Сьогодні іменини святкують Марія, Василь, Гаврило, Феодосій.

МАРІЯ

Ім'я має давньоєврейське походження. Існує кілька значень імені - гірка, улюблена, уперта.

Маша - добра, ніжна, спокійна дівчинка. У неї улюблене заняття - побути нянькою для маленьких дітей. Дуже вразлива, важко переживає навіть невелике зауваження на свою адресу. У той же час у її характері присутні твердість, достоїнство, здатність постояти за себе.

Дії її іноді носять імпульсивний характер. Відповідально ставиться до навчання в школі й завжди старанно виконує домашні обов'язки. Однолітки цінують її за працьовитість, здатність виявити співчуття. Доросла Марія випромінює навколо себе тепло, пещення, увагу. Вона завжди готова допомогти людині, що потрапила в лихо. У шлюбі вірна, але, щоб відносини із чоловіком були більше теплими і щирими, необхідно мати в родині хоча б одну дитину. Марія - дуже віддана мати, віддає всю себе дітям. Діти відповідають їй взаємністю, завжди виступають на її боці.

У Марії гарні відносини зі свекрухою, якщо вона стара й немічна жінка, якщо ж вона здорова й не має потреби у турботі, то можливі складності. Важко переживає невірність чоловіка.

ПРИВІТАННЯ

Вітаючи Тебе сьогодні,
Сказати хочу знов і знов,
Нехай завжди живуть з Тобою
Надія, Віра та Любов.
Хай добрий Ангел із небес
Боронить і не розчарує,
І дивних тисячі чудес
В житті твоїм Тобі дарує.

ВАСИЛЬ

Ім'я походить від давньогрецького слова, яке означає "царський, царствений".

Василь у дитинстві дуже любить возитися зі звіринками й пташками, ніколи не скривдить беззахисну істоту. Вася - мазунчик бабусь і дідусів. Йому постійно необхідно перебувати в товаристві однолітків. Спілкування із друзями у Василя на першому місці.

Він може вступити в конфлікт із дружиною, щоб не допустити обмеження інтересів товариша. Василеві подобається його робота, але він не буде прагнути до першості у своїй справі, щоб не зачепити честолюбні помисли своїх друзів. Одна з небагатьох негативних якостей Василя - це пристрасть до спиртного. На роботі це захоплення йому прощається, тому що він сумлінно ставиться до своїх обов'язків і має гарні професійні якості. Василь любить футбол і хокей, але сам не грає, а воліє похворіти на трибуні в компанії друзів.

У відносинах з жінками Василь прагне продемонструвати лицарські якості, і йому приємно, якщо його прагнення будуть помічені. Василь - людина обов'язку. У нього навіть думок не буде про розлучення, якщо виявиться, що в дружини не надто приємний характер або вона погана господарка. Василь безмовно прийме всі побутові незручності й не стане нарікати на свою долю.

Народження дитини для Василя - величезна подія. Він відчуває до своїх дітей найдужчі почуття, у чомусь порівнянні з материнськими. У Василя не буває проблем у відносинах з тестем, а от до тещі від носиться з побоюванням.

ПРИВІТАННЯ

Імя дивовижне на світі існує,
І скажемо щиро-найкращим пасує.
І той,кому Бог це імя посилає,
В житті наче зіронька ясная сяє.
То ж хочу нині я тобі побажати
Тепло щирих друзів в житті відчувати,
Коханою бути,любов дарувати!
З Днем Ангела!!!

ГАВРИЛО 

У перекладі з давньоєврейського - божественний воїн. У Біблії Гаврило - ангел, що, згідно "Євангелію від Луки", повідомив священикові Захарієві про народження Ісуса.

Характер покладливий, упертий. Улюбленець матері, схожий на неї по характеру. У раннім дитинстві буває замкнутий, хворобливий. Дуже багато читає. Себелюбний, але до людей ставиться завжди добре. Має аналітичний склад розуму, завжди спочатку подумає, а потім зробить. Не нав'язує своєї думки, не любить і установок зверху.

Дуже гостинний і добрий, у житті в нього завжди є заздрісники. Ніколи не піддається паніці, терплячий. Дуже вразливий. Любить колекціонувати картини, стародавні речі, марки. Гарний сім'янин. З людьми сходиться важко, а розлучається легко.

Ці чоловіки - лідери. Володіють іноземними мовами. Раціоналісти. "Зимові" - покладливі й роблять гарну кар'єру. Вони завжди чинять виважено, обмірковуючи кожний крок. Не піддаються впливу, можуть вислухати пораду, але зроблять по-своєму.

