Сьогодні іменини святкують Василь, Сергій,Таїсія, Поліна, Дарина та Софія.

ВАСИЛЬ

Ім'я походить від давньогрецького слова, яке означає "царський, царствений".

Василь у дитинстві дуже любить возитися зі звіринками й пташками, ніколи не скривдить беззахисну істоту. Вася - мазунчик бабусь і дідусів. Йому постійно необхідно перебувати в товаристві однолітків. Спілкування із друзями у Василя на першому місці.

Він може вступити в конфлікт із дружиною, щоб не допустити обмеження інтересів товариша. Василеві подобається його робота, але він не буде прагнути до першості у своїй справі, щоб не зачепити честолюбні помисли своїх друзів. Одна з небагатьох негативних якостей Василя - це пристрасть до спиртного. На роботі це захоплення йому прощається, тому що він сумлінно ставиться до своїх обов'язків і має гарні професійні якості. Василь любить футбол і хокей, але сам не грає, а воліє похворіти на трибуні в компанії друзів.

У відносинах з жінками Василь прагне продемонструвати лицарські якості, і йому приємно, якщо його прагнення будуть помічені. Василь - людина обов'язку. У нього навіть думок не буде про розлучення, якщо виявиться, що в дружини не надто приємний характер або вона погана господарка. Василь безмовно прийме всі побутові незручності й не стане нарікати на свою долю.

Народження дитини для Василя - величезна подія. Він відчуває до своїх дітей найдужчі почуття, у чомусь порівнянні з материнськими. У Василя не буває проблем у відносинах з тестем, а от до тещі від носиться з побоюванням.

ПРИВІТАННЯ

Вітаючи Тебе сьогодні,
Сказати хочу знов і знов,
Нехай завжди живуть з Тобою
Надія, Віра та Любов.
Хай добрий Ангел із небес
Боронить і не розчарує,
І дивних тисячі чудес
В житті твоїм Тобі дарує.

СЕРГІЙ

Ім'я походить від римського родового імені Сергіус, що означає "високий, вельмишановний".

У дитинстві Сергій - слабкий і хворобливий хлопчик. З віком він стає більш міцним, починає займатися спортом. У його характері усе сильніше проявляються мужні риси. Сергій віддає перевагу енергійним діям , але в нього також зберігається здатність і до співпереживання. У роботі Сергій проявляє сумлінність, обов'язковість, завжди виконує свої обіцянки і йому не треба двічі нагадувати про щось. Свою думку про навколишніх воліє тримати при собі. Серед захоплень на першому місці музика й кіно. Бере участь у художній самодіяльності. Сергії часто стають акторами, композиторами, художниками.

З рідними й близькими Сергій покладливий і згідливий, турботливий у відносинах зі своїми батьками. Намагається поводитися так, щоб випадково не нанести образу навколишнім. Зі своїми проблемами Сергій справляється поодинці, не присвячуючи навколишніх у свої щиросердечні переживання.

Сергія приваблюють спокійні й ласкаві жінки. Дуже охоче бере участь у господарських справах по будинку. Майстер на всі руки. Лідерством в сім'ї готовий поступитися дружині, але у важливих питаннях готовий відстоювати свою точку зору. Серед друзів любить розповідати анекдоти. П'яніє повільно.

ПРИВІТАННЯ

Імя дивовижне на світі існує,
І скажемо щиро-найкращим пасує.
І той,кому Бог це імя посилає,
В житті наче зіронька ясная сяє.
То ж хочу нині я тобі побажати
Тепло щирих друзів в житті відчувати,
Коханою бути,любов дарувати!
З Днем Ангела!!!

ТАЇСІЯ

Жіноче ім'я Таїсія в перекладі з давньогрецького означає "належна богині Ізіді". Як відомо, культ богині Ізіди по своєму походженню єгипетський, так що покровителька імені - Таїсія Єгипетська. Спокійна, товариська, розважлива, допитлива дівчинка, вона буде серйозно вивчати незнайомих людей, уважно придивляючись до них.

Це ім'я пасує Дівам, Скорпіонам. Не гармоніює воно з характером Тельця й Водолія.

ПРИВІТАННЯ

В день Ангела бажаю я любові
І від душі успішних перемог,
Натхнення, щастя світлого, здоров’я
І хай тебе оберігає Бог!

ПОЛІНА

Розмовна форма імені Аполлінарія. Походить від імені давньогрецького Бога сонця Аполлона.

Серед своїх друзів Поліна особливо виділяється своєю доброзичливістю, чуйністю, безкорисливістю. Вона завжди готова приголубити скривджену подружку, заспокоїти маля, поспівчувати захворілій бабусі. Почуття заздрості їй не знайоме - буде радуватися разом з усіма.

