У період карантину лікарські засоби, товари медичного призначення та продукти харчування, що користуються попитом і є соціально значущими, не повинні дорожчати.

На гарячу лінію Цілодобового оперативного штабу при Рівне нській облдержадміністрації 0 800 500 078 надходять звернення про суттєве підвищення цін на продукти харчування в супермаркетах і магазинах.

Зокрема, дозвонювачі повідомляють, що у магазинах подорожчали цукор, сіль, борошно, соняшникова олія, вершкове масло, гречка, рис, макаронні вироби, вода питна, консерви тривалого зберігання.

Читайте також: Величезні черги у супермаркети: у Рівному люди по годині чекають аби зайти у торговий заклад

У період карантину лікарські засоби, товари медичного призначення та продукти харчування, що користуються попитом і є соціально значущими, не повинні дорожчати. Однак, окремі суб’єкти господарювання зловживають ситуацією в країні та штучно підвищують ціни, називаючи такі дії вимушеними та пов'язаними із підвищенням цін гуртових постачальників продуктів.

Тож Цілодобовий оперативний штаб, що створений при Рівне нській ОДА, закликає мешканців області, котрі звертаються на гарячу лінію з озвученими питання, вказувати продуктові магазини та супермаркети, де власники суттєво підняли ціни на продукти.

Також облдержадміністрація звернулася в регіональне відділення Антимонопольного комітету України з метою моніторингу ситуації з цінами та забезпечення контролю над ціновою політикою.

Читайте також: Як працюють спецмаршрути, які довозять людей на роботу в ОТГ Рівне нщини?