На Рівненщину з державного бюджету надійдуть кошти в сумі 85 млн грн. Субвенція спрямована на підтримку медичної галузі області. Гроші розподілені між обласним та місцевими бюджетами.

Державна субвенція розділена на кілька сум.

Перша частина надійде уже в квітні. Директор департаменту фінансів Рівне нської ОДА Лідія Біляк повідомила, що 17,5 млн грн будуть спрямовані на виплату заробітної плати, у тому числі й надбавок, для медиків, що лікують пацієнтів з коронавірусом. В першу чергу це стосується тих закладів, що надають вторинну (спеціалізовану) та третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу за програмою державних гарантій.

Гроші в сумі 18,6 млн грн спрямують для підтримки пацієнтів, які хворі на цукровий діабет. Зокрема, будуть закуплені медикаменти – інсулін та десмопресин, які життєво важливі для цієї категорії людей.

Понад п’ять мільйонів надійде до комунального підприємства «Центр громадського здоров’я» Рівне нської обласної ради. Нагадаємо, установа зовсім нещодавно долучилася до ПЛР-тестування пацієнтів для визначення коронавірусу в крові. Дослідження проводять у лабораторії на базі Центру.

Кошти в сумі 43,7 млн грн спрямують на інші заклади охорони здоров’я області. Серед них - будинок дитини, заклад служби крові, медико-соціальна експертна комісія, бюро судмедекспертизи, база спецмедпостачання.

Читайте також: Рівне нщина увійшла у трійку лідерів серед регіонів