Знайома ситуація? У шафі все переплутано. На одній вішалці висить по 5 блузок і 2 сукні, і щоб витягнути щось із шафи доводитися витратити чимало часу і зусиль. Рішення є завжди. Розповідаємо, як правильно складати речі, щоб все вміщувалося.

Спочатку позбавтеся зайвого

Перш, ніж починати розкладати речі, вийміть їх з шафи все й одразу. Напевно знайдеться те, що ви вже давно не носите. З кожної категорії викиньте хоча б одну таку річ. Не шкодуйте про те, що вам ніколи вже не знадобиться.

Вибирайте правильні вішалки (плечики)

Якщо всі предмети одягу розвішувати на товстих дерев'яних вішалках, вони займуть більше місця на планці. Тому, використовуйте широкі вішалки тільки для піджаків або важких кардиганів. Решту одягу вішайте на тонкі прогумовані або велюрові вішалки, з яких речі не будуть зісковзувати. Як тільки ви поміняєте вішалки на більш тонкі, то побачите, що в гардеробі з'явилося 15-20 вільних сантиметрів.

Читайте також: поради господиням: як прати подушку в домашніх умовах

Складайте, а не розвішуйте

Для одягу існує два методи зберігання. Складати і прибирати його в ящики (на полиці) або вішати на плечики. Запам'ятайте, що при складанні одягу, ви економите значно більше простору, ніж коли його вішаєте. Залиште для розвішування тільки найдорожчі і делікатні речі. Нехай місця на гардеробній планці стануть зоною VIP, решту прибирайте в ящики і полиці.

Зберігайте речі вертикально, а не в стопках

Ваше завдання — не складати речі одна на одну шарами, а зберігати їх в ящиках навстоячки. Отже, формуйте з кожної речі простий гладкий прямокутник, заклавши спочатку бічні сторони до центру і підігнувши рукава. Потім підберіть одну сторону прямокутника і перекладіть так, щоб сторони збіглися. Потім знову і знову, поки предмет одягу, поставлений на ребро не буде перевищувати висоту ящика для одягу. Не бійтеся кількості складок. Вам здається, що річ неодмінно помнеться, однак, частіше одяг морщиться, коли зберігатися в стопці, так як на нього здійснюється більший тиск.

Чим тонший матеріал, тим тугіше треба його складати

Складати тонкий і легкий матеріал треба тугіше, так, щоб він не розтікався, якщо поставити його на ребро. І навпаки: товстому і пухнастому матеріалу краще давати більше простору.

До теми: кілька порад, які позбавлять ваше взуття від неприємного запаху

Речі однієї категорії вішайте поряд

Це найпростіший і логічний варіант розташування одягу. Розділяйте простір для вішалок на категорії: жакети, сукні, блузки, костюми. Нехай кожна категорія речей висить серед компаньйонів. Так вам буде простіше підбирати комплекти для виходу.

Уявіть стрілку, спрямовану вгору і вправо

Використовуйте таку уявну лінію при розміщенні одягу на планці в шафі. Вішайте більш важкі і довгі предмети зліва, а легкі — праворуч. Нехай довжина одягу зменшується, коли ваш погляд рухається вправо. Таке розташування дає відчуття легкості і свободи простору. Спробуйте — це займе не більше 10 хвилин.

Складайте шкарпетки і колготки правильно

Не потрібно їх зв'язувати, робити кульки або підтикати гумку одну до іншої. Від цього гумки шкарпеток розтягуються, втрачають форму і займають більше місця. Просто розгладьте шкарпетки, покладіть їх одна на одну і складіть вдвічі або втричі. Колготки також розправте і згорніть в рулон. 

Джерело