Сьогодні іменини святкують Микита, Світлана, Олександра, Марія, Клавдія, Віктор та Юліана

МИКИТА

Давньогрецького походження: переможець.

Це чоловіки, які знають собі ціну. Вони егоїстичні й цілеспрямовані, вибирають собі мету, ідуть до неї прямим шляхом. Не люблять, щоб ними командували, вони наполегливі, уперті й одночасно, чутливі й уразливі. Зовні схожі на матір, характер же в них батьківський.

Сімейне життя їх складається важко, але, люблячи дітей, воліють не розводитися. Дуже віддані сини. У цих чоловіків талант від Бога. Вони лідери, щоправда, це не поширюється на сімейне життя. Друзів у них небагато, Микита позбавлений дипломатичності, не бажає ні до кого пристосовуватися й не терпить нічиєї переваги.

"Зимові" - складні в спілкуванні, сперечальники. Працьовиті, свої плани продумують до дріб'язків. Не терплять довгих розмов по телефону. "Літнім" не дуже щастить в шлюбі, але вони терплячі. Люблять тварин, часто тримають у будинку собаку. Люблять їздити у відрядження й водити свій автомобіль (але не ремонтувати його). Турботливі сини.

ПРИВІТАННЯ

В день святковий гріють душу,
Теплі побажання,
Настрій свята в серці творять,
Щирі привітання!
В іменини ми бажаєм,
І щодня й щомиті,
Хай тобі допомагає,
Ангел покровитель!

СВІТЛАНА

Ім'я слов'янського походження, від слова "світла".

Світлана з дитинства відрізняється суперечливим і складним характером. Вона дуже високої про себе думки, але вчиться посередньо, у неї немає особливих здібностей, завдяки яким вона виділялася б серед однолітків. Багато часу приділяє суспільній роботі, у неї є схильність командувати. Легко приймає сказане людьми на віру.

У той же час Світлана - добра людина й здатна надати зовсім безкорисливу допомогу. Замолоду починає особливо ретельно стежити за своєю зовнішністю, в одязі намагається додержуватися моди, але іноді їй змінює почуття міри. Світлані подобається перебувати серед чоловіків, спілкування з жінками не доставляє їй такого задоволення. У випадку постійних невдач у житті здатна засвоїти уроки зі зроблених помилок і круто змінити свій спосіб життя. Може поміняти роботу, стати більше поступливою й товариською. Добре пристосовується до обстановки.

Не позбавлена працьовитості. Щастя Світлани завжди залежить від неї самої. Перш ніж вийти заміж, постарається переконатися, що її обранець гідна людина й має до неї дійсні почуття. Здатна бути гнучкою й дипломатичною у відносинах із чоловіком і родичами, тому всі ставляться до неї з любов'ю. Дуже прив'язана до дітей, багато зусиль докладає, щоб дати їм гарну освіту. З віком стає зразковою господаркою.

ПРИВІТАННЯ

Бажаю людськoї пoшани.
Здорoв'я міцногo,
Кoхання палкoго.
Щоб дoля твoя,
Мов казка була.
Щoб серце співало,
Всяке лихo миналo.
Щоб ангел охорoняв,
Твoю душу і тілo.
А Гoсподь щoб тобі пoсилав,
Усе те, чoго ти прoсила.

ОЛЕКСАНДРА

Жіноча форма від імені Олександр, у перекладі із грецького означаючого "захисник людей".

Якщо Олександра в родині єдина дитина, то вона стає впертою й примхливою. Неохоче грає з іншими дітьми. У шкільному віці, маючи гарне здоров'я, займається спортом, виявляє при цьому цілеспрямованість і домагається значних успіхів. Учиться добре по всіх предметах, любить читати. Домашні справи її не приваблюють, і якщо в будинку намічается прибирання або який-небудь інший захід, може раптово "занедужати" або знайти іншу вагому причину, щоб ухилитися від участі в роботі. Зовні робить враження замкнутої дівчинки, але в душі вона чиста й чекає такої ж щирості й справедливості від інших. Не прощає найменшого обману - можна назавжди позбутися її довіри.

Олександра обов'язково намагається одержати вищу освіту, щоб відчувати себе впевнено в житті. Може стати лікарем, бухгалтером, учителем, їй подобається водити автомобіль.

