Вони називають себе учасниками "квадрокоптерного патруля". Спершу їх було 8, а тепер більше десятка. Небайдужі рівняни моніторять територію обласного центру, а також навколишніх населених пунктів і виявляють, де пожежі сухостою. Цю інформацію передають у ГУ ДСНС, аби оперативно ліквідувати загорання.

З початку квітня на території Рівне нщини рятувальники зафіксували 48 пожеж. Така ж сама кількість загорань була за 29 днів березня. Зазвичай причина пожежі: спалення сухої трави, очерету або ж сміття людей на власних присадибних ділянках. Допомогають виявляти пожежі самі ж рівняни. Вони створили так званий "Квадрокоптерний патруль".

Допомагаємо визначити площу пожежі, куди вона рухається і передаємо цю інформацію ДСНС-никам.

Квадрокоптер Юрія Компанця може літати впродовж 20 хвилин на висоті 300-500 метрів.

Існують різні види квадрокоптерів. Даний квадрокоптери я максимально запускав на 2, 5 кілометри.

У так званому "квадрокоптерному патрулі" більше 10 учасників. Вони моніторять територію області добровільно.

Надзвичайно комфортно і зручно працювати, - говорить речник ГУ ДСНС України у Рівне нській області Дмитро Мельник.

Волонтери звернулися до міської влади з проханням допомогти їм у фінансуванні, а саме виділити кошти на пальне, а також при можливості на амортизацію техніки.

Керівництво міської ради звичайно знає про цих волонтерів. Добровільних помічників, які допомагають і щодо патрулювання по карантинних заходах і зокрема спалювання сухої трави та рослинності. На найближчій сесії це питання буде розглядатися і якщо міські обранці підтримають питання, то будуть виділені додаткові кошти для цих волонтерів, - розповів речник міського голови Рівного Микола Прокопчук.

Рятувальники вкотре наголошують, жителям області не палити суху траву, чагарники та сміття. За це передбачена адміністративна відповідальність, штраф - від 170 гривень. Однак Уряд розглядає можливість посилення відповідальності за неналежне утримання земель. Волонтери "квадрокоптерного патруля" наголошують, якщо вам відомо про пожежу в екосистемі - повідомляти про це працівникам ДСНС, або ж у телеграм канал Підпал/Пожежі Рівне .  

Читайте також: у вихідні рятувальники Рівне нщини працювали у посиленому режимі