Рівненщина вкотре підтвердила статус лідера в енергоефективності та увійшла у трійку лідерів серед регіонів у напрямку «відновлювана енергетика та енергоефективність». Такі дані оприлюднило Міністерство розвитку громад і територій України за результатами 2019 року.

Так, область має позитивні показники в Україні за часткою домогосподарств, які уклали кредитні договори в рамках енергоефективних заходів у житловому секторі.

«Лише торік учасниками ініціативи «теплих» кредитів стали понад 10700 позичальників та 63 ОСББ. Вагомою підтримкою для місцевих жителів та мешканців багатоповерхівок є часткова компенсація банківських позик на енергоощадні заходи з 3-х джерел – державного, обласного та місцевих бюджетів. Лише торік з головної скарбниці Рівне нщини було виділено 3,45 мільйони гривень. Варто відзначити й те, що на «теплі» кредити у цьому році також виділено 3,5 мільйони гривень. Аналогічну фінансову підтримку передбачено у 14 районах, трьох містах, а також одинадцяти ОТГ області», - зазначила заступниця голови Рівне нської ОДА Людмила Шатковська.

Також область має високий показник за кількістю котелень на альтернативних видах палива та позитивну тенденцію із впровадженням лічильників тепла. У результаті – за п’ять останніх років споживання природного газу бюджетними установами Рівне нщини скоротилося на 60 %.

Читайте також: На Рівне нщині запрацювала онлайн платформа «Допомога поруч»