Їхній зовнішній спокій оманливий - вони гарні актори й свої труднощі вміють добре сховати, тим більше, що по природі оптимісти. Займаються спортом, але значних результатів не досягають, роблять це в ім'я здоров'я. Гарні сім'янини, діти їх дуже люблять. Люблять довго розмовляти по телефону. Можуть прекрасно викладати свої думки, але це стосується тільки "весняних".

Чоловіки з таким ім'ям мають гарну інтуїцію, комунікабельні, їм притаманні і кар'єристські міркування, і вони багато чого домагаються в житті. Це ім'я сходить до давньоіудейської мови й перекладається як "чоловік Божий" або "міцність Божа". Один із семи архангелів був названий цим ім'ям. Йому приділяється значне місце в єврейських талмудах, оскільки саме він витлумачив сон пророка Даниїла, провістивший Пресвятій Діві Марії народження Христа, а Захарії - появу на світ Іоанна. Заступник цього дня - Гаврило Іверський, святогорець.

Всі власники цього ім'я з легкістю долають перешкоди на шляху, не зупиняються перед труднощами в справах і роботі. Але що стосується особистих відносин, тут Гаврило часом не може тримати ситуацію під контролем, він прощає всі зради й терпить будь-які витівки своєї другої половини.

ПРИВІТАННЯ

Хай Ангел-Хранитель вночі
Запалить тобі три свічі...
Перша свіча - за любов:
Даруй її знов і знов.
Друга - за доброту,
правду і прямоту...
Третя свіча - оберіг
Від всіх негараздів і лих.

ФЕОДОСІЙ

Давньогрецьке - "богом даний".

З раннього дитинства розташований до інфекційних захворювань; імунітет у нього ослаблений, не відрізняється стійкістю нервова система. Раніше своїх однолітків починає ходити. Рано і дуже болісно ріжуться зубки, це супроводжується високою температурою і нерідко - застудою. Кілька розсіяний, хоче дізнатися все відразу, все спробувати на ходу забуває про те, що його хвилювало секунду тому. Зростає усміхненим і добродушним хлопцем, але дуже образливим. Якщо його потрібно заспокоїти, нагодувати або, одягти на прогулянку, то це можна зробити, лише відволікаючи його увагу.

Таким він залишається і дорослим: якщо йому хочеться на вечерю смаженої картоплі, то можна запропонувати йому манної каші і розписати, яка вона ніжна і смачна, і Феодосії тут же погодиться на цей варіант. Умовити його не становить праці. Однак у серйозних питаннях він не тільки незговірливий, але і непоступливий, переконати його важко, якщо він вибрав і дотримується визначеної позиції, впевнений у своїй правоті.

Феодосії - турботливий батько, балує дітей, багато часу проводить з ними, хоча виховувати їх не вміє і не намагається. Завжди бере ініціативу на себе, але може розраховувати на його тверде плече: він підтримає і допоможе, але, на жаль, найчастіше радою. Як правило, дружина у нього рішуча, самостійна, тверда за характером жінка.

Він однолюб за характером, і та, яка зможе домогтися його любові, буде найщасливішою жінкою. Феодосія потрібно розворушити і в сексуальному відношенні: але якщо він увійде у смак, то буде самим ніжним чоловіком, що в поєднанні з вірністю робить його вельми рідкісним екземпляром.

Важко йде на зближення з жінками, завжди зайнятий своїми проблемами. Він послужливою і чуйний. Однак має багато друзів серед жінок-колег, вони можуть на неї розраховувати, якщо це необхідно. Феодосія можна закохати в себе, якщо постійно виявляти до нього підвищену увагу, бути довгий час поруч з ним, змусити його звертати на себе увагу. Одружується пізно: йому потрібна дівчина, яка сама виявить ініціативу.

Феодосії спокійний, не любить сварок, ввічливий та привітний з усіма. Пунктуальний, акуратний, обов'язковий. Кілька повільний, ставний. Він у міру честолюбний, головне - щоб займатися тією справою, яка йому подобається, чим захоплений. Нерозторопність заважає йому зробити швидко хорошу кар'єру, але на службі його цінують як надійного партнера, довіряють йому найскладніші ділянки роботи. Затишно почуває себе в колі близьких людей. Товариський, але уникає галасливих компаній. У домашньому господарстві поганий помічник, не любить возитися з поломками, хоча багато чого вміє робити сам.

ПРИВІТАННЯ

Хай ангел життя твоє оберігає,
Біда нехай тебе не знає,
Хай горе від тебе біжить,
Друзі нехай не кривдять.
І що б усім ворогам на зло
Тобі завжди у всьому везло!