Напочатку квітня Міністерство цифрової трансформації України оголосило збір заявок на участь у національному онлайн-змаганні IT-проєктів HackCorona in Ukraine. Усього було опрацьовано 899 заявок – ідей, прототипів та готових продуктів, що мають на меті допомогу у протистоянні пандемії COVID-19 в Україні. 11 членів журі ретельно розглянули усі проєкти та оголосили фіналістів.

До 22 проєктів, що увійшли у фінал змагання увійшов проєкт «Corona Scanner», робота над яким ведеться в Рівне нській Інжинірингової Школи Noosphere на базі Національного університету водного господарства та природокористування.

Автори ідеї, Володимир Шевчук та Олександр Коленчук, вже мають досвід співпраці з Інжиніринговою Школою Noosphere та НУВГП. Проєкт розвивається дуже оперативно завдяки консолідації студентів, менторів Інжиніринговою Школою, експертів НУВГП, фахівців медичних закладів, представників ІТ спільноти та місцевої влади м. Рівне .

Головна мета «Corona Scanner» допомога людям та бізнесу України у полегшенні боротьби з пандемією COVID-19 та у мінімізації її наслідків.

Мобільний додаток та веб-сервіс «Corona Scanner» забезпечить:

- Оперативне опитування, моніторинг та візуалізацію зміни стану здоров’я населення, з можливістю побачити дані у конкретному районі чи вулиці міста (або у будь-яких адміністративних одиницях).

- Моніторинг потреб населення – користувач зможе відмітити продукти, ліки та інших ресурси, яких він гостро потребує, з можливістю подальшого надання потрібних товарів та послуг (в тому числі оффлайн сервісів, що розташовані поруч таких користувачів). Це уможливить оперативне реагування влади та волонтерів на потреби населення.

- Моніторинг поточного стану медичних закладів – лікарі вперше напряму зможуть відображати дані про наявність чи відсутність необхідних ресурсів, і ця інформація одразу буде доступна владі 24/7. Це уможливить оперативне реагування влади та волонтерів на потреби лікарень.

- Акумуляції зібраних даних про здоров’я і потреби населення за вибраними критеріями та розробка статистичного інструментарію.

Читайте також: На Рівне нщині підтверджено 2 нових випадки захворювання на COVID-19