фото ілюстративне
Вогнеборці станом на 21 квітня продовжують працювати над ліквідацією лісових пожеж в Україні. Зокрема, у Житомирській області за останні кілька днів локалізовано три осередки займання, у Чорнобильській зоні досі гасять кілька осередків тління пеньків й залишків деревини.

Про це відзвітував прем'єр Денис Шмигаль у своєму Telegram, повідомляє tsn.

За його словами, ситуація з ліквідацією загорянь в Україні поступово нормалізується. Так, рятувальники протягом двох останніх діб локалізували у Житомирській області три осередки пожеж. Наразі вогнеборці допомагають працівникам лісгоспів гасити окремі осередки тління трав'яного настилу, пеньків та деревини.

У Чорнобильській зоні також триває локалізація трьох осередків тління пеньків, залишків деревини та двох торф’яників в осередках, пройдених вогнем. Водночас, 20 квітня рятувальникам вдалося ліквідувати пожежу поблизу селища Корогод.

Наголошується, що загрози для критичних об’єктів Зони відчуження немає. Загалом, до гасіння пожеж у Житомирській та Київській областях залучено понад 2 300 осіб та щонайменше 460 одиниць техніки.  

Читайте також: На Рівне нщині після пожежі знайшли тіло з ознаками вбивства