Сьогодні іменини святкують Феодосія, Микита, Іван, Іліодор, Йосип, Ульфіан

МИКИТА

Давньогрецького походження: переможець.

Це чоловіки, які знають собі ціну. Вони егоїстичні й цілеспрямовані, вибирають собі мету, ідуть до неї прямим шляхом. Не люблять, щоб ними командували, вони наполегливі, уперті й одночасно, чутливі й уразливі. Зовні схожі на матір, характер же в них батьківський.

Сімейне життя їх складається важко, але, люблячи дітей, воліють не розводитися. Дуже віддані сини. У цих чоловіків талант від Бога. Вони лідери, щоправда, це не поширюється на сімейне життя. Друзів у них небагато, Микита позбавлений дипломатичності, не бажає ні до кого пристосовуватися й не терпить нічиєї переваги.

"Зимові" - складні в спілкуванні, сперечальники. Працьовиті, свої плани продумують до дріб'язків. Не терплять довгих розмов по телефону. "Літнім" не дуже щастить в шлюбі, але вони терплячі. Люблять тварин, часто тримають у будинку собаку. Люблять їздити у відрядження й водити свій автомобіль (але не ремонтувати його). Турботливі сини.

ПРИВІТАННЯ

Твоє ім'я – найкраще із імен,
Яким тебе благословила мати,
І ангел взяв тебе під свій покров,
Щоб до кінця життя оберігати!
Хай він з тобою разом довгий шлях пройде,
З тобою разом хай сумує і радіє,
Ти вір йому, бо він не підведе,
На нього завжди буде й є надія!

ІВАН

Це ім'я має стародавню форму Іоанн давньоєврейського походження, що означає "Яхве (Бог) змилостивився, помилував".

Хлопчики з таким розповсюдженим ім'ям можуть мати самий різний характер. Вони можуть бути тихими й непримітними, можуть бути непосидами й бешкетниками. В Іванах можливе сполучення найрізноманітніших якостей: сили й слабості, добра й жорстокості, ніжності й гніву

Мають надзвичайно широке коло інтересів і захоплень, за багато що беруться й багато чого їм вдається зробити. Івани зустрічаються серед людей самих різних професій, вони можуть бути лісорубами, поетами, льотчиками, лікарями, вантажниками. Відкриті назустріч усьому світу.

Завжди в курсі справ своїх родичів і близьких знайомих. За столом прагнуть зібрати численну компанію й повеселитися від душі. Івани, як правило, щедрі, але зустрічаються й скупі. Серед захоплень неодмінно футбол, риболовля. Політичні події теж не залишаються осторонь. Жінці, що вирішила зв'язати свою долю з Іваном, треба пам'ятати, що її буде чекати відчайдушне життя. Будинок завжди буде відкритий, вервечка гостей ніколи не буде перериватися.

Іван довірливий і чуйний. Він гнучкий, але може бути й упертим, якщо справа торкнеться його кревних інтересів. Дорожить шлюбом, але може захопитися однієї з подружок дружини.

Не ревнивий. Але на залицяння за своєю дружиною може відреагувати непередбаченим чином. У домашнім господарстві роботу ділить на чоловічу й жіночу й свою частину справ виконує без нагадувань. Діти дуже люблять батьків, що носять ім'я Іван.

ПРИВІТАННЯ

У цей святковий день приймай найкращі побажання
Душевного тепла, добра, краси й любові,
А ще – нехай здійсняться сподівання,
Щоб рідні та близькі були здорові.
Ти з Ангелом Хранителем своїм
Дружи всім серцем, довіряй секрети,
І вір в дива чудесні разом з ним,
Так не потрапиш ти у злі тенета!

ЙОСИП

Давньоєврейського походження, означає: збільшення, прибуток.

У раннім дитинстві Йосип буває дратівливий. Цьому хлопчикові важко догодити: то каша не та, то іграшка не така, яку він бачив у вітрині магазина. До шкільного віку ця якість непомітно минає. З Йосипів виростають покладливі, добрі, серцеві люди, чуйні на будь-яке лихо, завжди готові прийти на допомогу тим, хто бідує. Вони гарні чоловіки й батьки. Причому звичайно в Йосипа буває не менш двох дітей, яких він дуже любить і про яких невпинно піклується до кінця своїх днів. Хоча багато Йосипів в першому шлюбі нещасні - їм чомусь попадаються дружини з поганим характером. Другий шлюб, як правило, вдалий.

Найчастіше Йосипи працюють у мистецтві й у торгівлі.

На старості років здобувають поліартрит.

У перекладі з давньоєврейської означає "Бог так помножить". У біблійний сказаннях відомий син патріарха Якова й Рахілі, якого брати із заздрості продали в Єгипет. Також ім'я Йосип носив заручений чоловік Пресвятої Діви Марії. Заступником іменинників є преподобний Йосип Волоцький. Він жив в XV столітті, навчався грамоті у Воздвиженському монастирі й був відомим полемістом.

ПРИВІТАННЯ 

Чого побажати людині,
У якої щасливе життя,
Яка святкує вже нині
День свого Ангела?
У тебе здоров'я хороше,
До серця любов прийшла,
В кишенях завжди є гроші,
Сум-біда від тебе пішла.
Тож бажаю тобі я сьогодні:
Збережи цей душевний стан,
Нехай будуть у тебе ще сотні
Приємних див, днів та свят.