Кожного року 7 квітня християни відзначають велике релігійне свято – Благовіщення Пресвятої Богородиці. Це одне з 12 найважливіших свят. Цього року Благовіщення відзначають в умовах карантину. Вірян закликають берегти своє здоров'я та дотримуватись законодавства. А саме не йти до храму, молитись вдома і дивитись службу онлайн.

9 ранку. Свято - Воскресенський кафедральний собор. У верхньому храмі служіння веде Православна церква України, в нижньому храмі громада УПЦ МП. Віряни один за одним підходять до церкви.

Більшість людей стоять на дворі. На вході у нижній та верхній храм стоять чергові і контролюють кількість людей, які можуть зайти у середину.

Віряни нижнього храму стояли навкруги собору. До 11 години черга зібралась у кілька метрів.

Дивіться також"Дерева горіли як свічки!": у Рівному батько з сином власним одягом гасили суху траву

Деякі, люди котрі проходили повз храму - засуджували зібрання вірян. Мовляв, у час карантину варто молитись вдома.

Біля Свято - Покровського кафедрального собору людей майже не було. Віряни, яких ми зустріли, розповіли, що служба проходить всередині з малою кількістю прихожан.

Нагадаємо, в Україні не будуть закривати церкви на час карантину. Проведення богослужінь у храмах з дотриманням санітарних карантинних норм та участю не більше 10 осіб - дозволяється. Але людей просять максимально перебувати вдома і дивитись служби онлайн.