За період карантину одні дівчата скаржаться на відросле коріння, іншим не подобаються натуральні вії, а третіх дратує вигляд манікюра.

Не витрачайте зайві гроші

Для початку з лаків вам потрібно буде топове покриття, база - беріть гумову, так як, за рахунок щільності, вона не розтікається, тому у вас вийде акуратний манікюр. Ще краще, якщо ви купите не прозору, а кольорову базу - так ваш манікюр в пастельних тонах буде складатися всього з трьох кроків - підготовка нігтів, нанесення бази і топа. Слідом вам потрібні дві пилки - середньої жорсткості 220 грит і жорстка 120 грит. Перша знадобиться вам для надання форми нігтям, а інша ,для спилювання покриття. Додатково вам потрібні інструменти для манікюру - пушер і подовжені манікюрні ножиці для обрізання кутикули. Не забудьте вибрати лампу - краще купувати комбіновану з LED-лампами і ультрафіолетовою спіраллю.

Готуємо нігті до покриття

Повірте, якщо ваші нігті добре тримають покриття, то їм не потрібна особлива підготовка перед нанесенням бази у вигляді бондів або акрилового порошку. Інша справа, якщо лак постійно сколюється або відшаровується - спробуйте змінити фірму покриття або зміцнити нігті пудрою. Знайдіть на YouTube відео з керівництвом по обрізу манікюру - краще один раз побачити, ніж сто разів прочитати про правильну техніку. Як тільки ви зробили манікюр, промийте руки з милом, щоб знежирити нігтьову пластину, протріть руки рушником до висихання. Поставте жирну краплю бази в центр нігтя, пензлем натисніть на нього і підсуньте базу до кутикули, не зачіпаючи її. Потім м'яко пензлем розтягніть базу по бічних площинах нігтя, останній крок - розтягніть базу від кутикули через центр нігтя до краю. Потім переверніть руку долонею вгору паралельно підлозі і почекайте 5-10 сек, щоб база могла самовирівнятися. За такою ж технологією наносьте кольоровий лак і топ, тільки топом також пройдіться по торцям нігтя.

Як правильно носити лак

Манікюр з кольоровим покриттям без дизайну можна міняти раз в 2-3 тижні - дивіться по зростанню нігтів. Манікюр зі складним дизайном у вигляді страз або слайдерів може триматися гірше - з ним треба ходити акуратно, намагаючись обмежувати взаємодію з водою і хімічними реагентами. Одягайте рукавички, перш ніж починати роботу по дому і готуванню.