Фото ілюстративне
Станом на ранок 31 березня на Рівненщині 13 підтверджених випадків захворювання на коронавірус.

У Рівне нському обласному лабораторному центрі за допомогою ПЛР-тестів наразі перевіряють 16 підозр на коронавірус. Більшість - із Сарненщини, а також із Володимирецького, Зарічненського, Демидівського районів і міста Рівного. Про результати лабораторних досліджень стане відомо пізніше.

Понад 90% медичних закладів Рівне нщини вже отримали медичні засоби та обладнання, яке у понеділок надійшло із Китаю. Найбільшу кількість передали госпітальним базам, куди направляють хворих на COVID-19. Зокрема, по 150 костюмів біозахисту та по 1290 захисних масок і респіраторів отримали Рівне нська міська лікарня та Сарненська ЦРЛ. Інші медзаклади вторинного та третинного рівня доотримують засоби захисту сьогодні.

Читайте також: Захисні маски-екрани для лікарів виготовлятимуть на Рівне нщині

До забезпечення медичних закладів підключилися місцеві органи влади. Із бюджетів міст, районів та ОТГ області закуповуються засоби захисту для лікарів та медичного персоналу.

Найближчим часом очікуємо надходження на Рівне нщину частини ПЛР-тестів, які вчора були доправлені в Україну з Південної Кореї з ініціативи Президента України Володимира Зеленського. Ці тест-системи містять усі необхідні компоненти для полімеразної ланцюгової реакції. Тому при його використанні немає необхідності в додаткових реагентах. Тестування триватиме від 105 до 120 хвилин.

Про це повідомив голова Рівне нської облдержадміністрації Віталій Коваль.

Читайте також: На Рівне нщині небайдужі активно допомагають медикам