Сьогодні іменини святкують Олексій, Макар, Віктор, Павло, Ірина та Ян.

ОЛЕКСІЙ

Ім'я походить від давньогрецького слова "алекс", що означає "захищати".

Це ім'я дасть синові спокійна й тиха жінка. Хоча із самого дитинства Олексій дуже прив'язаний до матері й багато в чому схожий на неї, однак відразу ж починає відчувати себе захисником матері, а в більше дійшлий вік може стати захисником і для інших жінок. Олексій воліє бути людиною справи й менше займатися розмовами. У дитинстві він звичайно не є заводилою, але його думка має часом вирішальне значення. Дорослий Олексій старанний у будь-якій справі, якою займається, і із задоволенням робить навіть кропітку роботу. Він завжди прагне до досконалості й домагається успіхів у будь-якій справі - виробництві, науці, спорті, бізнесі. Олексій не позбавлений честолюбства й завдяки цьому домагається гарного положення в суспільстві.

Олексій-індивідуальність із яскраво вираженими творчими здібностями й завдяки їм він може домогтися значних досягнень у живописі, літературі, театрі, завдяки своїй тонкій інтуїції Олексій може домогтися успіхів у точних науках.

У сім'ї Олексій спокійний, турботливий, працьовитий. Уступає в дрібницях дружині й тещі, але в серйозних питаннях все-таки намагається відстояти свою точку зору й переконати близьких у своїй правоті. У жінці особливо цінує акуратність і охайність. Через неохайний вигляд дружини не буде влаштовувати сцен, але дасть зрозуміти, що йому це неприємно.

Якщо дружина конфліктує з навколишніми, то Олексій намагається бути на її стороні й допомогти своєю порадою й участю. Олексій завжди вірний чоловік, а от дружина іноді може скористатися зайвою довірливістю Олексія.

На все життя Олексій зберігає щиру прихильність до своїх батьків. З любов'ю відноситься й до своїх дітей.

ПРИВІТАННЯ

Щоб Ваше здоров’я, як кремінь було,
Щоб щастя сімейне його берегло,
Щоб радість завжди була на порозі,
А лихо в далекій і вічній дорозі.
Хай поруч з Вами Ангел Ваш летить,
Убереже Вас від біди повсюди,
Нехай несе Вам радість кожна мить,
І благодать Господня з Вами буде

МАКАР

Це ім'я є у святцях, так називали багатьох хлопчиків, що народилися на Макарів день. У перекладі з давньогрецької означає: блаженний, щасливий.

Це здатні й разом з тим уперті діти з мінливим характером. Вони добрі, виконавчі й товариські, у них багато друзів, через які вони часто потрапляють у неприємні історії. Працьовиті й неконфліктні, завдяки цьому в основному й домагаються того, чого хочуть.

"Зимові" - більш замкнуті, вони "поборники прогресу", але мало кому вдається здійснити свою мрію. Під гарячу руку їм краще не потрапляти, щоправда, вони швидко відходять. Мовчуни, охотнее слухають інших.

Люблять, щоб у сім'ї було багато дітей, але часто перший шлюб буває невдалим. Макари - гарні майстри.

Успішно працюють мулярами, штукатурами, покрівельниками, ковалями, однак серед них є й музиканти, і педагоги, і воєначальники. Воліють працювати самостійно, без помічників.

Не квапляться з висновками й тому не допускають серйозних помилок. Гостинні, але самі ходити в гості не люблять.

Це ім'я відбулося від давньогрецького "макаріос" - "щасливий", і його власники повністю виправдують це значення. Їм з народження дається багато чого , про що інші мріють протягом довгих років. На жаль, не всі Макари здатні по достоїнству оцінити цей дарунок, тому він нерідко розтрачується впусту. У цей день всі віруючі поминають Макарія Єгипетського, або Олександрійського. Макарій Єгипетський не був знатного походження, замолоду він служив пастухом, а потім 60 років прожив у пустелі. На 40-му року життя рукоположений пресвітером, після чого чинив богослужіння серед численних учнів.

ПРИВІТАННЯ

Вітаючи Тебе сьогодні,
Сказати хочу знов і знов,
Нехай завжди живуть з Тобою
Надія, Віра та Любов.
Хай добрий Ангел із небес
Боронить і не розчарує,
І дивних тисячі чудес
В житті твоїм Тобі дарує.

ВІКТОР

Ім'я походить від латинського слова "Віктор", що означає "переможець".

Віктор - довірливий хлопчик, вірить усьому, що говорять йому дорослі. Довідавшись про обман, він сильно засмучується, Віктор не злопам'ятний, швидко забуває образи й знову з довірою ставиться до людей.

Можна намагатися змусити Віктора займатися музикою, наприклад, навчати грі на піаніно або скрипці, але малоймовірно, що з Віктора вийде професійний музикант. Щирий інтерес у хлопчика будуть викликати книги про індіанців і фільми про розвідників. Небезпечні пригоди викликають у нього більше почуттів і емоцій, ніж абстрактні музичні образи.

