Сьогодні іменини святкують Марко, Кирило, Остап, Іван, Ісак, Потап та Пилип.

МАРКО

Походить від грецького імені Марке, котре, у свою чергу, відбулося приблизно від латинського слова "маркус" - молоток. Інша версія полягає в тім, що воно бере початок від Марса (бога-заступника людей і черід, згодом - бога війни).

Марко егоцентричний, і цю рису, що потім, у дорослому житті, буде успішно маскуватися чарівною посмішкою, підкресленою ввічливістю й готовністю до самопожертви, можна легко розрізнити в раннім дитинстві. Маркуша робить усе для того, щоб мама, тато, дідусь, бабуся й гості займалися тільки ним.

У школі він ревниво ставиться до успіхів однолітків, не виносить їхньої переваги, однак намагається приховати почуття заздрості. Так само веде він себе й ставши дорослим: досить терпимо до тих, хто суперечить йому й не зважає на його інтереси. Тут, видимо, позначаються кар'єрні міркування. У Марка майже завжди можна виявити в будинку гарну бібліотеку, у якій переважають іноземні автори, він виписує багато газет. Любить грати в карти, злиться, коли програє, може поводитися при цьому безцеремонно.

Жениться дуже обережно. Шукає жінку, що могла б стати йому бездоганною подругою, беззаперечною помічницею, людиною, здатною жертвувати своїми інтересами в ім'я честолюбних планів чоловіка.

До того ж вона повинна визнавати безсумнівну інтелектуальну перевагу Марка, якщо навіть його й немає. Жінка з вираженою індивідуальністю, творчо обдарована, буде скоріше дратувати й гнітити Марка.

Він прагматичний і потайливий. Навіть для найближчих він ніколи не буває відкритий повністю.

У побуті невибагливий. У будинку - хазяїн, "усьому голова ". Дітей виховує в строгості й слухняності, іноді проявляє до них зайву жорстокість. Любить доводити своє, сперечається. Обожнює розмови із дружиною й тещею про свої хвороби.

ПРИВІТАННЯ

КИРИЛО

Ім'я давньогрецького походження, зменшувальне від Кір - "пан, владика". За іншим даними, від грецького слова, що означає "сонце".

Маленький Кирило дуже допитливий. Його цікавить буквально все: чому літають літаки, звідки беруться діти, навіщо цвірінчать горобці. Читати починає рано й швидко проковтує всі книги, наявні в будинку, іноді зовсім не розуміючи змісту. Має гарну пам'ять.

З дитинства засвоює правила гарного поводження, і в школі вчителі ставлять його в приклад іншим дітям. Від надмірної позитивності в Кирила можуть виявитися ознаки зазнайства, вона може стати егоїстом. Кирило дуже неохоче буде давати списувати домашні завдання своїм одноліткам. Прагне всюди бути першим - і в навчанні, і в іграх. Ставиться до людей з підвищеною самооцінкою. Любить похизуватися й постійно чекає похвали на свою адресу. У суперечці його в першу чергу цікавить можливість виявити свої знання й здібності, істина для нього на другому місці.

При виборі дружини думає про те, яке вона буде справляти враження на навколишніх. З ревнощами ставиться до знайомих дружини, сам, як правило, не зраджує. Надає допомогу по будинку, але тільки якщо його про це попросять. З тещею перебуває в неприязних відносинах.

ПРИВІТАННЯ

В день святковий гріють душу,
Теплі побажання,
Настрій свята в серці творять,
Щирі привітання!
В іменини ми бажаєм,
І щодня й щомиті,
Хай тобі допомагає,
Ангел покровитель!

ОСТАП 

Як правило, цей чоловік відрізняється великою самостійністю і завзятістю. Він рідко змінить свою думку чи відступить від прийнятого рішення. Однак ретельно аналізує ситуацію і може підійти до неї по-філософськи. У Остапа до всіх проблем практичний підхід. Він не дає волі емоціям, хоча жадає слави і не любить, коли на нього тиснуть. Але саме основне його вміння – це добиватися своєї мети, незважаючи ні на які перешкоди. Ще хлопчиком завжди хоче бути головним, щоб йому підкорялися оточуючі.

