фото ілюстративне
Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявив, що рятувальники фіксують 700-800 пожеж в екосистемах щодня. Інколи ця цифра зростає до 1200 пожеж.

Для ліквідації пожеж авіація ДСНС лише за тиждень здійснила 280 вильотів.

"Процес гасіння пожеж в екосистемах – дуже складний і виснажливий.", - сказав Микола Чечоткін.

Наразі продовжується гасіння пожежі в Чорнобильській зоні. Двічі на день проводяться заміри радіації. І на сьогоднішній день ці показники не перевищують допустимі значення. Однак, в Чорнобильській зоні є окремі ділянки, де відмічається перевищення радіаційного фону. Це проходить там, де якраз вирує пожежа. Тому, при гасінні цієї пожежі, рятувальники вимушені часто міняти особовий склад. Десь раз на добу.

Він наголосив, що з початку тижня, окрім пожежі в зоні відчуження, в Україні було ще два масштабних загорання лісу – в Житомирській та Чернігівській областях. Тому за останній тиждень було здійснено 280 вильотів пожежної авіації, скинуто майже півтори тисячі тон води.

«Головна теза, яку я не втомлюся повторювати та яка закладена у реформування ДСНС – це формування високого рівня культури безпеки у нашого населення. У багатьох країнах на цих питаннях будується економіка», - додав Микола Чечоткін.

Читайте також: Пожежу у Чорнобильській зоні не можуть загасити