У Музеї бойової слави 13-го армійського корпусу (ОК «Захід») осучаснюють виставку, присвячену історії українського війська.

 На сьогодні роботи з розширення експозиції АТО/ООС добігають завершення.

«У нашому розпорядженні чотири зали загальною площею 200 квадратних метрів. Три з них зберігають історію часів Другої світової війни. А для Збройних Сил України часів незалежності наразі відведена тільки одна зала. І зважаючи на те, що музей у зв’язку з карантином тимчасово закритий для відвідувачів, ми задумали її реконструкцію, додавши експонати та світлини з АТО/ООС», – розповів завідувач музею Василь Савчак.

За невеликий відтинок часу були створені ескізи, проєкти, замовлені стенди. Серед експонатів, які передали командири військових частин, – шеврони, книги, синьо-жовті стяги з підписами воїнів, зразки військової форми різних періодів, особисті речі, сувеніри з АТО. А на світлинах – бійці, які захищали Україну на Сході.

Планується, що до 5 травня – 79-ї річниці створення 13-ї армії, правонаступником якої є оперативне командування «Захід», реконструкцію буде завершено.

Читайте також: В ОК "Захід" новий командувач

Музей знаходиться за адресою: м.Рівне , вулиця Соборна, 360 (зупинка «Будинок офіцерів»)