Так що виростає він таким, яким його зробить оточення. Ярослав - відважна людина, життєві негоди зустрічає спокійно, не дозволяючи їм зломити себе.Зовні привітний і співчутливий, насправді він - досить егоїстичний. Ярослав добре знає, що йому потрібно в житті, уміє знайти вихід зі складної ситуації, діючи швидко й точно.

Це ім'я пасує Овнові, Скорпіонові, Стрільцеві, але не відповідає характеру Діви, Близнюків, Терезів і Водолія.

ПРИВІТАННЯ

Рано-вранці, до сходу сонця
Ангел стукав у віконце
І сказав мені новину,
Що у тебе іменини!
Бажаю тобі: тихих зоряних ночей,
Блакитних чи карих, чи сірих очей,
І щастя безмежного, щастя людського,
В житті кохати когось лиш одного.

МАРК

м'я Марк має кілька версій походження імені. За першою версією ім'я Марк походить від грецького імені Маркос, яке має латинське коріння і сталося в свою чергу від латинського слова «Marcus», що означає «молоток». За другою версією ім'я Марк бере початок від імені бога покровителя, що згодом став богом війни - Марса. Підтвердженням цьому є римське Маркус. За третьою версією ім'я Марк має французьке коріння і походить від «Маркіз», що означає «маркіз».

ПРИВІТАННЯ

Вітаємо тебе з Днем Ангела! Нехай твій небесний охоронець буде завжди з тобою поруч і в хвилини радості, і в хвилини смутку, любові і розлучень, щохвилини, щосекунди. Коли ти впадеш, він – підніме, коли ти заплачеш – втішить, коли ти будеш радіти, він теж разом з тобою буде радіти.