Олександра з дитинства починає багато спілкуватися із хлопчиками й з віком вона краще почуває себе в чоловічому товаристві. Заміж виходить пізно й стає не тільки прекрасною господаркою, але й гарним другом своєму чоловікові.

Дуже любить подорожувати, проводити час за містом. Разом із чоловіком любить дивитися хокей або футбол. У шлюбі постарається мати багато дітей, буде турботливою мамою. Для своєї родини здатна зробити багато чого.

ПРИВІТАННЯ

Ангел вдома в тебе був,
Тoж молитву твoю чув,
І на твoї іменини,
Вже дарує щoхвилини:
Пуд здoрoв'я і пуд віри,
Кілограмів стo надії,
Фунтів мільйон любoві,
І кoхання не на слoві,
А каратів так відерце,
Радoсті у ваше серце,
Ну і ще букет удачі,
І дoбра у вашу вдачу!

МАРІЯ

Ім'я має давньоєврейське походження. Існує кілька значень імені - гірка, улюблена, уперта.

Маша - добра, ніжна, спокійна дівчинка. У неї улюблене заняття - побути нянькою для маленьких дітей. Дуже вразлива, важко переживає навіть невелике зауваження на свою адресу. У той же час у її характері присутні твердість, достоїнство, здатність постояти за себе.

Дії її іноді носять імпульсивний характер. Відповідально ставиться до навчання в школі й завжди старанно виконує домашні обов'язки. Однолітки цінують її за працьовитість, здатність виявити співчуття. Доросла Марія випромінює навколо себе тепло, пещення, увагу. Вона завжди готова допомогти людині, що потрапила в лихо. У шлюбі вірна, але, щоб відносини із чоловіком були більше теплими і щирими, необхідно мати в родині хоча б одну дитину. Марія - дуже віддана мати, віддає всю себе дітям. Діти відповідають їй взаємністю, завжди виступають на її боці.

У Марії гарні відносини зі свекрухою, якщо вона стара й немічна жінка, якщо ж вона здорова й не має потреби у турботі, то можливі складності. Важко переживає невірність чоловіка.

ПРИВІТАННЯ

Сонце із неба радісно сяє,
Проміння для тебе в букетик збирає,
Вітер шепоче, мов промовляє,
Тебе з іменинами щиро вітає!
Вечір приходить, небо темніє,
Зорями небо твоє ім'я малює,
Місяць в віконце твоє заглядає,
Тебе з іменинами щиро вітає.

КЛАВДІЯ

Жіноча форма імені Клавдій, що походить від латинського слова "клаудиус" - "кульгавий".

Клава - спокійна й урівноважена дівчинка. У дитинстві вона часто хворіє й багато часу проводить у товаристві матері, але не стає розпещеною й примхливою дитиною. Вона з дитинства привчається допомагати матері, може приготувати обід, подивитись за малятами й робить все це з явним задоволенням. Учиться добре, працьовита й наполеглива. Серед однокласників не виділяється, але більшість однолітків відчуває до неї симпатію. Доросла Клавдія вміє терпляче переносити всі негоди в житті, ніколи не обтяжує навколишніх своїми проблемами й готова сама надати посильну допомогу людині, що потрапила в скрутний стан. Чоловікові Клавдії ні на що буде поскаржитися, тому що Клавдія прекрасна дружина, відмінна господарка, любляча мати й добре заробляє.

Вона ощадлива й завбачлива в дріб'язках. У Клавдії скрізь усе складається вдало: на роботі, будинку, у відносинах із близькими й сусідами, але іноді їй шкодить відсутність жіночої хитрості, коли треба зуміти й не збрехати, але й правди не сказати. Наслідки зайвої прямоти бувають для Клавдії дуже неприємними.

ПРИВІТАННЯ

Хай ангел завжди тебе вберігає,
І в усьому, завжди, тобі допомагає!
Хай тобі Господь із неба,
Додає усе що треба.
Щоб добре серце мала,
І усім допомагала,
Розцвітала, багатіла,
І з роками молоділа.
Друзі щоб добра бажали,
На роботі поважали,
Щоби жити було мило,
Щоб завжди була щаслива!