Ставши дорослим, Віктор буде вибирати професію, більше пов'язану із чимсь конкретним і відчутним. З нього вийде гарний електрик або шофер. Він може стати професійним футболістом, домогтися успіхів у стрілянині з лука. Якщо ж Віктор стане художником, то швидше за все він віддасть перевагу графіці. Віктор - борець за справедливість. Довідавшись про поганий вчинок рідних або близьких, буде довго волати до їхньої совісті й розсудливості. Для шлюбу Віктор має такі необхідні якості як терпіння, обґрунтованість, неквапливість, здатність займатися кропіткою й монотонною працею. Він здатний виконати будинку будь-яку роботу - від лагодження крана до миття посуду.

Якщо дружина намагається командувати ним, то він ставиться до цього поблажливо й не намагається робити із цього проблему. У Віктора сильно розвинене почуття обов'язку. Віктор - хороший, але строгий батько. Його дітям доведеться постійно дотримуватися складеного розпорядку дня й виконувати всі заплановані справи.

ПРИВІТАННЯ

Мій Ангелику маленький,
Бережи моє серденько:
Не пусти гріха до нього,
Щоб не скривдив я нікого.
Щоб не стало в серці темно –
Покажи, як бути чемним!

ПАВЛО 

Павло - добра й чуйна дитина. Він з великим бажанням буде допомагати матері доглядати за молодшим братом або сестричкою. Ніколи не порушить заборон дорослих і буде переконувати своїх друзів не переступати рамки дозволеного. З віком у Павла ще більше виявиться здатність до співпереживання, співчуття.

Люди зможуть йому довірити свої таємниці. Павло схильний пофілософствувати й нерідко професію вибирає відповідно своєму спокійному характеру. Колеги по роботі будуть цінувати в Павлові працьовитість, надійність і здатність у будь-який момент прийти на виручку товаришеві. Виконує свою роботу так, що ні підганяти, ні змушувати його не треба. Павло завжди скористається з можливості заробити додаткові гроші, але тільки якщо це не зажадає від нього порушення розміряного укладу життя. У характері Павла немає нічого занадто яскравого й видатного, і відносини з жінкою в нього, як правило, рівні й теплі.

Він не здатний на жагучі й бурхливі почуття. Надає допомогу дружині по будинку, велику увагу приділяє вихованню дітей. Воліє приймати гостей у себе, ніж ходити самому в гості. П'є Павло в міру, за столом не проявляє сильних емоцій.

ПРИВІТАННЯ

Хай Ангел-Хранитель вночі
Запалить тобі три свічі...
Перша свіча - за любов:
Даруй її знов і знов.
Друга - за доброту,
правду і прямоту...
Третя свіча - оберіг
Від всіх негараздів і лих.

ІРИНА

Ім'я давньогрецького походження, означає "мир, спокій".

У дитячі роки Ірина самостійна й рішуча. Прагне більше перебувати в товаристві батька, ніж матері. Має гарні здібності, і навчання не жадає від її особливих зусиль. Здатна реально підходити до оцінки навколишньої її дійсності. Любить читати фантастичні романи й детективи, захоплюється спортом. Проливати сльози, співпереживаючи героям книги, ніколи не буде, тому що почуття сентиментальності їй не властиве, навпаки, у її характері присутня жорстокість. Після закінчення школи для Ірини важливим моментом у житті стає придбання спеціальності, а потім і професійний ріст. Відповідально підходить до виконання будь-якої роботи. Товариська, швидко встановлює контакт із незнайомими людьми. У компанії поводиться вільно, не відмовиться випити вина. Краще почуває себе серед чоловіків, у жіночому товаристві їй стає нудно.

Ірина - влюблива натура, але голови в захопленнях не втрачає, завжди прагне зберегти незалежність. До вибору чоловіка підходить ґрунтовно. Буде відданою, вірною дружиною й буде користуватися повагою чоловіка й дітей. У заміжжі Ірина ніколи не підкоряє повністю своє життя інтересам чоловіка й домівці. Професійна діяльність у її житті завжди відіграє істотну роль. Ірина вміє добре готувати, захоплюється модними системами виховання дітей.

ПРИВІТАННЯ

Рано-вранці, до сходу сонця
Ангел стукав у віконце
І сказав мені новину,
Що у тебе іменини.
Вітаю!

ЯН 

Західнослов'янська й прибалтійська форма від Іоанн, Іван. Відкрита натура. До людей ставиться без упередженості. Наділений логічним складом розуму, здатний приймати далекоглядні рішення. Упертий, працьовитий. З оптимізмом переносить невдачі. Люблячий батько. Не відмовиться випити. У шлюб вступає неодноразово.

ПРИВІТАННЯ

Нині в гарної людини -
Найкрутіші іменини.
Будуть в тебе подарунки,
Привітання й поцілунки...
Я приєднуюсь до всього,
Хай в житті все буде кльово!
Хай здоров'я не підводить,
Й грошенята хай підходять!!!