З 26 березня у Рівному припинив рух громадський транспорт. Замість нього курсують спеціальні перевезення. А це ті самі тролейбуси та маршрутки, але тепер вони розвозять пасажирів, які їдуть на роботу і мають спеціальні перепустки. Без них у салон не пускають. Чи діє дана заборона вже від сьогодні, дивіться далі.

8 ранку. Театральна площа. Рівне . Люди на зупинці чекають громадський транспорт. Олена зупиняє маршрутку, але та проїхала повз.

Рівнянка чекатиме тролейбус. Але перепустки для проїзду не має. Кондуктори заспокоюють. Сьогодні ще перевозять без спецпосвідчень.

На цьому тижні у Рівному прийняли рішення про зупинку громадського транспорту. Маршрутки та тролейбуси курсуватимуть. За тими ж маршрутами. З 6.00 до 10.00 ранку. А також з 16.00 до 20.00. Але братимуть у салон людей лише за перепустками та службовими посвідченнями.

Жителі обласного центру, яким потрібно щодня доїжджати до роботи - перепустки вже мають. Показують. У кожного різна.

Перепустка є, а доїхати нічим. Дехто нарікає на малу кількість маршруток.

Мені треба їхати до обласної лікарні, я вже з вербової йду пішки. Нічого не їде. Треба мати перепустку. У мене є. Але нічого не їде вопщє.

Жінку підвезли колеги, легковим авто. А декого з рівнян від сьогодні забирають спеціальними автобусами.

Завдяки нашому керівнику, який пішов нам на зустріч і організував транспорт. Я ось стою чекаю цей транспорт. Це просто автобус від фірми, - говорить рівнянин Тарас.

Додає, без організованого доїзду довелося б сидіти вдома.

Пішки йти, о 6 ранку прокидатись, йти 2 години щоб дістатись на роботу на 8, 2 години йти пішки!У мене б також не було б бажання кожного дня.

Щоправда міські чиновники сьогодні внесли корективи у своє попереднє рішення. Перепустки для проїзду у громадському транспорті відмінили. Тимчасово. Лишили незміним час курсування маршруток і тролейбусів. А саме з 6 до 10 ранку, а також з 16.00 до 20.00.

Перепустки тимчасово ми відтермінували, - говорить керівник міського управління транспорту та зв'язку Володимир Пилипчук.

Вдень громадський транспорт курсувати не буде. Для інформації, на час карантину у Рівному їздить 68 тролейбусів, 62 маршрутки і 4 автобуси за №1. До карантину містом курсувало 280 маршруток. 

Читайте також: режим надзвичайної ситуації для жителів Рівне нщини: роз’яснення