Наразі місцевими інженерами розроблені прототипи таких захисних засобів. Кілька екземплярів надруковано на 3D-принтері або ж методом вирізування лазером з акрілу.

«Дані захисні екрани - це альтернатива традиційним захисним засобам, що використовуються у лікувальних закладах. Їх застосовують як в Україні, так і в європейських країнах. З огляду на те, що наразі спостерігається дефіцит звичайних масок, можна використати розробки місцевих інженерів та налагодити виробництво інноваційних захисних засобів на території нашої області. Важливо, що соціально відповідальний бізнес готовий фінансово підтримати ініціативу», - зазначив заступник голови ОДА Сергій Гемберг.

Як розповідають розробники, представники НУВГП Володимир Левшенюк та Михайло Грушевський, виготовлені завдяки лазеру маски – варіант більш економніший та вимагає менше часу для виробництва.

Більш зручнішими є захисні екрани, що виготовлені на 3D-принтері. Вони завдяки деталям щільно прилягають до обличчя та не створюють дискомфорту під час використання. Наразі екрани проходять тестування у Сарненській ЦРЛ, повідомляє Рівне нська облдержадміністрація.

Також перші зразки передали в інфекційне відділення Рівне нської МЦЛ, для апробації та користування. Рівне нська обласна дитяча лікарня Відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених також отримали захисні маски екрани.

Про це подбала ініціатива "Допоможи лікарю Рівне "

 

 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Волонтери в Рівному виготовляють прості, але дієві захисні маски-екрани для лікарів. Як тільки ми розпочали в Рівному ініціативу #підвезимедика, при перших же зустрічах із лікарями, медсестрами, стало зрозуміло, що вони не завжди мають елементарні засоби захисту контактуючи із хворими людьми, тим паче носіями коронавірусу. Чекати поки нам привезуть з Китаю, займе трохи часу. Тож не гаючи часу ми розпочали процес. Компанія «Юмікс» забезпечила необхідним матеріалом. Anatoly Khimchuk та Рекламна агенція "Bravo" взялись за виготовлення. Сьогодні передали перші зразки в інфекційне відділення Рівне нської МЦЛ, для апробації та користування. Рівне нська обласна дитяча лікарня Відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених також отримали захисні маски екрани. Сподіваємось тепер наші медики будуть більше захищені. Як бачимо прості речі можуть рятувати життя. Дякую всім небайдужим хто допомагає нашим медикам. #допоможимедику #залишайсядома #робитидобролегко @alex_tretyak

Публикация от Допоможи Лікарю Рівне (@helpdoctorrivne)

 

 

Читайте також: На Рівне нщині небайдужі активно допомагають медикам