Рівненській області введено режим надзвичайної ситуації. Таке рішення прийняла обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відповідно до Урядового рішення.

 Відповідно, всі карантинні обмеження також подовжені до 24 квітня.

«Ми продовжуємо діяти за визначеним планом з протидії поширення коронавірусу. На Рівне нщині наразі відсутні зареєстровані випадки інфікування. Проте COVID-19 стрімко шириться світом і Україно, тому ми маємо бути готовими до різних ситуацій. Комісія працюватиме у щоденному режимі. Розглядаємо варіант дистанційної роботи», - наголосив голова ОДА Віталій Коваль.

Очільник області наголосив, що надзвичайна ситуація ні в якому разі не обмежує права і свободи людей, але встановлює певні обов'язки для громадян.

Так, відповідно до рішення обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, зокрема, заходи передбачають:

  • Обмеження руху громадського транспорту за винятком перевезення персоналу медичних та екстрених служб, підприємств та установ, які забезпечують життєдіяльність населення.
     
  • Проведення дезінфекцій у житлових та інших приміщеннях, проїжджої частини доріг, тротуарів, прибудинкових територій.
     
  • Надання допомоги людям з інвалідністю, особам похилого віку та іншим малозахищеним щодо отримання ними пенсій, оплати комунпослуг, доставки продуктів та предметів першої необхідності із залученням соціальних служб, громадських та волонтерських організацій.
     
  • Контроль за суб’єктами господарювання щодо проведення ними поточної дезінфекції приміщень та реалізації продуктів харчування в фасованому та ізольованому вигляді.
     
  • Переведення усіх закладів охорони здоров’я на суворий протиепідемічний режим, створення мобільних медичних бригад для виявлення і надання допомоги хворим на COVID-19.
     
  • Визначення об’єктів соціальної сфери (закладів освіти, госпіталів, санаторіїв тощо), які можливо буде додатково переобладнати у лікувальні заклади для стаціонарного лікування хворих на COVID-19 на випадок перевантаження закладів охорони здоров’я.
     
  • Спільне патрулювання у містах підрозділами Нацполіції та військовослужбовців ЗСУ.
     
  • Попри заборони, які вже діють на території Рівне нщини, обласна комісія ухвалила додатково призупинити продаж швидкої їжі та кави на АЗС.
     
  • Рішенням комісії також дозволено працювати магазинам, які продають насіння, садивний матеріал та агрохімікати, за умови дотримання усіх санітарних та протиепідемічних норм.
     
  • Також рішення передбачає облаштування цілодобових блок-постів. Три стаціонарні поліцейські пункти у містах Корець і Сарни та с.Опарипси Радивилівського району дообладнають необхідними засобами захисту та безпеки. Ще два – облаштують у Вараші. Це перші 5 блок-постів. У разі погіршення ситуації із поширенням коронавірусу їх збільшать до 12-ти. Усі блок-пости забезпечать засобами індивідуального захисту, безконтактними термометрами, триразовим гарячим харчуванням працівників, дровами (палетами) для обігріву. У склад патрульної групи залучать і медиків.


Читайте також: Попри карантин на Рівне нщині буде продовжуватись "Велике будівництво"