Сьогодні іменини святкують Марія, Іларіон, Степан, Боян, Євстрат, Ілля, Лазар та Сава.

МАРІЯ

Ім'я має давньоєврейське походження. Існує кілька значень імені - гірка, улюблена, уперта.

Маша - добра, ніжна, спокійна дівчинка. У неї улюблене заняття - побути нянькою для маленьких дітей. Дуже вразлива, важко переживає навіть невелике зауваження на свою адресу. У той же час у її характері присутні твердість, достоїнство, здатність постояти за себе.

Дії її іноді носять імпульсивний характер. Відповідально ставиться до навчання в школі й завжди старанно виконує домашні обов'язки. Однолітки цінують її за працьовитість, здатність виявити співчуття. Доросла Марія випромінює навколо себе тепло, пещення, увагу. Вона завжди готова допомогти людині, що потрапила в лихо. У шлюбі вірна, але, щоб відносини із чоловіком були більше теплими і щирими, необхідно мати в родині хоча б одну дитину. Марія - дуже віддана мати, віддає всю себе дітям. Діти відповідають їй взаємністю, завжди виступають на її боці.

У Марії гарні відносини зі свекрухою, якщо вона стара й немічна жінка, якщо ж вона здорова й не має потреби у турботі, то можливі складності. Важко переживає невірність чоловіка.

ПРИВІТАННЯ

У День ангела хочу побажати, щоб твій ангел завжди тебе оберігав і допомагав тобі у всіх твоїх справах – домашніх і робочих, щоб усі твої починання були втілені в життя, щоб тебе завжди супроводжувала удача, процвітання і успіх.

ІЛАРІОН 

Ім'я Іларіон переводиться з давньогрецької як "веселий". Перебуванню цього імені у святцах ми зобов'язані життям й духовним подвигом блаженного митрополита Іларіона Печерського, схимонаха, моці якого перебувають у Печерськом монастирі. Отець Іларіон Печерський прославився відходом у далекі печери Києво-Печерської лаври, а також своїм подвижництвом, житієм в відлюдді й молитві, строгою аскезою і безприкладною святістю. Іларіон був поставлений князем Ярославом у якості першого споконвіку російського митрополита, незалежного від влади грецького імператора й візантійського патріарха. Іларіон володіє завидними якостями: почуттям гумору, чесністю, коммунікабельністю. Люди люблять його за вміння вислухати, дати пораду, підтримати.

ПРИВІТАННЯ

Вітаємо тебе з Днем Ангела! Нехай твій небесний охоронець буде завжди з тобою поруч і в хвилини радості, і в хвилини смутку, любові і розлучень, щохвилини, щосекунди. Коли ти впадеш, він – підніме, коли ти заплачеш – втішить, коли ти будеш радіти, він теж разом з тобою буде радіти.

СТЕПАН

Ім'я походить від давньогрецького слова "стефанос" і означає "вінок" Маленький Степан - пустотливий і непосидючий хлопчик, любить найрізноманітніші ігри. Спілкуватися з ним легко й весело. Степан дуже рухливий, і за підручниками йому всидіти важко.

Але, маючи гарну пам'ять, він швидко схоплює потрібний матеріал, легко його запам'ятовує. Батькам може завдавати турбот своїм невгамовним характером, а вчителі будуть його побоюватися за спостережливість і гострі зауваження, які він робить, помічаючи помилки дорослих. Степан може вибрати професію, пов'язану із творчим характером праці. Він буде гарним художником, модельєром, архітектором. У Степана багато друзів і знайомих, для нього відкриті всі двері. Швидко орієнтується в новій обстановці. Недовго пам'ятає образи. Особливо добре себе відчуває в жіночому товаристві. При дамах Степан блищить дотепністю, веселий і галантний, для кожної жінки знайде вдалий комплімент.

У сімейному ж житті відносини Степана із дружиною будуть складатися не так безхмарно. Надмірна товариськість Степана буде давати привід для ревнощів. Можливе розлучення й новий шлюб. Дітьми займається час від часу, перекладаючи всі турботи, пов'язані з їхнім вихованням, на дружину.

ПРИВІТАННЯ

Вітаю з Днем ангела! Нехай твій небесний охоронець буде завжди з тобою поруч – і в хвилини радості, і в хвилини смутку, і в любові, і розлуці. Словом, щосекунди! Коли ти впадеш, він – підніме, коли ти заплачеш – втішить, коли ти будеш радіти, він теж разом з тобою радітиме. Я ж допомагатиму йому виконувати цю почесну місію і теж буду поруч з тобою!

ІЛЛЯ

Російська форма давньоєврейського імені Ілія, що означає "сила божа".

Ілля - дуже хазяйновита людина. З дитинства він привчається надавати допомогу батькові й матері у всіх домашніх справах і опановує різноманітними навичками. Ілля може брати участь у будівельних роботах на дачній ділянці, займатися розведенням курей і кроликів, вирощувати врожай у саду й на городі, ремонтувати побутову техніку.

