Сьогодні іменини відзначають Вадим, Марія, Тамара, Гавриїл.

ВАДИМ

Про походження цього імені не існує якогось сформованої думки. По одній з версій, воно походить від давньоруського слова "вадити", що означає "сперечатися", "сіяти смуту", "обвинувачувати". За іншою версією, "Вадим" - це варіація давньоруського "Владимир", що означає "водити мир". Ще за однією версією це ім'я означає людину з вадою (наприклад, шість пальців на руці, як було з Ілльою Муромцем, до хрещення Вадимом).

У дитинстві Вадим дуже непосидючий. Він постійно перебуває в русі, любить побігати й пограти, даючи при цьому вихід своїм емоціям. Дорослим постійно доводиться просити його поводитися потише. В основі такого неспокійного поводження Вадима лежить величезна внутрішня енергія, що вимагає виходу.

На зауваження батьків Вадим намагається відреагувати правильним чином, тому що відносини з матір'ю й батьком значать для Вадима дуже багато. Він любить батьків і не хоче їх засмучувати. У школі Вадим учиться добре, хоча можуть бути й скарги на його непосидючість. Вадим може стати гарним керівником. Він непогано розуміє людей, проявляє про них турботу, виконує дані обіцянки. Дуже працьовитий і цілеспрямований. Взявшись за якусь справу, завжди доводить її до кінця. Вадим розважливий і має чималу хитрість. Не робить непродуманих учинків і не говорить нічого зайвого.

Вадим здатний установити контакт із потрібними людьми й домогтися від них необхідного співробітництва. Відносини з діловими партнерами для Вадима іноді перетворюються у свого роду змагання, у якому він намагається обов'язково перемогти. Вадим - легко захоплива натура. Він легко може пристраститися до карт, інших азартних ігор. У нього є схильність до ризику.

За святковим столом головний принцип Вадима "гуляти, так гуляти", що іноді приводить до неприємних наслідків. "Зимові" Вадими не відразу визначаються у виборі спеціальності, друзів, дружини. "Літні" Вадими більш м'які по натурі, іноді навіть трохи ледачі.

Відносини з жінками у Вадима складаються непросто. Зустрічаючись тривалий час із однією дівчиною й подумуючи навіть про одруження на ній, він раптом захоплюється іншою. Але якщо Вадим закохується по-справжньому, те це серйозно й надовго.

ПРИВІТАННЯ

Нині в гарної людини –
Найкрутіші іменини.
Будуть в тебе подарунки,
Привітання й поцілунки.
Я приєднуюсь до всього,
Хай в житті все буде кльово!
Хай здоров'я не підводить,
Й грошенята хай підходять!
Вітаю З Днем ангела!

МАРІЯ

Ім'я має давньоєврейське походження. Існує кілька значень імені - гірка, улюблена, уперта.

Маша - добра, ніжна, спокійна дівчинка. У неї улюблене заняття - побути нянькою для маленьких дітей. Дуже вразлива, важко переживає навіть невелике зауваження на свою адресу. У той же час у її характері присутні твердість, достоїнство, здатність постояти за себе.

Дії її іноді носять імпульсивний характер. Відповідально ставиться до навчання в школі й завжди старанно виконує домашні обов'язки. Однолітки цінують її за працьовитість, здатність виявити співчуття. Доросла Марія випромінює навколо себе тепло, пещення, увагу. Вона завжди готова допомогти людині, що потрапила в лихо. У шлюбі вірна, але, щоб відносини із чоловіком були більше теплими і щирими, необхідно мати в родині хоча б одну дитину. Марія - дуже віддана мати, віддає всю себе дітям. Діти відповідають їй взаємністю, завжди виступають на її боці.

У Марії гарні відносини зі свекрухою, якщо вона стара й немічна жінка, якщо ж вона здорова й не має потреби у турботі, то можливі складності. Важко переживає невірність чоловіка.

ПРИВІТАННЯ

Вітаючи Тебе сьогодні,
Сказати хочу знов і знов,
Нехай завжди живуть з Тобою –
Надія, Віра та Любов.
Хай добрий ангел із небес
Боронить і не розчарує,
І дивних тисячі чудес
В житті твоїм Тобі дарує.

ТАМАРА

Ім'я давньоєврейського походження, означає "смоківниця".