У Поліні вистачає любові на близьких людей, на всіх звіринок, на все живе, що перебуває поруч. Вона може допомогти вчителям, ніколи не скривдить своїх друзів. Доросла Поліна в справах докладна й надійна, береться за будь-яку роботу. Не забуває й про свій зовнішній вигляд. Здатна сама собі зшити гарне плаття. У заміжжі дуже терпимо ставиться до вільностей чоловіка, буде навіть намагатися знайти йому виправдання.

Інтереси родини для неї вище всього. Вона не прагне зробити службову кар'єру, одержати престижну спеціальність. Завжди намагається знайти роботу ближче до будинку, щоб була можливість заскочити додому в обідню перерву й перевірити, чим займаються діти.

Після роботи поспішає скоріше до своїх домашніх справ. Поліна - чудова мати. Багато уваги приділяє дітям, завжди в курсі їхніх справ, активно відвідує батьківські збори, радиться із учителями, як краще займатися вихованням своїх дітей.

ПРИВІТАННЯ

Хай Ангел-Хранитель вночі
Запалить тобі три свічі...
Перша свіча - за любов:
Даруй її знов і знов.
Друга - за доброту,
правду і прямоту...
Третя свіча - оберіг
Від всіх негараздів і лих.

ДАРИНА

У перекладі з древнеперсидского — переможниця, сильна, могутня.

Дівчинка Даша в дитинстві часто командує своїми однолітками в іграх. Вона тямущя, імпульсивна у вчинках. Може швидко навести порядок серед дітей і навіть побитися із забіяками. Не виносить самотності, любить галасливі і веселі ігри. Але Дарина проводить час не лише в забавах, а й багато допомагає матері у веденні домашнього господарства.

Вона привчена до організованості і наполегливості. Всі книги і зошити складені у порядку. Вчиться непогано, але довго сидіти за уроками не може, їй не вистачає посидючості та працьовитості. Виручає її природна кмітливість і гарна пам'ять. Однокласники побоюються її їдких зауважень. Вчителі бачать у ній помічницю, але громадською роботою займається без бажання і намагається ухилитися від неї.

Дарина добре шиє і в'яже, вміє зі смаком одягатися. Косметикою не зловживає. Найбільше їй підійде робота журналіста, психолога, страхового агента.

Вступаючи в шлюб, Дар'я вважає, що спільне життя має починатися «з нуля». Всі дошлюбні захоплення, романи, прихильності повинні бути викреслені. Для сімейного життя береться тільки те, що дозволить їй і чоловікові почувати себе щасливими. Дарина відразу починає ладити з усіма родичами чоловіка, запрошує їх у гості. Любить займатися домашнім господарством. Її пристрасть — це всілякі варення, соління та консервування. Береже самолюбство чоловіка і при сторонніх всіляко уникає робити йому критичні зауваження.

ПРИВІТАННЯ

Хай ангел життя твоє оберігає,
Біда нехай тебе не знає,
Хай горе від тебе біжить,
Друзі нехай не кривдять.
І що б усім ворогам на зло
Тобі завжди у всьому везло!

СОФІЯ

Ім'я має давньогрецьке походження й означає мудрість.

Маленька Софія - ніжна, добра дівчинка. У відносинах з незнайомими людьми соромлива й не відрізняється зайвою довірливістю. У той же час вона здатна виявити співчуття до слабкої й беззахисної істоти й надати посильну допомогу людині, що потрапила в скрутний стан. Товариші по службі особливо цінують у Софії сумлінність і лагідність. Вона гарний фахівець і швидко просувається по службовим сходам. Усього в житті домагається сама, не розраховуючи на допомогу. Софія делікатна, тому не завжди зможе перервати тривалу розмову, щоб не нанести людині образу. Вона завжди готова надати допомогу чужій дитині, що лишилась на час без догляду, буде доглядати за самотньою бабусею.

Софія - відмінний кулінар і їй вдається організувати застілля на найвищому рівні. Любить приймати гостей. Здатна зламати благополучне сімейне життя, якщо в житті зіштовхнеться із сильним любовним почуттям. Стежить за модою, але в одязі не допускає екстравагантності. З батьками чоловіка підтримує гарні стосунки.

ПРИВІТАННЯ

Хай Ангел на іменини
Здійснить всі бажання,
Несе щастя щохвилини,
Успіх й процвітання.
Радістю життя вквітчає
І додасть здоров‘я,
Мудрістю благословляє,
Добром і любов‘ю!