Ця людина завжди вірить, що у нього все вийде. Завдяки його позитивному настрою, може здатися простодушним, але ніхто і ніколи не здогадається, що насправді всередині у цього чоловіка. Нерідко Остах чинить так, що справляє враження необережного або недалекоглядного людини. Але насправді такі вчинки – результат ретельного планування, щоб ввести оточуючих в оману, змусити розслабитися.

У Остапа велика сила волі. Він наполегливий і вміє не давати волю своїм емоціям. У своїх рішеннях керується здоровим глуздом і обережністю. Не виключено, що через це для нього не характерно йти на відкритий конфлікт. Остап вважає, що поганий мир краще хорошої війни.

Що цей чоловік дійсно ненавидить, так це підвищену увагу оточуючих до своєї персони. Він любить стежити за іншими, їх вчинками і те, які рішення вони приймають в різних ситуаціях. Легко вміє знаходити спільну мову з оточуючими, однак робить це тільки тоді, коли оточений тими, кому можна довіряти, і тільки якщо вони йому потрібні.

Остапу дуже важко зосередитися на якійсь одній справі. Однак якимось дивним чином у нього виходить досягати успіху у всьому, що б він не задумав. На органічному рівні не переносить брехня і підлість. Він не жадібний і ніколи не стане заздрити іншим.

ПРИВІТАННЯ

Твоє ім'я – найкраще із імен,
Яким тебе благословила мати,
І ангел взяв тебе під свій покров,
Щоб до кінця життя оберігати!
Хай він з тобою разом довгий шлях пройде,
З тобою разом хай сумує і радіє,
Ти вір йому, бо він не підведе,
На нього завжди буде й є надія!

ІВАН

Це ім'я має стародавню форму Іоанн давньоєврейського походження, що означає "Яхве (Бог) змилостивився, помилував".

Хлопчики з таким розповсюдженим ім'ям можуть мати самий різний характер. Вони можуть бути тихими й непримітними, можуть бути непосидами й бешкетниками. В Іванах можливе сполучення найрізноманітніших якостей: сили й слабості, добра й жорстокості, ніжності й гніву

Мають надзвичайно широке коло інтересів і захоплень, за багато що беруться й багато чого їм вдається зробити. Івани зустрічаються серед людей самих різних професій, вони можуть бути лісорубами, поетами, льотчиками, лікарями, вантажниками. Відкриті назустріч усьому світу.

Завжди в курсі справ своїх родичів і близьких знайомих. За столом прагнуть зібрати численну компанію й повеселитися від душі. Івани, як правило, щедрі, але зустрічаються й скупі. Серед захоплень неодмінно футбол, риболовля. Політичні події теж не залишаються осторонь. Жінці, що вирішила зв'язати свою долю з Іваном, треба пам'ятати, що її буде чекати відчайдушне життя. Будинок завжди буде відкритий, вервечка гостей ніколи не буде перериватися.

Іван довірливий і чуйний. Він гнучкий, але може бути й упертим, якщо справа торкнеться його кревних інтересів. Дорожить шлюбом, але може захопитися однієї з подружок дружини.

Не ревнивий. Але на залицяння за своєю дружиною може відреагувати непередбаченим чином. У домашнім господарстві роботу ділить на чоловічу й жіночу й свою частину справ виконує без нагадувань. Діти дуже люблять батьків, що носять ім'я Іван.

ПРИВІТАННЯ

У цей святковий день приймай найкращі побажання
Душевного тепла, добра, краси й любові,
А ще – нехай здійсняться сподівання,
Щоб рідні та близькі були здорові.
Ти з Ангелом Хранителем своїм
Дружи всім серцем, довіряй секрети,
І вір в дива чудесні разом з ним,
Так не потрапиш ти у злі тенета!

ІСАК

Походить через грец. - «Їцхак», буквально — «він засміявся». У Старому Заповіті Ісаак — син Авраама і Сарри, який народився, коли батьку було 100 років, а матері — 90. Коли Ісаак підріс, Бог повелів Аврааму принести сина у пожертву на Храмовій горі. Авраам підкорився, але коли він збирався вбити Ісаака, ангел зупинив його.

У мусульман це ім'я побутує у формі Ісхак, проте, в ісламській версії цього переказу Авраам збирався принести в пожертву не Ісаака (Ісхака), а його однокровного брата Ізмаїла, якого араби вважають своїм прародителем.

У християнській традиції відомі кілька святих з іменем Ісаак (Ісаакій), у православ'ї особливо шанують преподобного Ісаакія Далматського.