Тамара з дитинства прагне до розмаїтості в житті. Вона не може подовгу читати книжку, швидко втрачає інтерес до ігор. У той же час їй властива допитливість і цікавість. Тамара - досить артистична натура, їй подобається красуватися перед гостями, у школі обов'язково бере участь у самодіяльному театрі, У неї з'являється звичка грати яку-небудь роль і в житті.

Може зображувати зразкову, слухняну дочку, може зображувати знайому сусідку або наслідувати відому артистку. У спілкуванні доброзичлива, привітна, але з незнайомими людьми не забуває про обережність. У Тамари є схильність до лідерства, тому нерідко вона виходить заміж за людину молодшу її за віком. У цьому випадку в родині складаються відносини, що задовольняють обох - чоловіка й жінку. Дружині вдається задовольнити свої лідерські якості, а чоловік позбувається від постійних конфліктів у сімейних відносинах.

Бюджетом родини розпоряджається ощадливо, але при покупках для дітей не зупиняється перед ціною. Дуже запальна, може влаштувати сцену ревнощів при сторонніх зі сльозами й лементом. Уміє добре готувати, квартиру тримає в зразковому порядку. Подобається переставляти меблі й обновляти обстановку у квартирі. Любить подорожувати й знайомити з новими людьми.

ПРИВІТАННЯ

Хай добрий Ангел береже повік
Вогонь зорі, що долею зоветься.
Життя, неначе вишитий рушник,
Багрянцем калиновим усміхнеться.
Нехай волошками цвітуть літа прекрасні,
Нехай здійсняться тисячі бажань,
Щоб доля дарувала тільки щастя,
Ні грама бід, ні капельки страждань.
Будьте завжди гарними і молодими,
Бажаними, добрими і простими.
Зажди усміхненими і милими,
Зажди коханими і єдиними.

ГАВРИЇЛ

Ім'я проходить зі своїм носієм весь шлях: від народження і до самої смерті. Воно супроводжує його і в найщасливіші моменти, і самі сумні. Ім'я не тільки говорить про те, як звуть людину. Воно впливає на долю свого носія. Ім'я Гавриїл – не виняток. І хоч воно вже не так поширене, як раніше, але все ще залишається одним з найбільш відомих і впізнаваних у світі. Має багату історію, пов'язану з Біблією. Вважається, що воно здатне подарувати своєму носієві чимало позитивних якостей.

Тлумачень і смислів у одного і того ж імені може бути багато. Це стосується і Гавриїла. Астрологи зазначають, що у кожного хлопчика ті чи інші риси характеру виявляються з різною силою. Свого носія ім'я обдаровує цілеспрямованістю, вірою в добро, скромністю, багатою фантазією і певною закритістю по відношенню до інших людей. Найчастіше Гавриїл – це дуже сором'язливий, але талановита людина. Проте всі ці якості проявляються не відразу. Багато залежить від того, в який рік або місяць був народжений дитина. Також на характер сильно впливає вік людини.

Значення імені Гаврило для хлопчика сильно впливає не тільки на долю носія, але і на його характер. Воно наділяє його як позитивними, так і негативними рисами.

До сильних сторін Гавриїла можна віднести бажання розвиватися. Це перфекціоніст, який будь-яку задачу вміє виконати кращим чином. Прагнення розвиватися і спонукає Гавриїла весь час вивчати щось нове, не зупинятися і самовдосконалюватися. Винахідливість і підприємливість дозволяють Гавриїлу справлятися навіть з найскладнішими організаторськими питаннями. Ім'я наділяє його світлим розумом і хорошою пам'яттю. Але є у Гавриїла негативні риси характеру. До них можна віднести запальність, яка проявляється дуже швидко. Навіть найменша неприємна ситуація може вибити носія імені Гаврило з колії. Також він не терпить несправедливості в будь-якому прояві. Він готовий сперечатися і відстоювати свою позицію, навіть перебуваючи в явно програшному становищі. Але якщо вдасться виховати в собі терпимість, то навіть з цими недоліками Гавриїл зможе впоратися.

ПРИВІТАННЯ 

Ангел вдома в тебе був,
Тож молитву твою чув,
І на твої іменини,
Вже дарує щохвилини:
Пуд здоров’я і пуд віри,
Кілограмів сто надії,
Фунтів тисячі любові,
І кохання не на слові,
А каратів так відерце,
Радості у Ваше серце,
Ну і ще букет удачі,
І добра у Вашу вдачу!