Сьогодні іменини святкують Артем, Захар, Петро, Яків, Степан.

АРТЕМ

У перекладі з давньогрецького означає "непошкоджений", "бездоганного здоров'я".

Незважаючи на своє ім'я Артеми в дитинстві постійно хворіють на респіраторні захворювання. У школі, як правило, у них не виникає ніяких складностей. Артеми спокійні, намагаються бути ненав'язливими в спілкуванні. Товариські й дружелюбні.

Можуть об'єктивно оцінити ситуацію. Завжди говорять правду, через що можуть потрапити в неприємну ситуацію. Усього домагаються своєю працею, кар'єра для них не головне. Дуже віддані й уміють зберігати таємниці.

Артеми можуть бути лікарями, журналістами, електриками, архітекторами, учителями, будівельниками. Їм доступні практично будь-які професії й скрізь вони процвітають. Для жінок Артем - знахідка. Він гарний чоловік, зразковий сім'янин.

Завжди допомагає по будинку. Любить подорожувати й приймати гостей.

"Осінні" Артеми наполегливі, але не конфліктні. Мають здібності, але не всі з них будуть реалізовані.

"Зимові" - більші сперечальники, люблять переливати з пустого в порожнє. Їм часто дістається через те, що прагнуть завжди й у всьому узяти гору. Як правило, у першому шлюбі їм не щастить, але заради дітей вони несуть свій хрест. Дуже обов'язкові. Друзів у них небагато, вони не кожного назвуть своїм другом. Добре продумують свої дії й насторожено ставляться до партнерів - якщо у відношенні останніх виникає яка-небудь підозра, дипломатично відмовлять їм.

"Літні" - більш спокійні й терплячі до думки інших, хоча й захопливі натури. Вони піклуються про слабких, люблять тварин. Не позбавлені поетичного хисту. Мають непогану інтуїцію. Добре водять машину, люблять їздити у відрядження, подорожувати. У них усе ладиться в руках; почавши справу, неодмінно доведуть її до кінця.

ПРИВІТАННЯ

Хай Ангел простелить троянди багряні
На довгій життєвій стежині.
Хай тануть у серці щастя й кохання
І радістю повниться кожная днина!

ЗАХАР

Ім’я Захар давньоєврейського походження й означає: божа пам'ять. Ім'я популярно не тільки в Росії, але й у Грузії, у Вірменії.

Маленький Захар може годинниками збирати й розбирати "Конструктор". Робить він це тихо й зосереджено. Може принести хворого кошеняту й доглядати за ним. Уважний і турботливий стосовно навколишніх його людей.

Його пристрасть - техніка. Нерідко Захари працюють водіями. Гуманітарні спеціальності вибирають рідше. Люблять природу. Ліс, річка, степовий луг - його слабкість. Якщо в нього є клаптик землі, обов'язково посадить там плодові дерева.

Це ім'я обдаровує людину величезною добротою й широкою натурою. Якщо в сім'ї туговато із грішми, краще не посилати його на базар: він не тільки не буде там торгуватися, але й, швидше за все, "забуде" взяти здачу. Захар товариський і гостинний, із задоволенням запрошує до себе не тільки друзів, але й випадкових попутників.

Дружить із сусідами. У неділю ви можете застати Захара за прибиранням квартири. Він робить це охоче й навіть із натхненням, втягуючи в домашню роботу дітей, тому що вважає: праця - кращий спосіб правильного виховання. У сім'ї Захара найчастіше народжуються хлопчики. Контролює навчання дітей, майже не пропускає батьківських зборів. Так само відповідально він ставиться й до своїх батьків. Захар - любитель сентиментальних історій і фільмів. Людські страждання викликають у нього бажання допомогти, і заради цього він готовий піти на власні незручності, понести певні жертви. Усе, що він робить, позбавлено всякої користі. До Захарів часто тягнуться жінки, що пережили нещасну любов, і нерідко буває так, що, висповідавшись і знайшовши співчуття, вони стають їхніми дружинами.

Одружується Захар пізно й, як правило, на жінці з дитиною. Доброта, м'якість, незлобивість Захара, його природна нездатність до насильства закінчується майже завжди тим, що дружина займає командне положення в сім'ї. У цьому не буде нічого страшного, якщо дружина тактовна, у противному випадку можна травмувати чутливу натуру Захара. Захар не схильний до зради, довіряє дружині, домосід. Майже не п'є.

Ім'я має давньоєврейське походження, переводиться як "Бог згадав". На Русі ім'я з'явилося після прийняття християнства, прийшло з Візантії. Святим заступником є Захарій, один із дванадцяти малих пророків. Він народився під час вавилонського полону, пережив його й після повернення з нього намагався внести посильний вклад у моральне відродження народу.

Передбачається, що Захарій загинув насильницькою смертю від рук іудеїв за викривальну проповідь, "між храмом і жертовником". Людина, названа цим ім'ям, має ряд відмітних якостей, таких, як стійкість, віра, чесність, почуття відповідальності.

