Подати свою ідею можна до 29 травня.

Подати проєкт можна онлайн двома шляхами:

1) На сайті https://rivne.pb.org.ua/ натиснути кнопку "Подати проект", ввійти за допомогою BankID та заповнити запропоновану форму;

2) Завантажити Форму подачі проєкту у розділі "Допомога. Бланки для завантаження", заповнити її та надіслати на електронну адресу rivne_moderator@ukr.net.

Цього року відбір відбуватиметься таким чином:

Подання проектів
15.04.2020 - 29.05.2020
Автор залишає проектну заявку в електронному вигляді або у пунктах супроводу бюджету участі.

Розгляд iдей
до 16.09.2020
Виконавчі органи місцевої ради розглядають проекти. В цей час автори можуть отримати проект на правку.

Голосування
до 01.10.2020
Жителi голосують онлайн або у пунктах супроводу Бюджету участi. Автори рекламують та просувають свої проекти, щоб отримати найбiльшу кiлькiсть голосiв.

Виявлення переможцiв
до 01.11.2020
Переможцями можуть бути декiлька проектiв, якщо кошти на їх реалiзацiю менше Бюджету участi.

Реалiзацiя
2021 рiк
Мiсто/ОТГ в особi місцевої ради починає втiлювати iдеї. За цим процесом можна стежити онлайн. День за днем мiсто/ОТГ змiнюється на краще завдяки тобi.

Цього року громадський бюджет Рівного зазнав деяких змін. Зокрема:

- проєкт подається автором та співавтором (було – лише автором);
- кількість проєктів-переможців з категорії «освітні проєкти» не може бути більшою, ніж 3 великі проєкти та 4 малі проєкти на рік (було – не більше 30 % від загального обсягу коштів на великі та малі проєкти);
- на території, відведеній для комунальних підприємств чи організацій (установ, закладів), в тому числі і в їх приміщеннях, впродовж одного року може бути визначено не більше одного проєкта-переможця (це обмеження не стосується територій парків, а також м'яких проєктів). У разі, якщо впродовж одного року подано декілька проєктів, реалізація яких передбачає використання території, відведеній для комунальних підприємств чи організацій (установ, закладів), проєктом-переможцем визначається той проєкт, який отримав більшу кількість голосів;
- у разі, якщо автор (або співавтор) проєкту не згідний з рішенням Комітету щодо недопущення його проєкту до голосування, він може подати апеляцію в усній формі на цьому ж засіданні Комітету або в письмовій формі впродовж 3-х календарних днів після засідання Комітету; на підставі поданої апеляції Комітет повторно розглядає питання щодо допущення проєкту до голосування, попередньо надавши слово автору (або співавтору) проєкту.

До слова, громадський бюджет діє у Рівному з 2016 року.

За цей час рівняни подали 331 проєкт, з яких визнано переможцями 91 проєкт. З них реалізовано 64 проекти, 22 перебувають на реалізації.

А саме:
Подані в 2016 – 25 (80,6 %, ще 2 перебувають на реалізації – парк біля ПДМу);
Подані в 2017 – 22 (91,7 %, ще 1 перебуває на реалізації – парк біля ПДМу);
Подані в 2018 – 17 (100 %);
Подані в 2019 – всі 19 проєктів перебувають на реалізації (відповідно до Положення – одного року відбувається відбір, наступного – реалізація).

Читайте також: Міні-басейн та 3D окуляри: громади Рівне нщини опановують бюджети участі