ПРИВІТАННЯ

Чого побажати людині,
У якої щасливе життя,
Яка святкує вже нині
День свого Ангела?
У тебе здоров'я хороше,
До серця любов прийшла,
В кишенях завжди є гроші,
Сум-біда від тебе пішла.
Тож бажаю тобі я сьогодні:
Збережи цей душевний стан,
Нехай будуть у тебе ще сотні
Приємних див, днів та свят.

ПОТАП 

Дитина, яку батьки назвали ім’ям Потап, не буде безобразником. Швидше, Патя буде зважувати кожен свій крок. Якщо він прийме якесь рішення, то відмовиться від нього тільки через дуже вагомих аргументів. Коли Потапка стає старше, то це властивість дозволить йому втілювати в життя будь-які ідеї і вирішувати досить складні завдання. Матеріального благополуччя Потап може досягти, піднімаючи збитковий бізнес або вносячи новий струмінь у непопулярний рух. У Потапа є задатки лідера і вміння розуміти головну проблему ситуації. Якщо мова йде про справу — Патя не стане жартувати і ніколи не кине щось не доробив.

Людина з іменем Потап не з тих, хто стане смітити фінансами, а тому живе він досить комфортно. Патя постійно стежить за своїм іміджем, так як хоче робити гарне враження. Потап вміє вибирати речі, які будуть на ньому добре виглядати. Нерідко Потапка купує недешеві аксесуари, щоб підкреслити свій стиль. Потапу постійно хочеться поліпшити своє життя.

Вже з раннього віку хлопчик по імені Потап проявляє себе як відповідальний і незалежна людина. Патя ніколи не нехтує домашнім завданням або роботою по будинку. Потапка не любитель дворових забав — з великим задоволенням він збирає конструктор або вирішує логічні завдання. З їх допомогою Патя покращує своє внутрішнє чуття, вчиться шукати нестандартні рішення і аналізувати ситуацію. Будь-яку задачу Потапка зводить до набору типових завдань, які вже вміє вирішувати. Він не заводить багато друзів, але кожного, хто є, знає багато років. Цей чоловік не прихильник змін.

Потап завжди тримає слово. Потапке чужа жадібність, і він завжди може знайти потрібну суму грошей. Коли Патя зрозуміє, чого хоче добитися в цьому житті, то стане не тільки добре заробляти, але і щире радіти своїм успіхам.

Щоб вступити в конфронтацію з володарем імені Потап, можна просто не виконати умови домовленості. У такому разі Патя швидко змінить свою думку на негативне до цієї персони. Основні риси Потапа — скромність і серйозне ставлення до справи. Іноді з-за цього Патя довго не може визначитися з вибором. Однак Потапка ніколи не втрачає позитивного настрою та бажання працювати. Патя займається саморозвитком і хоче знати про все хоча б потроху.

ПРИВІТАННЯ

В день святковий гріють душу,
Теплі побажання,
Настрій свята в серці творять,
Щирі привітання!
В іменини ми бажаєм,
І щодня й щомиті,
Хай тобі допомагає,
Ангел покровитель!

ПИЛИП

Ім'я має давньогрецьке походження й означає "люблячий коней..

У дитинстві Пилип - хвороблива й примхлива дитина. Зовні більше схожий на матір. Трохи неуважний, не дуже охоче дає іншим дітям грати своїми іграшками, схильний до жадібності. Багато хто з них наділені самими різними здатностями, але, на жаль, через лінь вони так і залишаються не розкритими. Породжені взимку мають складний характер, люблять сперечатися з будь-якого приводу. Сміло беруться за будь-які справи, але не завжди доводять їх до кінця. "Літні" Пилипи до одруження прагнуть досягти гарного матеріального становища. Із задоволенням подорожують, їздять у відрядження.

Серед Пилипів найчастіше зустрічаються лікарі, юристи, токарі, трактористи, льотчики.

Пилип шукає в дружині спокійну й покладливу жінку. У відносинах з нею добросердий. Допомагає господарювати, Любить возитися з дітьми.

ПРИВІТАННЯ

 Хай Ангел на іменини
Здійснить всі бажання,
Несе щастя щохвилини,
Успіх й процвітання.
Радістю життя вквітчає
І додасть здоров'я,
Мудрістю благословляє,
Добром і любов'ю/