ПРИВІТАННЯ

Вітаю Вас з Днем Ангела!
Хай сонечко Вам усміхається,
Щоб квітла в житті весна
Удача хай Вас не цурається,
Щоб Ви весела, щаслива була.

ПЕТРО 

Ім'я походить від давньогрецького слова "Петра", що означає "стрімчак, кам'яна брила".

Петро - допитливий хлопчик. З раннього віку він починає мучити батьків питаннями. Його цікавить усе: навіщо будують гнізда пташки, де вночі перебувають трамваї, як улаштований будильник. Маленький Петро музично обдарований, у нього може бути непоганий голос. Батькам було б непогано влаштувати сина в музичну школу.

Петро вчиться легко й не доставляє турбот учителям. Замолоду часто займається колекціонуванням фотографій артистів і музичних записів співаків. Петро по закінченні школи прагне продовжити утворення. У своїй спеціальності бореться за лідерство, і тому дуже ретельно ставиться до своєї професійної підготовки. У Петра є схильність до аналізу й систематизації, тому він може стати слідчим, математиком, інженером.

У виборі дружини не квапиться, довго перевіряє чи відповідає обраниця його ідеалу. Одна з основних вимог до дружини - це бути вірною, інші якості для Петра не настільки важливі. У ревнощах може бути нестриманим.

Дуже любить свою матір, і тому дружині Петра треба зважати на вплив свекрухи на вчинки чоловіка. Домашньою роботою займається час від часу. П'є небагато й рідко, в основному по святах.

ПРИВІТАННЯ

Вітаю Вас з Днем Ангела!
Хай сонечко Вам усміхається,
Щоб квітла в житті весна
Удача хай Вас не цурається,
Щоб Ви весела, щаслива була.

ЯКІВ

Ім'я являє собою російську форму від давньоєврейського імені Іаков, переклад якого в переносному значенні можна розуміти як "другий по народженню".

Яків з раннього дитинства демонструє практичність і ощадливість. Він повільно пристосовується до нової ситуації й нових людей, йому потрібен час, щоб ретельно все обміркувати. Віддає перевагу старим і перевіреним друзям. З особливою повагою ставиться до свого батька.

Вважає його головним зразком для наслідування. Любить читати пригодницькі й науково-фантастичні романи. Вибирає професію, зв'язану зі спокійною й ґрунтовною роботою. Може бути письменником, кравцем, пастухом.

Працьовитий і будь-яку справу намагається довести до логічного завершення. У важливих справах буде наполягати на своєму, але доводити справу до серйозних конфліктів не буде. Яків вибирає в дружини розумну й ділову жінку, що може створити будинку затишок і теплі відносини в сім'ї. У спілкуванні делікатний, м'який, постарається ніколи не нанести випадкову образу.

Яків не може відмовити людям у чомусь, тому його дружині треба вчасно втрутитися в події й перешкодити можливим негативним наслідкам. Яків любить свій будинок, любить приймати друзів. П'є в міру, віддає перевагу легким винам. Багато часу приділяє дітям.

ПРИВІТАННЯ

В день Ангела бажаю я любові
І від душі успішних перемог,
Натхнення, щастя світлого, здоров’я
І хай тебе оберігає Бог!

СТЕПАН 

Ім'я походить від давньогрецького слова "стефанос" і означає "вінок" Маленький Степан - пустотливий і непосидючий хлопчик, любить найрізноманітніші ігри. Спілкуватися з ним легко й весело. Степан дуже рухливий, і за підручниками йому всидіти важко.

Але, маючи гарну пам'ять, він швидко схоплює потрібний матеріал, легко його запам'ятовує. Батькам може завдавати турбот своїм невгамовним характером, а вчителі будуть його побоюватися за спостережливість і гострі зауваження, які він робить, помічаючи помилки дорослих. Степан може вибрати професію, пов'язану із творчим характером праці. Він буде гарним художником, модельєром, архітектором. У Степана багато друзів і знайомих, для нього відкриті всі двері. Швидко орієнтується в новій обстановці. Недовго пам'ятає образи. Особливо добре себе відчуває в жіночому товаристві. При дамах Степан блищить дотепністю, веселий і галантний, для кожної жінки знайде вдалий комплімент.

У сімейному ж житті відносини Степана із дружиною будуть складатися не так безхмарно. Надмірна товариськість Степана буде давати привід для ревнощів. Можливе розлучення й новий шлюб. Дітьми займається час від часу, перекладаючи всі турботи, пов'язані з їхнім вихованням, на дружину.

ПРИВІТАННЯ 

Вітаючи Тебе сьогодні,
Сказати хочу знов і знов,
Нехай завжди живуть з Тобою
Надія, Віра та Любов.
Хай добрий Ангел із небес
Боронить і не розчарує,
І дивних тисячі чудес
В житті твоїм Тобі дарує.