З початку року послугами служби зайнятості скористалися 35,4 тисяч осіб, половина з них – безробітні.

З них працевлаштовано 8,5 тис. осіб, при цьому 68% з них знайшли роботу оперативно – до набуття статусу безробітного. Із загальної чисельності працевлаштованих, 876 осіб мали додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, у тому числі 164 людей з інвалідністю.

За направленням державної служби зайнятості професійне навчання пройшли 2,2 тис. безробітних. У громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 800 осіб. Близько 10 тисяч безробітних отримували допомогу, середній розмір якої наразі складає 2998 грн (торік – 2426 грн). Майже 4 тисячі роботодавців поінформували центри зайнятості області про наявність близько 12 тисяч вакансій. Кількість вакансій у базі даних обласної служби зайнятості складає 1,7 тис. одиниць, що на чверть менше показника відповідного періоду минулого року.

У середньому на 1 вакансію претендує 7. Станом на 1 квітня кількість зареєстрованих безробітних в центрах зайнятості області становила 11,8 тисяч осіб. Попри введення карантину та встановлення обмежувальних заходів з метою захисту здоров’я громадян, Рівне нська обласна служба зайнятості продовжує працювати в штатному режимі. З початку карантину в Рівне нській обласній службі зайнятості зареєструвалися понад 2,4 тис. нових безробітних, особливо реєстрація збільшилася у квітні.

Наразі у центрах зайнятості/філіях діє тимчасовий порядок обслуговування клієнтів, який визначено постановою Кабміну №244 від 29 березня 2020 року «Про внесення змін до Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу».

Цей порядок передбачає, що на період дії карантину статус безробітного надається з першого дня подання заяви про надання статусу безробітного, виплата допомоги по безробіттю призначається з першого дня реєстрації. Громадяни, які виявили бажання зареєструватися в центрі зайнятості, можуть за спрощеною процедурою подати відповідні заяви на електронну пошту центру зайнятості/філії, де людині зручно перебувати на обліку, або через скриньку для прийому кореспонденції у центрі зайнятості/філії. Фахівець центру зайнятості/філії повідомить щодо ухваленого рішення.

Нагадуємо, що впродовж 10 днів після завершення карантину до центру зайнятості/філії необхідно буде подати оригінали документів.

Читайте також: Служба зайнятості спростила процедуру реєстрації безробітних