Сьогодні з іменинами вітають Олександра та Івана.

ОЛЕКСАНДР

Ім'я походить від грецьких слів, "алекс" - захисник і "андрос" - чоловік.

У дитячому віці Олександри нерідко хворіють, але якщо підлітками починають загартовуватися й займатися фізичними вправами, тоді з них виростають міцні й стійкі чоловіки. Олександри завзято домагаються своєї мети. Вони можуть стати на чолі колективу й уміло керувати ним, опираючись при цьому на найбільш здатних людей, довіряючи їм найбільш складні справи. Мають репутацію справедливих людей. Одне з уразливих місць Сашка - слабість до вина. У стані сп'яніння втрачають над собою контроль, починають хизуватися й прагнуть випередити партнерів по застіллю. Але деякі серйозні події в житті рідних і близьких можуть назавжди відвернути Сашка від захоплення спиртним.

У спілкуванні з жінками Олександр намагається не забувати жодної дрібнички - допомогти одягти пальто, подарувати букет квітів, особливо ретельно поголитися перед побаченням, наговорити якнайбільше компліментів - все це стає в нього звичкою. Але найщиріші компліменти не варто приймати занадто серйозно, такий прояв почуттів очікує й інших жінок.

Народжені влітку Олександри особливо сильно люблять дітей, як своїх, так і чужих. Народжені іншої пори року у відносинах з дітьми більше стримані.

ПРИВІТАННЯ

Хай добрий Ангел береже повік
Вогонь зорі, що долею зветься.
Життя, неначе вишитий рушник,
Багрянцем калиновим усміхнеться.
Нехай волошками цвітуть літа прекрасні,
Нехай здійсняться тисячі бажань,
Щоб доля дарувала тільки щастя,
Ні грама бід, ні капельки страждань!

ІВАН 

Це ім'я має стародавню форму Іоанн давньоєврейського походження, що означає "Яхве (Бог) змилостивився, помилував".

Хлопчики з таким розповсюдженим ім'ям можуть мати самий різний характер. Вони можуть бути тихими й непримітними, можуть бути непосидами й бешкетниками. В Іванах можливе сполучення найрізноманітніших якостей: сили й слабості, добра й жорстокості, ніжності й гніву

Мають надзвичайно широке коло інтересів і захоплень, за багато що беруться й багато чого їм вдається зробити. Івани зустрічаються серед людей самих різних професій, вони можуть бути лісорубами, поетами, льотчиками, лікарями, вантажниками. Відкриті назустріч усьому світу.

Завжди в курсі справ своїх родичів і близьких знайомих. За столом прагнуть зібрати численну компанію й повеселитися від душі. Івани, як правило, щедрі, але зустрічаються й скупі. Серед захоплень неодмінно футбол, риболовля. Політичні події теж не залишаються осторонь. Жінці, що вирішила зв'язати свою долю з Іваном, треба пам'ятати, що її буде чекати відчайдушне життя. Будинок завжди буде відкритий, вервечка гостей ніколи не буде перериватися.

Іван довірливий і чуйний. Він гнучкий, але може бути й упертим, якщо справа торкнеться його кревних інтересів. Дорожить шлюбом, але може захопитися однієї з подружок дружини.

Не ревнивий. Але на залицяння за своєю дружиною може відреагувати непередбаченим чином. У домашнім господарстві роботу ділить на чоловічу й жіночу й свою частину справ виконує без нагадувань. Діти дуже люблять батьків, що носять ім'я Іван.

ПРИВІТАННЯ

Ангел вдома в тебе був,
Тож молитву твою чув,
І на твої іменини,
Вже дарує щохвилини:
Пуд здоров'я і пуд віри,
Кілограмів сто надії,
Фунтів тисячі любові,
І кохання не на слові,
А каратів так відерце,
Радості у Ваше серце,
Ну і ще букет удачі,
І добра у Вашу вдачу!