ВІКТОР

Ім'я походить від латинського слова "Віктор", що означає "переможець".

Віктор - довірливий хлопчик, вірить усьому, що говорять йому дорослі. Довідавшись про обман, він сильно засмучується, Віктор не злопам'ятний, швидко забуває образи й знову з довірою ставиться до людей.

Можна намагатися змусити Віктора займатися музикою, наприклад, навчати грі на піаніно або скрипці, але малоймовірно, що з Віктора вийде професійний музикант. Щирий інтерес у хлопчика будуть викликати книги про індіанців і фільми про розвідників. Небезпечні пригоди викликають у нього більше почуттів і емоцій, ніж абстрактні музичні образи.

Ставши дорослим, Віктор буде вибирати професію, більше пов'язану із чимсь конкретним і відчутним. З нього вийде гарний електрик або шофер. Він може стати професійним футболістом, домогтися успіхів у стрілянині з лука. Якщо ж Віктор стане художником, то швидше за все він віддасть перевагу графіці. Віктор - борець за справедливість. Довідавшись про поганий вчинок рідних або близьких, буде довго волати до їхньої совісті й розсудливості. Для шлюбу Віктор має такі необхідні якості як терпіння, обґрунтованість, неквапливість, здатність займатися кропіткою й монотонною працею. Він здатний виконати будинку будь-яку роботу - від лагодження крана до миття посуду.

Якщо дружина намагається командувати ним, то він ставиться до цього поблажливо й не намагається робити із цього проблему. У Віктора сильно розвинене почуття обов'язку. Віктор - хороший, але строгий батько. Його дітям доведеться постійно дотримуватися складеного розпорядку дня й виконувати всі заплановані справи.

ПРИВІТАННЯ

Веселись, адже сьогодні твій день!
Радій, адже Ангел тебе вберігає!
Щастя й радість тобі дарує лишень,
Тож негода тебе не підстерігає.
Отримуй натхнення від кожної миті,
Удачу свою лови сміливо за хвіст,
Мрій про найбільші скарби у світі,
Роби лише те, до чого маєш хист.

ЮЛІАНА

Названа цим ім’ям має в характері енергійність і рішучість, не боїться відповідальності і сміливо бере її на себе. Амбіції їй не чужі, володарка імені досить сміла, відвага і стійкість її не покинуть, особливо в той час, коли вона переслідує мету. Настрій у неї мінливе, з м’якої жінки може несподівано стати різкою. Але Юліанна завжди щедра, чесна, не йде на компроміси, любить лестощі і терпіти не може несправедливість в будь-якому вигляді.

Дитиною дівчинка з таким ім’ям чутлива до ласки, однак може забути про компроміси, також ревнувати і ображатися. Юліанна любить спілкування, вона на сьомому небі від радості, перебуваючи у натовпі друзів, слідуючих за нею, слушаючихся її і діючих за її вказівкою.

Значення імені увазі, що Юліанна не відступить перед ризиком, а лідерство її взагалі притягує, адже вона владолюбна, не відмовиться взяти на себе функції командира. Жінка наділена лояльністю і відвертістю. Правда, тактовною і дипломатичною її не назвеш, надто сильно і несподівано реагує, бо невідомо, як поведе себе у ситуаціях, які здаються їй несправедливими або обмежують її інтереси.

Юліанна займається спортом, хоча любить здаватися жіночною і витонченою, намагається допомогти собі стилем вбрання, підбором кольорів, додатковими дрібницями. Дівчина прагне до загального замилування, бути в центрі уваги. Таке трапляється в атмосфері тепла і дружби, а також в обставинах, коли добре помітили зовнішність власниці імені. Дівчині неважко кокетувати, фліртувати, вживати розкішні прикраси, стильний, вишуканий одяг. Юліанна не відмовляється блиснути на людях шиком багатства.

ПРИВІТАННЯ

Чого побажати людині,
У якої щасливе життя,
Яка святкує вже нині
День свого Ангела?
У тебе здоров'я хороше,
До серця любов прийшла,
В кишенях завжди є гроші,
Сум-біда від тебе пішла.
Тож бажаю тобі я сьогодні:
Збережи цей душевний стан,
Нехай будуть у тебе ще сотні
Приємних див, днів та свят.