З Іллею не буде особливих проблем, якщо стежити за колом його знайомих, тому що Ілля не дуже розбірливий у виборі друзів і легко піддається поганому впливу. Має гострий розум. У характері Іллі переважають материнські риси. У суперечці запальний, але швидко бере себе в руки й готовий взяти провину на себе. За професією Ілля може бути лікарем, учителем, слідчим, слюсарем.

До створення сім'ї Ілля підходить докладно й по-хазяйськи. Не жениться доти, поки не буде впевнений, що буде здатний своїм заробітком забезпечити сім'ю. Дуже любить дітей. При всій своїй прихильності до сім'ї й будинку любить подорожувати.

ПРИВІТАННЯ

Бажаю неймовірної радості, приголомшливого успіху, чарівного натхнення, щирих посмішок, щирих друзів! А ще – вдалих днів, хороших новин, величезної сили духу, приємних подій та невичерпного оптимізму!

ЛАЗАР

Біблійне ім'я Лазар означає: Божа допомога. У Біблії Лазар - брат Марка й Марфи із селища Віфанія, якого відповідно до легенди Ісус воскресив з мертвих.

Характер доброзичливий. Лазарі найчастіше працьовиті. Схожі на матір, дуже спокійні. В основному виконавчі й старанні. Учаться непогано, деякі предмети, наприклад, фізика, їм не даються, але завдяки ретельності добре закінчують школу й продовжують своє навчання далі, хоча деякі з них потім працюють не за фахом. "Літні" - дуже вразливі й більше тримаються в тіні. Не люблять хвастощів, обов'язкові, особливо це стосується "липневих" Лазарів. Внутрішня інтелігентність заважає їм домогтися своєї мети в житті: вони пасують перед брутальністю й хамством. Багато працюють і добре уживаются з колективом. Люблять грати в шахи.

За професією Лазарі інженери, лікарі, кравці, педагоги, перукарі, електрики, адвокати, програмісти.

"Зимові" - уперті, наполегливі, важкуваті для сімейного життя, талановиті фахівці. Їхній талант розкривається після тридцяти років. У творчості Лазарі часто досягають високого професійного рівня. Женяться пізно, але стають гарними чоловіками й батьками, хоча дружини їм попадаються зі складним і вимогливим характером. Деякі Лазарі женяться на жінці з дитиною.

Ім'я Лазар має єврейське походження й переводиться як "бог", "помічник". Заступник - святий Лазар Константинопольський, іконописець, ієромонах, сповідник. За шість днів до Великодня, у який Господь готувався прийняти хресну смерть, він прийшов у Віффанію й там воскресив померлого друга свого Лазаря, показавши тим Божественну силу свою й запевнивши людей у загальному воскресінні всіх померлих.

Лазарі - спокійні й терплячі люди. Вони врівноважені, вдумливі, працьовиті, але повільні, а підганяти їх - заняття абсолютно безглузде. У них золоті руки, вони домовиті, гарні сім'янини. Власники цього імені старанні в праці й багато часу проводять на роботі. Лазари наділені великою добротою, у них багато друзів.

ПРИВІТАННЯ

Хай Ангел-Хранитель вночі
Запалить тобі три свічі…
Перша свіча – за любов:
Даруй її знов і знов.
Друга – за доброту,
правду і прямоту…
Третя свіча – оберіг
Від всіх негараздів і лих.

САВА 

Ім’ям Сава батьки називають хлопчиків у православних і католицьких сім’я Росії, України, Білорусії, Грузії та Ізраїлю.

У лінгвістів немає єдиної теорії щодо виникнення імені Сава. Одні фахівці вважають, що з мови давніх євреїв воно перекладається як «досвідчений» або «мудрий». Інші філологи заявляють, що ім’я Сава — скорочення від Савватиос, що відсилає нас до слова «субота».

Спочатку ім’я Сава було скороченням від імені Савелій. Іноді його пишуть без подвоєною «в». Крім того. Сава, як короткий варіант, застосуємо до таких імен як Саватій, Савиниан і Саверін, Савелла, Варсава та іншим. У цій статті приведені дати іменин тільки безпосередньо для Сави.

Володар імені Сава відрізняється м’якістю і душевністю. Сава не схильний бути дріб’язковим, склочним або інтриганом. Сава може бути надмірно емоційним, але інші люди побачать лише маску крижаного спокою, так як він добре вміє приховувати свої справжні переживання. Носій імені Сава відрізняється самовпевненістю і гордістю. Він завжди намагається зберегти обличчя. Саввушку можна описати як честолюбну людину, яка постійно намагається привернути до себе погляди інших людей. Проте Сава ніколи нічого не зробить без ретельного аналізу всіх можливих наслідків того або іншого рішення. Сава відрізняється відповідальністю і справедливістю. Часто він воліє бути один, ніж у великій веселій компанії. Всередині Сави може вирує справжній ураган почуттів, але про це ніхто ніколи не дізнається.

ПРИВІТАННЯ

Ти вір в життя і будь собою.
Хай час летить собі, а ти,
Як сонце ранньою весною,
Цвіти промінням золотим.
І хай в очах твоїх відкритих
Нестримна молодість буя,
І хай несе тебе по світу
Життя бурхлива течія.
І завжди ангел-хоронитель
Тебе боронить від біди,
Ти просто вмій життю радіти
Й по ньому з усмішкою йди!