Це соціальний проєкт, створений для надання адресної допомоги вразливим верствам населення в період карантину.

Проєкт, запроваджений Мінсоцполітики, об’єднує зусилля благодійних та громадських організацій, бізнесу, волонтерів, небайдужих громадян, органів державної влади і місцевого самоврядування з виявлення потреб людей через «гарячі» телефонні лінії, звернення та надання їм необхідної допомоги.

Посилання на сайт платформи тут. 

Завдяки соціальному онлайн проєкту оперативно визначатимуться потреби, надаватиметься відповідна мобільна допомога та соціальні послуги одиноким громадянам похилого віку, людям з інвалідністю, сім’ям з дітьми та іншим соціально вразливим верствам населення.

Громадяни зможуть звертатися на «гарячі» телефонні лінії, які працюють при місцевих органах влади, й залишати інформацію про потребу в продуктах харчування, засобах особистої гігієни, побутовій хімії, транспортних послугах для доставки цих товарів.

«Допомога поруч» працює при департаменті соціального захисту населення Рівне нської ОДА за номерами:

+38 0362 63 36 01; +38 0362 26 46 27.

«Це велика інформаційна платформа, де люди можуть знайти тих, кому потрібна турбота. Кожен може зробити заявку – хто про свого сусіда, про своїх батьків, хто просто про того, кому потрібна допомога. І всі небайдужі: бізнес, волонтери, благодійники, громадські організації, і Уряд, і місцева влада, будемо всі разом виконувати заявки людей, які потребують допомоги», – зазначила Міністр соціальної політики Марина Лазебна. 

Читайте також: на Рівне нщині зафіксовано 10 нових випадків на COVID-19