Сьогодні іменини святкують Іван, Софрон, Зосим, Пантелеймон, Захар, Сава

ІВАН

Це ім'я має стародавню форму Іоанн давньоєврейського походження, що означає "Яхве (Бог) змилостивився, помилував".

Хлопчики з таким розповсюдженим ім'ям можуть мати самий різний характер. Вони можуть бути тихими й непримітними, можуть бути непосидами й бешкетниками. В Іванах можливе сполучення найрізноманітніших якостей: сили й слабості, добра й жорстокості, ніжності й гніву

Мають надзвичайно широке коло інтересів і захоплень, за багато що беруться й багато чого їм вдається зробити. Івани зустрічаються серед людей самих різних професій, вони можуть бути лісорубами, поетами, льотчиками, лікарями, вантажниками. Відкриті назустріч усьому світу.

Завжди в курсі справ своїх родичів і близьких знайомих. За столом прагнуть зібрати численну компанію й повеселитися від душі. Івани, як правило, щедрі, але зустрічаються й скупі. Серед захоплень неодмінно футбол, риболовля. Політичні події теж не залишаються осторонь. Жінці, що вирішила зв'язати свою долю з Іваном, треба пам'ятати, що її буде чекати відчайдушне життя. Будинок завжди буде відкритий, вервечка гостей ніколи не буде перериватися.

Іван довірливий і чуйний. Він гнучкий, але може бути й упертим, якщо справа торкнеться його кревних інтересів. Дорожить шлюбом, але може захопитися однієї з подружок дружини.

Не ревнивий. Але на залицяння за своєю дружиною може відреагувати непередбаченим чином. У домашнім господарстві роботу ділить на чоловічу й жіночу й свою частину справ виконує без нагадувань. Діти дуже люблять батьків, що носять ім'я Іван.

ПРИВІТАННЯ

Твоє ім'я – найкраще із імен,
Яким тебе благословила мати,
І ангел взяв тебе під свій покров,
Щоб до кінця життя оберігати!
Хай він з тобою разом довгий шлях пройде,
З тобою разом хай сумує і радіє,
Ти вір йому, бо він не підведе,
На нього завжди буде й є надія!

ЗАХАР 

Ім’я Захар давньоєврейського походження й означає: божа пам'ять. Ім'я популярно не тільки в Росії, але й у Грузії, у Вірменії.

Маленький Захар може годинниками збирати й розбирати "Конструктор". Робить він це тихо й зосереджено. Може принести хворого кошеняту й доглядати за ним. Уважний і турботливий стосовно навколишніх його людей.

Його пристрасть - техніка. Нерідко Захари працюють водіями. Гуманітарні спеціальності вибирають рідше. Люблять природу. Ліс, річка, степовий луг - його слабкість. Якщо в нього є клаптик землі, обов'язково посадить там плодові дерева.

Це ім'я обдаровує людину величезною добротою й широкою натурою. Якщо в сім'ї туговато із грішми, краще не посилати його на базар: він не тільки не буде там торгуватися, але й, швидше за все, "забуде" взяти здачу. Захар товариський і гостинний, із задоволенням запрошує до себе не тільки друзів, але й випадкових попутників.

Дружить із сусідами. У неділю ви можете застати Захара за прибиранням квартири. Він робить це охоче й навіть із натхненням, втягуючи в домашню роботу дітей, тому що вважає: праця - кращий спосіб правильного виховання. У сім'ї Захара найчастіше народжуються хлопчики. Контролює навчання дітей, майже не пропускає батьківських зборів. Так само відповідально він ставиться й до своїх батьків. Захар - любитель сентиментальних історій і фільмів. Людські страждання викликають у нього бажання допомогти, і заради цього він готовий піти на власні незручності, понести певні жертви. Усе, що він робить, позбавлено всякої користі. До Захарів часто тягнуться жінки, що пережили нещасну любов, і нерідко буває так, що, висповідавшись і знайшовши співчуття, вони стають їхніми дружинами.

Одружується Захар пізно й, як правило, на жінці з дитиною. Доброта, м'якість, незлобивість Захара, його природна нездатність до насильства закінчується майже завжди тим, що дружина займає командне положення в сім'ї. У цьому не буде нічого страшного, якщо дружина тактовна, у противному випадку можна травмувати чутливу натуру Захара. Захар не схильний до зради, довіряє дружині, домосід. Майже не п'є.

Ім'я має давньоєврейське походження, переводиться як "Бог згадав". На Русі ім'я з'явилося після прийняття християнства, прийшло з Візантії. Святим заступником є Захарій, один із дванадцяти малих пророків. Він народився під час вавилонського полону, пережив його й після повернення з нього намагався внести посильний вклад у моральне відродження народу.

Передбачається, що Захарій загинув насильницькою смертю від рук іудеїв за викривальну проповідь, "між храмом і жертовником". Людина, названа цим ім'ям, має ряд відмітних якостей, таких, як стійкість, віра, чесність, почуття відповідальності.

ПРИВІТАННЯ

У цей святковий день приймай найкращі побажання
Душевного тепла, добра, краси й любові,
А ще – нехай здійсняться сподівання,
Щоб рідні та близькі були здорові.
Ти з Ангелом Хранителем своїм
Дружи всім серцем, довіряй секрети,
І вір в дива чудесні разом з ним,
Так не потрапиш ти у злі тенета!

САВА

Володар імені Сава відрізняється м’якістю і душевністю. Сава не схильний бути дріб’язковим, склочним або інтриганом. Сава може бути надмірно емоційним, але інші люди побачать лише маску крижаного спокою, так як він добре вміє приховувати свої справжні переживання. Носій імені Сава відрізняється самовпевненістю і гордістю. Він завжди намагається зберегти обличчя. Саввушку можна описати як честолюбну людину, яка постійно намагається привернути до себе погляди інших людей. Проте Сава ніколи нічого не зробить без ретельного аналізу всіх можливих наслідків того або іншого рішення. Сава відрізняється відповідальністю і справедливістю. Часто він воліє бути один, ніж у великій веселій компанії. Всередині Сави може вирує справжній ураган почуттів, але про це ніхто ніколи не дізнається.

ПРИВІТАННЯ 

Чого побажати людині,
У якої щасливе життя,
Яка святкує вже нині
День свого Ангела?
У тебе здоров'я хороше,
До серця любов прийшла,
В кишенях завжди є гроші,
Сум-біда від тебе пішла.
Тож бажаю тобі я сьогодні:
Збережи цей душевний стан,
Нехай будуть у тебе ще сотні
Приємних див, днів та свят.